Göteborg

I tisdags tog jag bussen till Göteborg för att hälsa på Elaine som flyttade dit för några månader sedan. Fått se hennes nya fina lägenhet, gosat med hennes katter, fikat i fina Haga, druckit rosévin och ätit finmiddag, gått ut och druckit öl, maratontittat på filmer, ätit chokladfondue (i died), gjort egna hamburgare och tittat på vår film Superbad <3 
 
Idag är det en dag kvar till årets första vårmånad, fem dagar tills jag åker tillbaka till London och mina beloved roomies, sex dagar tills jag börjar jobba och 21 dagar tills jag åker till LA och hälsar på killen jag gillar. Nä hörrni, mars alltså.

Halmstadhelg


I fredags körde jag till Halmstad för att återigen se Arkaid spela, denna gång med mina dolls Amanda och Nicolina som konsertsällskap. 
Efter spelningen samlades vi alla i replokalen för att dricka öl och lyssna på mer musik. Hängde senare på James i vanlig ordning där en massa f.d. LBS:are redan befann sig och jag kunde nästan låtsas att det var för två år sedan (minus att en del asbra personer inte var med i fredags, förstås). Så himla bra kväll och trots att alkohol är askul så är det ibland värt att dricka en juicedrink för 20:- istället, somna nykter och vakna obakis. 

Under lördagen handlade jag hem kesella, pepsi max och ostbågar. Tittade på Awkward och Star Wars med Marcus som var den enda som var hemma. Vid 18 åkte jag in till stan och satte mig på ett café för att få ha wifi en stund, hard cravings. Åkte hem och kommenterade bittert melodifestivalen som var lika dåligt som alla de andra deltävlingarna sedan 20 år tillbaka. Hatar slager, sitter bänkad varje lördag ändå och klagar. Svennebanan.
Igår, söndag, åkte jag hem till Maja på eftermiddagen. Vi gick och hämtade mat tillbaka till hennes lägenhet, ventilerade om livet, skrattade åt sjuka minnen och diskuterade celeb crushes man hade när man var 12. Några timmar senare mötte jag upp Martina, Benjamin och Samuel för att catcha upp om Oslo/London/Kalmar inne på bland annat Ölfiket där det spelades den bästa sortens musik och bjöds på nachos. Som alltid var jag Halmstadkär på nytt efter helgens besök och det var jobbigt att åka hem imorse. Sörjer med denna: Linnea Henriksson – Halmstad

Pre-spring


Det är visserligen bara februari men jag tänker vårpeppa ändå. Vill ha solsken, uteserveringar och snödroppar. Har en ny spellista som är till för promenader längst kanalen i Hoxton, parkhäng, tågpendling och min första vår i London. Här har ni den: london spring

Fint x 3

1. I torsdags fikade jag med Tanja och Oskar, och så Leo förstås. Finaste lillkillen alltså. Drack chailatte, diskuterade förhållanden och fick höra om den sistnämndes fyra månader i Afrika.


2. På alla hjärtans dag körde jag upp till Kungsbacka där min brors band Arkaid skulle spela. Erika och Lisa kom dit och jag blev så överdrivet glad över att se min ena roomie efter mer än två veckor isär. Spelningen var hur kickass som helst och jag var så stolt.

3. Efteråt körde vi alla ner till Frösakull för att dricka öl, lyssna på hög musik och ha meningsfulla/meningslösa konversationer på verandan. Dagen efter åt jag, Maja och Erikus frukost på Max innan jag skjutsade dem hem till sig. Körde hemåt där jag napade hur länge som helst, åt thaimat med pappa, kollade hockeyn, pratade med LP i x antal timmar och fick öppna finaste ♥-presenten.

Onsdagslista

En bild på dig som inte är så hemskt fördelaktig:
Är väldigt petig med Facebooktaggar och raderar i princip alla de jag inte tycker om, så de där riktigt asfula på mig är borta för länge sedan. Den här är ju egentligen fin med klänning och snäll baldate, men ser bara allmänt dräggig ut. Som en vandrande förmiddagsfylla.

En bild på dig som är mer fördelaktig:

Är ju min profilbild så tycker uppenbarligen den är ganska fin.

Vad har du gjort idag:


Kört en massa bil i Helsingborg. Körde fel en gång och fick motorstopp två, annars så. Druckit kaffe med mamma och pappa. Hittat och läst boken folk fyllde i på min hejdåfest <3 

En bild från i somras:
Frösafest med filmtema och jag var som alltid lycklig över att få vara med alla fina LBS:are+andra bra människor. (Ps. Kajsas bild)

Vilken är din senaste googling:
Det vet jag inte, hur ser man det?


Vad står det i det senaste meddelandet du fick på Facebook: 

”Snor och snor, äter dem under jobbtid. Typ 2 om dagen” från Tim, angående Icas clementiner.

Vad åt du till middag idag:

Har inte ätit middag ännu, igår åt jag dock broccoligratäng!




Vad köpte du senast?

Morotsmuffin+Chailatte.

Vad skulle du vilja lära dig?
Skulle vilja bli riktigt kickass på ett instrument och ett språk.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Svenska och Engelska.

Kan du åka skateboard? 

Japp. (Skoja, någon puttade fart på mig. Sen är det nog en longboard jag står på dessutom.)

Den bästa frukten är:

Banan! Hade jag fått välja hade typ allting jag åt och drack haft banan i/på.


Och den bästa grönsaken:

Blomkål tror jag.

Den bästa osten:

Mozzarella.

Och den bästa gröten:
Risgrynsgröt, fast äter inte gröt så ofta alls.

Är du en bra sambo:
Jag tror det, men det tycker väl de flesta att de är? Jag kan definitivt tjata om det blir för stökigt, men säger nog ändå till ganska snällt de första gångerna. Ställer mycket frågor, lyssnar gärna, gillar att överraska och att gosa, är nog rätt bra på att kompensera osv. Dock kan jag inte laga mat, och jag ger mördarblickar när musik jag hatar sätts igång.

Det grövsta brottet du har begått är:

När jag var 18 köpte jag cigaretter till kompisar som var 17. Druckit alkohol inne på amerikanska barer fast jag inte är 21. Sen blir det nog inte värre tror jag. 

En bild på förra årets bästa dag:
Sånt här är galet svårt. Ni får fyra.

Detta kan ha varit förra årets roligaste kväll. Var på hemmafest på Capitol Hill hos Jacob och spelade beer pong, dansade till bandet som spelade i vardagsrummet, satt i trappan och pratade med diverse människor och drack vodkadrinkar på verandan. Ville aldrig gå hem.

I två månader hade jag konstant körkortsångest men så den 3:e oktober lyckades jag med min uppkörning och fick därmed körkortsjäveln och det var typ världens bästa känsla. 

Den 8 oktober flyttade jag, Tina och Lisa till London och efter att ha planerat detta i två år var vi euforiska och firade med kalasfyllor på Joe's. 

På juldagen var det fest hos Samuel och jag fick träffa några av mina absoluta favoriter i hela världen+bli så himla lagom och roligt full+påbörja något med helt otroligt fina LP. 


Helsingborg-Halmstad-Ängelholm

För två fredagar sedan mötte jag upp Michael i Helsingborg för att hjälpa honom spendera pengar, uppdatera varandra om allt missat, hälsa på Max på jobbet och dricka varm choklad på Espresso house. 

Några dagar senare åkte jag hem till Tanja, Marcus och Leo i Miatorp. Körde bil med växellåda för första gången på fyra månader när vi åkte och köpte lunch på Coop. Alla överlevde. Pratade, tittade på PLL, gosade med Leo som nu både kryper och halvt går (och ler som en riktig asiat<3), åt EH-muffins och gick igenom bilder och minnen från volontärresan i Thailand. 

En Halmstadtrip var inplanerad och när jag kom dit på kvällen gick jag och Tim ut och åt pizza och fyfan i helvetet vad jag saknar honom mycket. Handlade på Ica där han jobbar, pratade med en av hans kollegor, fick lära mig nya saker om frukt och gick sedan till deras replokal där vi skulle sova. Fick prova sjunga/growla/tappa rösten, lyssna på Tim sjunga&spela och som den jävla megatalang han är fick han mig att böla lite av stolthet, åt clementiner och pratade tills sent på natten. Nästa dag sken solen och jag kände så mycket Halmstadkärlek att jag höll på att spricka. Gick och överraskade Tim på jobbet, tittade på när han byggde banantorn (<3), mötte upp fina Maja i stan för att gå hem till henne, åt gifflar och hade ett så galet välbehövligt och bra catch up. Mötte upp Tim igen för att dricka kaffe och fick snart sällskap av Amanda som skulle följa med mig hem till Skåne! Första kvällen tittade vi mest på mina beloved MTV-serier och pratade. Dagen efter åkte vi till Väla och jag la pengar jag inte har på tröjor, smink och grekisk mat.

På kvällen skulle vi gå ut så vi drack vår hemköpa alkohol, gick till en av Ängelholms få öppna barer, köpte öl och fick sedan hjälpa bartenderna att provsmaka nya drycker för att vi var verkligen de enda som var ute. Blev minnesluckor-full och fick liksom för mig att provsmaka massa champagne var en bra idé fast att jag inte tål det alls. Vi stannade långt efter stängning, diskuterade intensivt om jämställdhet och jag blev irriterad över saker som sades. Kom hem sådär 5.30 på morgonen och dagen efter var jag så bakfull att jag ville dö. DÖ. Amanda skulle egentligen hem men ingen av oss kunde röra på oss så hon skjöt upp det en dag och så beställde vi hem pizza istället. 
 
Idag var jag på stan redan vid åtta för att fixa tråkiga men välbehövliga ärenden och efteråt kände jag att frukost på Espresso house var en bra idé. Hemma tog jag en alldeles för lång nap och bestämde tid för fikadate med Amanda och Karolina. Vid 17.20 träffade jag upp dessa finisar som jag känt sedan förskolan och det var så himla roligt och vi skrattade så vi grät och jag behövde det så bad. 

<3


Kvittar vad jag egentligen tror på. Just nu hoppas jag bara på att ni äntligen får vara tillsammans igen. 

ok ok ok


Är fortfarande i Sverige utan ett startdatum för jobbet och detta kan nog vara den konstigaste perioden i mitt liv. Att jag har en lägenhet i London känns jättelångt bort när jag tittar på mina MTV-serier hos mamma, dricker kaffe i uterummet hos pappa, fikar på gamla vanliga Espressohouse i Ängelholm och vandrar runt i Halmstad i vad som nästan känns som vårsol. Samtidigt fantiserar jag om LA i mars och skypar i timmar med LP för att samtalsämnena aldrig verkar ta slut. Sverige-, L.A- och Londonbubblorna flyter alla lite samman och jag vet knappt hur var när. Men det behöver man kanske inte riktigt veta när man är 20 heller och bara vill leva för dagen för att resten löser sig. 

Fika, scrapbooking och loppisrunda

Söndag
Fick några dagar tidigare reda på att jag inte skulle börja jobba förrän om 2-4 veckor så på söndagen tog jag min väska, åkte till Gatwick, drack bananmilkshaken jag bestämt mig för att dricka varje gång jag är där och tog sedan flyget till Köpenhamn. Den tunna tygjackan som fungerat utmärkt i London kändes som ett himla skämt och jag blev smärtsamt kall på den korta biten mellan tågperrongen och mammas bil. Blir precis som tågtrafiken förvånad varje år över att Sverigevintern är så kall och snöig.

Måndag
Fick massa Puckenpussar och njöt obeskrivligt mycket av riktigt kaffe på morgonen, hög musik i högtalarna och att kunna titta på tv. Mamma hade varit så söt och bokat in ansiktsbehandling och frans- och brynfärgning till mig på Electra vid 11.45. På vägen hem tog jag en extrarunda längst ån för att jag måste ta vara på de få tillfällen jag inte vill spy på Ängelholm, utan faktiskt tycker det är mysigt och känner lite, lite saknad.

Tisdag
Mötte upp Isabelle på Espressohouse och det är något alldeles särskilt med att fika när det snöar ute. Drack Söderdrömste, lyssnade på hennes Australienplaner, berättade mina Londonhistorier och njöt som alltid till fullo av denna tjejens sällskap.


Onsdag
Det fikades lite till och denna gången med Linneah. Värmde våra frusna kroppar med pepparmintste och gjorde vårt bästa att försöka reda ut framtid, problem och känslor åt varandra. På kvällen satt jag uppe sent för att påbörja min Seattlescrapbook. Gick igenom min påse med sparade biljetter, brev och lappar, klistermärken, teckningar, torkade blommor, skolarbeten etc. som jag samlade på mig under mina sex månader. Hann inte ens hälften innan jag blev dödstrött, men nu har jag börjat i alla fall och det känns bra. Som att det är lättare att få ett himla avslut om det blir mer konkret och slutgiltigt.


Torsdag
Jag och mamma lämnade relativt tidigt på morgonen för att åka till Malmö och hämta upp min moster Malin. Åt dödsgod lunch på LCHF-butiken och åkte runt på loppisrunda. Köpte en jacka som är varmare än min tygjacka men finare än min klumpiga vinterjacka, plastglas med citroner på av den enkla anledningen att vi hade såna när jag var liten och jag har inte sett dem dess, nostalgitripp, och så slutligen en fint skuren klänning i en färg som får mig att se ut som en glass. Efter denna fina dag blev jag skjutsad hem till pappa där jag fick krama om både honom och två så fina hundar, åh så efterlängtat (Sterners sovställning<3)

RSS 2.0