Thank you tinder gods

Let me tell you this, jag och Tinder har haft ett väldigt instabilt förhållande i snart två år. Det började storslaget och när jag och mina flatmates precis skaffat det låg vi hela kvällarna och swipade left and right. Skrev halvhjärtat med de jag matchade med, planerade in några dejter som aldrig blev av. Med tiden kändes det som att Tinderkillarna blev mindre och mindre...attraktiva? Min smak? Precis som att de good ones nu hunnit bli tagna och att jag var för sent ute. Blev supertrött på appen och tog bort den. Hörde om någon kompis som gått på en rolig Tinderdejt, laddade ner den igen. Tröttnade, tog bort. Osvosvosv. Under min senaste Tinderperiod använde jag bara det lite innan jag skulle sova för att bli trött i princip. Matchade med en kille som såg snygg ut. Lisa tyckte jag skulle skicka en rolig spotifylänk och att "om han inte uppskattar det är han ändå inte rätt för dig". Så jag skickade en Tina Turner-låt som heter "Better be good to me" och han tyckte jag var rolig. Yaaas.

Så vi fortsatte skriva och han verkade vara smart, rolig, snäll och alla det andra som ska tickas av.Vi gjorde spotifyspellistor till varandra som vi uppdaterade varje dag och han kommenterade omsorgsfullt varenda låt jag lagt till. Vi planerade vår förstadejt och bestämde oss för att träffas i Dalston. Innan dejten satt jag på vår lilla uteplats med Lisa, lyssnade på peppande musik, kedjerökte och var skitnervös. Jag blev dessutom 20 minuter försenad pga tubestriken som pågick och jag skickade fem förlåtsms medan jag stressade dit. Väl där så såg jag inte honom och det är fasen det värsta. Ville inte stå med mobilen för det kändes så pinsamt obvious, så stod och försökte se snygg och oberörd ut på samma gång medan jag tittade runt för att se om han var där. Såg en kille som kom emot mig och jag trodde jag skulle dö, han såg inte alls ut som på bilderna. Kände bara oh noooo what the hell do i DO. Men så var det inte ens rätt kille utan han skulle bara använda uttagsautomaten jag stod framför. Tillslut såg jag min tinderkille och jag vinkade tafatt innan jag korsade vägen för att möta honom på hälften. Jag verkade ungefär tio gånger självsäkrare än vad jag kände mig och när ens röst lyckas hålla sig stadig fast att ens ben nästan skakar så är det en himla blessing. Pratade om klassiska första samtalsämnen och jag tyckte han var snygg och hade fin dialekt.


Vi började med att gå till The Haggerston, det kändes safe plus att det var typ enda stället som hade lediga platser utomhus. Det började väl som många dejter gör, en pratar om relativt lättsamma och ofarliga ämnen, typ musik och staden en bor i. Det var så avslappnat och lättsamt på något vis (aka gin&tonic) och efter ett tag satt vi och skrattade/skämdes tillsammans medan vi högläste våra allra första Tindermeddelanden. Tyckte det var gulligt. Han sa "I know we haven't finished our first date yet, but I'd like to go on a second date with you. That's not too forward is it?". Jag sa att jag gärna ville gå på en andra dejt med honom och sen gick vi vidare till ett annat ställe, och sedan ännu ett. Vid 1.30 beställde jag motvilligt en über hem, fick kyssas lite medan jag väntade och sekunden jag satte mig i bilen ville jag smsa honom och planera vår andra dejt. Lyckades hålla mig, sen en halvtimme senare smsade han och jag såg ut såhär:

 


Nästa dag på jobbet var jag 1. sjukt bakis och 2. crushig. Vi smsade under dagen och jag log fånigt mot mobilen medan jag satt i stolen utanför jobbet och åt varmkorv 10 på morgonen för att jag mådde så illa (var inte svinpackad på dejten för att göra detta klart, men gin happened).

 

Så vi gick på en andra och tredje dejt och det gick så himla bra. Jag berättade briefly om att jag en gång varit på en "Ikeadejt" med den naiva inställningen att det skulle vara lite som i 500 days of summer, men att det slutade med att jag började gråta istället. Då sa han att vi borde åka dit, inte för att nödvändigtvis återskapa en filmscen men för att det hade varit roligt och han ville göra det med mig. Så en dag möttes vi upp efter jobbet och tog bussen bort till Ikea. Det kanske blev klyshigt fast att jag försöker förneka det och det är möjligt att jag hade en bild i mitt huvudet över hur jag ville det skulle vara, men det blev precis så. För han var så himla peppad på allt, att välja våra favoritrum, tittade i de svenska böckerna som låg i fejklägenheterna som visar hur en kan bo smart på 20 kvadratmeter och testa soffor och sängar. Han frågade om en verkligen fick det och jag sa ja. Han sa "you swedes are so fucking liberal". Åt köttbullar och handlade ramar, ljus och flädersaft. Log seriöst hela vägen hem. 


Så jävla gullig.


Jag hade berättat min lista över drömdejter för honom och han tyckte vi skulle börjat ticka av dem. Vi började men den här, utomhusbio på Camden lockmarket. Vi satt i solstolar under en himmel av ljusslingor, drack Camden lager och tittade på Whiplash. 

Det här är vårt första försök till en selfie, aren't we precious

Han åkte på semester i två veckor och när han sedan kom hem bestämde vi för att hänga hela helgen. På fredagkvällen gick vi till en supermysig pub nära där han bor och drack öl, på lördagen hade vi bestämt att vi skulle ha Netflixdag så på morgonen gick vi och handlade frukost som vi åt på balkongen innan vi la oss i soffan och stannade där tills jag skulle åka och fira Josefin. 
 

Efteråt möttes vi upp hemma hos mig igen och det var dags för dubbeldejt! Jag och Lisa träffade dessa killar för första gången med en dags mellanrum och naturally började vi direkt planera något för alla fyra. Vi drack vin, skrev listor över lekar och gjorde en kickass spellista inför kvällen ifråga. Sedan introducerade vi idén för våra dates och de tyckte båda det lät kul och frågade frågor och varandra och verkade genuint peppade, så då bokade vi in första möjliga lördag. Lisa och Adam var redan där och jag var lite nervis för om det skulle bli kul, om Tom och Adam skulle klicka osv. Men det blev världens roligaste kväll. Lyssnade på vår exceptionella spellista, diskuterade om Sugarbabes eller Spicegirls är bäst, spelade "Absolut överens" vilket är världens bästa spel, testade hur många svenska ord de kunde, rockade galenpanna och charader och blev lagom fulla. Jag har aldrig varit på en dubbeldejt förut men ger det 5/5. Det kändes liksom skitfint att T fick umgås med min viktigaste person och personen hon dejtar, samtidigt som vi var där tillsammans och kunde pussas lite i spelpauserna. På söndagen hade vi ännu en netflix/pizzadag och han åkte hem vid 21 vilket fasen kändes för tidigt.

Skrev samma sak med två sekunders mellanrum till varandra *how cute*. 
 
Här är några saker jag tycker om med honom:
x Hans accent. Det är en superfin blanding av Newcastle och London. Och så säger han gulliga Newcastleord som lush, mint och belta.
x Hans hår, det är mörkt, fint och lite lockigt.
x Han är så genuint engagerad och omtänksam. Som med spellistan han gjorde, att åka till Ikea, min dating bucket list, vara peppad på att träffa mina vänner, se filmer jag rekommenderat, gå på dubbeldejt och genuint vilja lära känna både Lisa och Adam, titta på Teen mom och försöka ställa intresserade frågor för att jag sagt att jag tycker om det och ja, you get the grip. Han vill så gärna ta del av sånt jag tycker om och som är viktigt för mig.
x Han är nyfiken, allmänbildad och tycker om att titta på quiz shows för att lära sig nya saker.
x Han är rolig och jag får fysiskt ont i mina kinder för att jag ler och skrattar så mycket med honom. 
x När han blir lite smickrat generad över typ en komplimang ler han på det gulligaste sättet jag vet.
x Allting är lätt med honom. Jag behöver aldrig undra om han kommer smsa, vem som smsade först senast, om han vill ses, om jag är för på som frågar om han vill ses osv. Men det är liksom fortfarande spännande och jag blir glad när han skriver godmorgon eller om jag vill träffas.

Han skickade en låt till mig när vi började prata som jag nu tycker är lite vår. Den är skitbra och heter Hop Along-Waitress.

Så antingen får ni snart höra fler love stories eller så dyker det snart upp ett "i'm fucking heartbroken"-inlägg med ett videoklipp där jag dricker vin och gråter till den här låten: Céline Dion- All By Myself.
 
Jaja, nu vet ni lite vad jag gör då jag inte ångestfyllt söker jobb eller dricker £3.29 Tescovin med Lisa. Until next time, här får ni Tinder inspiration från yours truly.


Fountains and cricket.


Igår visade väderapparna att det skulle bli 30 grader och tvärt svor jag att stanna inne och sitta framför vår fläkt hela dagen. Så himla övertrött på sommaren, you've had your fun. Men så smsade Josefin att hon och Stina skulle till Battersea park så jag gav mig, packade handduk,solkräm och bok innan jag gick och köpte picnik och tog tuben till Knightsbrigde. Jag låg i skuggan och läste Tina Fey's bok "Bossypants" som är superrolig och supersmart. Älskar henne.


Gick och satte oss vid den här dammen full av fontäner där vi doppade fötterna i vattnet och åt mjukglass.


Josefin ville se hur djupt det var, hon sa att botten var full av alger och att det kändes som att gå på mosade grodor. Gosigt. 

Jag tyckte Battersea park var mycket mysigare än Hyde Park som är ganska platt liksom. Den här var full av överraskningar och det kändes som flera småparker i en stor. När vi gick runt för att hitta något nytt att titta på såg vi att de spelade cricket. Satte oss för att titta men jag förstod absolut ingenting, kunde inte ens se ett mönster. Var mest nära på att få bollar på oss då och då. Så det fick avsluta vad de säger kan ha varit den sista riktiga sommardagen för i år. 

Josefin's 23rd and a morning surprise.

Nu har jag piffat till min blögg lite och jag tycker den ser coolare ut nu. In this very moment så känner jag mig peppad på allt, typ att blogga, städa lägenheten, socialisera mig, skaffa karriär (??). Kommer hålla i sig i typ 22 minuter så måste passa på att vara kreativ osv. Efteråt kommer jag vilja lägga mig ner och titta på Park and Recreation på Netflix och inte röra mig mer för dagen.

Vi börjar med en sak som hände nu i helgen.


Josefin fyllde 23 år och vi möttes upp vid King's Cross för att fira! De andra beställde in all möjlig sorts mat, men jag skulle iväg efter ett tag så jag höll mig till Japansk öl. Kände mig festlig och och världsvan som inte beställde typ Heineken. 


The bday kid, två gosiga f.d. kollegor, min bästa londonbuddy, en gullig tjej jag inte träffat förut och så Josefins flamma Charlie. Stressade oartigt iväg efter en timme för att gå på dubbeldejt men den förtjänar ett helt eget inlägg tycker jag. 

Annars är jag just nu arbetslös. Kiosken i Hyde park var inte kul längre och arbetstiderna var disgusting. Började med semester i en vecka då när pappa var på besök. Sen dess har jag varit på tre arbetsintervjuer, börjat på ett jobb som jag slutade på två dagar senare (lol) och nu har jag en intervju nästa vecka för ett jobb jag vill ha jättemycket. Har bestämt att jag ska vara lite mer kräsen denna gången, jag vill inte skaffa ännu ett jobb med inställningen att jag kan ha det "under tiden medan jag söker annat". Alltså tanken på att hitta ett jobb jag trivs med så pass mycket att jag kan stanna i mer än tre månader utan att bli olycklig känns som true heaven. 

På tal om heaven, imorse kom Lisa in till mig med en fin mugg från cafét där hon jobbar. I den låg superfina chokladpraliner som hon snott med hem från jobbet. Det fanns till och med en som smakade banan. Love u.

Några sommardagar


En julidag blev det 36 grader varmt och det var endast jobbigt. Jag och Lisa försökte sitta ute på vår trappa men allting var bara svettigt och varmt så vi tog tuben till Tottenham Court Road och satte oss på ett ställe med aircondition där vi åt mat och frozen yoghurt. 


Sen gick vi till Argos och köpte en fläkt till vårt rum. 


När jag jobbade på Colicci så sa min manager till mig att jag skulle servera på ett event i parken. Det var 10th anniversary för Londonbombningarna och vi skulle servera kaffe och juice till "viktiga" människor, typ the Mayor of London, premiärministern och prins William. Satt och googlade kvällen innan hur en hälsar korrekt på en kungafamiljsmedlem, sökte på "hur en niger/bockar" på youtube osv. Superstressad. Gick upp fyra på morgonen och tog första tuben klädd i svart kjol och vit blus för att sen servera hela dagen fram tills sju på kvällen då vi fick gå hem. Tyckte det var kul dock, särskilt att se prinsen *lite starstrucked*
 

Fick en helg ledigt för att mamma kom hit på besök <3 Åt och shoppade mest. Sen skulle vi på musikal! 


Vi såg The Book of Mormons och den var så jävla rolig. Skrattade mig igenom hela grejen och vill gå och se den igen.


Världens bästa<3<3<3
 

My har också varit här på besök och vi fick spendera en dag ihop vilket var så fint. Gick runt vid Oxford street, åt lunch på en bänk och diskuterade kärlek, framtid och annat ångestladdat. 
 

Sedan kom pappa hit. Så många fina besök på en och samma gång.


Vi var tillbaks på The Shard och jag älskar det stället till döddddds. 


Vi gick bland annat på Skräckmuseet under London Bridge vilket var skitläskigt, fast adrenalin är ju kul. Sedan åkte vi till olika parker och drack mycket kaffe.
 

Regents park.
 
Tycker inte om att bada i badkar men var tvungen. Hade köpt badbomb från Lush och allt. Låg i badet i typ 10 minuter sen blev det för varmt. Men det var ju himla fint så länge det varade!


London, du är dyr, trång och varm men jag älskar dig så.


Sista frukosten innan pappa skulle hem </3. Klarar inte av när mina föräldrar åker hem, gråter varenda gång (försöker få dem att flytta till London men inget napp än, but i'll keep you posted).
 

Det här var från en rolig men SORGLIG kväll. Denniz skulle ha sin avskedsfest innan han flyttade till Stockholm för att plugga juridik. Kvällen till ära var jag helt klädd i svart för att visa hur mycket jag sörjde detta faktum (och för att svart är min bästa färg). Älskar förresten när en hittar sånt ljus där huden blir onaturligt vit+näsan försvinner och ens ansikte i princip består av eyeliner och läppstift *tar 100 selfies*.


Amanda var vår första gäst och hon och Denniz matchade oplanerat.

Denniz och Josefine.

Jag och Dijana. 


Jag och Lisa hade ordnat en quiz som handlade om Denniz, efter lite om och men så vann Josefine och priset var den här charmiga långkoftan. När hon fick se den här bilden tyckte hon att hon såg ut som ett foster. Fair point.


Gick bort till overgrounden hållandes i vinflaskor och ölburkar. Tog coola gruppbilder medan vi väntade.
 

Carolina och Erik.
 

Vi åkte till Ridley Road Market där vi dansade och drack Red Stripes. Det var såå varmt dock och jag hade ju polo på mig och allt, så satt mest utomhus på deras terass. Vid 1.30 gick jag och Denniz till McDonalds innan vi tog bussen hem. 


En solig söndag åkte jag, Josefin och Stina till Hamstead Heath.


Låg och tittade på drakar, åt mango och napade. Trodde jag skulle bli lite fint solbränd men jag vet inte om jag är naiv eller dum i huvudet men här är i alla fall en reminder till future me: DU KAN INTE BLI FINT SOLBRÄND. DU BARA BRÄNNER DIG OCH HAR GJORT DET I 22 ÅR NU. GE UPP OCH THANK ME LATER.


Josefin.

Efter några timmar gick vi ner igen och bort till en pub där vi drack pimms och öl. Trots en röd michan så var det en superfin dag och en av få gångerna jag faktiskt tyckte sommaren var helt ok.

RSS 2.0