Oslo update

Jag har länge funderat på Oslo och letat ihjäl mig själv efter boende och jobb. Det sistnämnda kommer jag försöka fixa på plats, men boende är ÄNTLIGEN klart! Jag skrev ett foruminlägg på http://www.cribsnorge.se/ (tips för er som också vill till Norge, där står allt om allt) där jag skrev att jag behövde någon att dela boende med. Då kontaktade en tjej som heter Frida mig och sa att hon letade efter samma sak som jag. Så vi började leta tillsammans och några dagar senare hittade hon två tjejer som hyr ut ett rum i sin trea i Oslo. Lägenheten ser jättemysig ut och mina nya room mates verkar alla tre vara jättetrevliga, så det känns toppen. Har precit bokat bussbiljett så nu på torsdag 13.15 åker jag till Oslo för att stanna där till december. Sick, tell me about it.

Seriemaraton

 
Suttit i uterummet, druckit kaffe och haft Desperate Housewives-maraton sedan jag vaknade imorse, i princip. Hade tänkt fortsätta på samma sätt i några timmar till. Det här är nog första gången i mitt liv som jag säger detta, men gud vad jag vill att det ska bli januari nu. 

???

Hur kan det hända så mycket i folks liv hela tiden? Hur kan de ha så fina saker att skriva om på sina bloggar jämt? Hur kan de träffa nya människor varje vecka som håller dem i handen och säger saker som är värda att skrivas och berättas om? Hur kan de få texter, bilder och sånger dedikerade till sig själva med jämna mellanrum? Hur kan de alltid, alltid ha någon att smsa med? Vad fan gör jag för fel?
 
Tumblr_m7cjroeyh81rb7gz7o1_500_large

19th birthday

Så, fyller 19 år idag. Firar det i Göteborg med pappa,tim,ylva,erik och ellika. Jag har varit på ytterligare ett möte om den amerikanska skolan idag och snart är ansökan skickad och klar. Annars har vi har vi suttit på Espressohouse's uteservering, spenderat två timmar på universum och ätit god mat ute. Nu ligger jag i hotellsängen och ska snart sova, är dödstrött. Sleep tight.


Bye eighteen

 
Hängt lite med Tim och Marcus ikväll. De ska ut till Helsingborgsfestivalen ikväll men jag orkar verkligen inte, ska nog sova snart. Om en och en halv timme fyller jag 19 år. Jag saknar att känna så för födelsedagar som man gjorde när man var liten. Jag saknar våra barnkalas med hoppeborg och hur mycket jag älskade att planera dem. En födelsedag efter att mina vänner gått hem satte jag mig och planerade och skrev inbjudningskort för nästa års kalas.
 
Nu sitter jag här och det känns inte så mycket. Hade jag varit fem år gammal hade jag varit överexalterad och lyckligast i världen. Saknar det.

Solpaus

Dagens låt: Frightened Rabbit – Keep Yourself Warm
Dagens frisyr: Ligger-och-solar-knut högt upp på huvudet.
Dagens smink: Inget.
Dagens klädsel: Bh och sovshorts (för att ersätta bikinin jag inte hittar någonstans)
Dagens roligaste händelse: Inte gjort så mycket idag så har nog inte varit med om något roligt-roligt.
Dagens planer: Sola, packa om min resväska, tvätta och äta.
Dagens vill ha:
 Milkshake ute i solen hade varit ♥♥♥
Dagens saknad: Mamma. 
Dagens drog: Pepsi max, dels för att det är gott och dels för att jag inte klarar av hettan där ute annars.
Dagens tråkigaste: Ingenting, hittils. 
Dagens finaste: Vädret, lätt. 
Dagens måste: Få lite färg innan helgen i Göteborg. 
Dagens bästa: Att det blåser lite där ute så att man inte grillas levande.
Dagens dricka: Pepsi max, som sagt. 
Dagens köp: Ingenting.
Dagens mat: Räkomelett. 
Dagens kärlek: De här killarna. De gör så fruktansvärt bra musik.
Dagens mående: Finfint. 
Dagens kommentar: De enda jag pratat med idag är pappa och hans bror imorse innan de åkte till farmor, och de hann knappast säga något värt att nämna. 
 
             
 

Life feels like a music box

 
 
Lyssnade på den här låten flera gånger om när jag satt ute i solen och läste. Så sommarmysig på något vis. Jag pratade föresten förut med en lite äldre kvinna från Försäkringskassan i telefon och det var det bästa telefonväxelsamtalet jag någonsin haft. Hon började prata om att vi fyller år på samma dag, men att hon föddes många år innan mig förstås och att hon köpt några presenter till sig själv. Sedan berättade hon om när hon själv bodde i Norge som ung, vad hon jobbade med och vad hon tyckte om norskar. När vi skulle lägga på sa vi "Grattis i förskott" "Grattis i förskott själv". Blir bara så himla glad av såna oväntade konversationer med ganska så oväntade människor.

Ändring, igen

 
Igår när jag åkte till Göteborg var jag helt jättehundra procent säker på att jag skulle välja Northeastern university i Boston. Jag hade ju fyllt i ansökningspapprena och allt. Men så visade det sig att skolan höjt sina kursavgifter med alldelesförmånga tusen och så var det med det. Fick börja titta på en ny skola och trots att jag ställt in mig på Boston och redan planerat matcher med Boston bruins och helgtripper till New York så känns det okej. Redan bytt från New York till San Francisco till Boston, börjar nästan bli van med att behöva ställa om helt! På fredag ska jag till Göteborg med Pappa och c:o så då passar jag på att svänga inom deras kontor igen och förhoppningsvis kunna lämna in min slutgiltiga ansökan. Legat ute på verandan idag och försökt göra någon slags budget, mest för att jag tycker sånt är svinkul.
 
Anledningen till varför jag strykt över staden och skolans namn lite sådär "tror-jag-är-bloggkändis"-aktigt är för att jag berättade om Boston för de flesta och det kommer det ju som sagt inte bli. Känns bättre och roligare att berätta om något jag är säker på, vilket jag antagligen kommer bli på fredag!

Snöstorpsvägen 20

Jag gråter när jag läser den senaste krönikan av niotillfem och jag gråter av en kompis blogg. Jag gråter när jag packar ner de sista sakerna i en flyttkartong och jag gråter när jag lyssnar på The national. Jag gråter av en reklam på tv som inte ens är sorglig och jag gråter när jag om och om igen läser ett brev jag fick av en vän på min födelsedagsfest. Jag vet att allting håller på att förändras och det gör mig till ett vrak. Jag ligger i min säng i lägenheten för sista gången och minns så himla tydligt första natten jag sov här med vita sängkläder istället för röda. I den här lägenheten har jag tittat på otaliga avsnitt av Despies med Lisa och Tina, gråtit en vecka i sträck tills luften tagit slut, förfestat med mina vänner, ätit Rhodosrulle och bestämt framtidsplaner vid köksbordet, sovit bredvid någon med blont lite lockigt hår och vaknat upp till meddelanden från andra sidan jorden varje morgon i ett antal veckor. Så tack och hejdå fina,fina Liv.


Sommartisdag

Äntligen är det riktigt sommarväder, precis lagom varmt och alldeles jättefint. Sitter just nu på tåget på väg mot Göteborg. Ska på "möte" med det svenska företaget som hjälper mig med skolan i USA. Vi ska gå igenom min ansökan så att allting stämmer, titta på kurser, boende osv. Håll alla tummar sen för att jag kommer in!


Word

Någonstans i flyttröran hittade jag lite av optimismen ändå. Sökt ytterligare några jobb i Oslo idag som jag hade dött glädjedöden över att få. Jag måste komma ihåg varför jag gör det här. Jag ska få ihop fickpengar till Usa vilket är något jag verkligen verkligen vill. Det är pengar som ska gå till shopping, resor till NY och ev. Kanada, hockeymatcher, fester, en massa Starbuckskaffe osvosvosv. Det är min motivation, och förhoppningsvis får jag några kickass månader i Oslo på köpet.
 

Moving out

 
Håller på att flyttpacka och städa upp i lägenheten. Den ser så tom utan min världskarta, mina tavlor och smycken som hängt på väggen. Känner mig lite så också, tom. Jag behöver den optimismen jag alltid varit så himla bra på och som jag alltid lyckas plocka fram när det gäller andra. Just nu ligger den död någonstans. Too bad.

Tjugofyra timmar

Åkte hem till Sara med Nicolina,Elin och Cecilia. De förfestade men jag var alldeles för trött för att dra ut så jag nöjde mig med kaffe. Frulle.Har för en gångs skull mjölk hemma så att jag kan dricka kaffe, gooott.
Ikväll har jag suttit och försökt få ihop ansökan till Usa. Det är massivt alltihopa, men det är roligt. Jag vill ju verkligen detta.

Drop it on your fucking head

Jag inledde dagen med att vakna klockan 6 och googla sjukdomar och symptom i en timme för att jag fått för mig att jag har både det ena och det andra. Kul. Nu söker jag jobb i Oslo och letar boende vilket slutade vara roligt för någon månad sen. Jag har i princip ingen mat i lägenheten, jag måste fixa med andrahandskontrakt, abonemmanguppsägning, norskt mobilabonemmang, lägenhetsflytt och packning till Norge. Hade kunnat gråta ett hav just nu, men det hjälper inte. Så ser livet ut, allt kan inte vara så himla roligt hela tiden (kan visdomstanten i mig dö).
 
Hade behövt lite sånthär just nu:
 
49680402109562892_j9vudhcu_f_large
 
Tumblr_m6b0dgo3up1ruyyajo1_500_large
 
205244_367852239952430_64071764_n_large
 
Tumblr_m79xnwwenr1qcxdfxo1_1280_large

Det finns en gud


Fluorescent adolescent

Sista tinalisamichelle-kvällen på länge. Deppade och lyssnade på musik och drack alkohol och satt i fönsterkarmen och kletade läppstift och tog tusen roliga bilder. Kommer sakna er två lite extra, för ni är så stört jävla fantastiska och har gett mig så himlahimla mycket under detta året.
 
Jag älskar er.
 
Tina, goth-lisa och jag.Började okej.
Men någonstans gick det snett och jag vetefan vad som hände. Hemskt kul var det i alla fall.

Onsdagtorsdagfredag

I onsdes satt jag och fina Julia och åt våfflor och kakor i solen. En massamassa kärlek till den tjejen.I torsdes åkte jag och Tim hem till mormor och morfar på födelsedagsmiddag. Presenter, hallon med grädde och ösregn.
I torsdagskväll hade jag sleepover med Lisita.
Igår var jag och gav blod för andra gången. Åh, jag tycker verkligenverkligen att alla ni som inte svimmar av nålar borde fundera på att bli blodgivare. Det går fort, det gör inte ont, efteråt får du 50:- vilket du kan skänka till tillexempel Cancerfonden om du vill och så avslutar du hela besöket med kakor, knäckebröd och saft. Hur bra!? Tänk på det, okej?

Ett steg längre

Letar frenetiskt i huvudet efter något att skriva om. Känner efter om jag ändå inte fortfarande känner litelite för någon gammal crush, men nej. Det gör jag ju inte. Jag vill ju skriva, vill ju sätta ord på något jag känner. Det enda som egentligen händer just nu är att jag planerar en flytt till Norge vilket jag försöker undvika att skriva om, för jag vill försöka att inte göra det verkligt för mig själv förrän jag måste. 
 
 
Jag har hört många gånger att jag tänker för mycket och någon gång att jag måste sluta leva i en film. Kanske är jag alldeles jättenaiv, tänker för mycket, fantiserar ihop orealitiska framtidsdrömmar och tänker många gånger på saker som om det vore i en film. Kanske jag har huvudet i det blå och kanske jag lättare blir besviken än många andra för att verkligheten slår mig hårdare i ansiktet än vad den gör på någon som jämt och ständigt lever i den. Men det är så jävla värt. Jag älskar att inte bara acceptera det som är. 
 
(Sådär. Nu fick jag någon att skriva om i alla fall.)

Serier

Jag funderar på att köpa en/flera serieboxar att ta med mig till Oslo. Låter perfekt att knarka serier på kvällarna efter att man jobbat, tjatar alltid annars om att jag aldrig har tid. Tycker det är lite jobbigt att välja bara, finns hur många som helst. Om ni har sett någon serie ni tycker är kickass får ni jättegärna tipsa mig! 
 
Tumblr_lr70gugq6i1qe5q3go1_500_large
 
Tumblr_lpb5g4adwo1qaf90uo1_r1_500_large
 
 

Angus, thongs and perfect snogging

 
 
Den här filmen är antagligen till för 15-åriga tjejer, men jag älskar den ändå. Mycket för den naiva/fina handlingen, de engelska slangorden de använder och alla karaktärerna. Fast nästan mest för Aaron Johnson tror jag. 

Jag kommer explodera av saknad

 


Syskontid

Igår kom Tim till Halmstad för en syskonhelkväll. Virrade runt i ösregnet och hamnade tillslut på en jättemysig pizzeria.Sedan var det dags för bio. Såg en president-och vampyrfilm i ett. Sevärd och väldigt bra gjord.Det satt en "kändis" bakom oss och tjejerna framför oss blev starstrucked.Tim envisades om att vi borde dra ut och jag var inte alls glad för det ösregnade och jag var trött.Men det visade sig bli ganska roligt ändå. 
Lovelovelove.

Sommarstugsmys

Igår följde jag med pappa och Ylva till frösakull för att bara chillaxa (hur bra är inte det ordet?). Vi var ute och åt, tittade på tv och drack kaffe i uterummet. Älskar att sitta där. Just nu regnar det och pappa har satt på infravärmen här ute, hinkar i mig persikote och gosar med Ylvas hund Ella. Så himla skönt att inte göra någonting ett tag, "att bara vara" som gamla människor brukar säga.


Bänkdejt

 
Dejtat den här tjejen idag. Coca cola zero, klickis och sol. Fint. Nu ska jag duscha, göra mig i ordning och njuta av att min lägenhet är så städad som det bara går.
 
 

Mood lifters

1. Googla fram fina bilder på celeb crushes.

 
 
 
2. Lyssna på 
French Films – This Dead Town
Foster The People – Pumped Up Kicks
The Wombats – Let's Dance To Joy Division
Arctic Monkeys – Fluorescent Adolescent
 
3. Gå in på www.urbandictionary.com och söka på sitt eget namn.

4. Titta på en feel good-film/serie.
 
 
 
5. Skriva listor. 
 
6. Nätshoppa.
 
7. Äta socker.
 

Vrak

 
 
Sen igår har jag
x Åkt Atmosfear ensam för att min familj fegade ur. Det var det sjukaste och läskigaste jag gjort i hela mitt liv. Det pirrade i magen så att det gjorde fysiskt ont, fy helvete. (Men det var kul, lätt värt)
x Varit stammis i Balderkön för att det lätt är det roligaste på hela Liseberg.
x Vunnit en skyttetävling. 
x Tittat på Cockpit på bio. Det var en av de bästa svenska filmerna jag sett. Så. jävla. rolig.
x Ätit så fruktansvärt apgod hotellfrukost.
x Sagt hejdå till min mamma för en obestämd tid. Hon ska iväg på semester imorgon och jag hinner åka till Norge innan hon kommer hem. Bölade hela vägen från stationen hem till lägenheten och lyssnade på The National för att jag tyckte så jävla synd om mig själv.
 
Är ett vrak idag. Det skiftar mellan att jag tänker att allting löser sig till att jag ligger i soffan och gråter. Det är inte bara att jag sa hejdå till mamma för några månader, utan att det varje dag går upp för mig lite mer att jag håller på att skaffa mig ett liv som mamma och pappa inte kommer ha samma roll i längre som förut. Eller åtminstone inte kunna ta upp samma plats och tid. Om några timmar ska jag till det närmsta rehab jag kan komma, vilket är en parkis med L och T.

Friday 13th

 
I födelsedagspresent fick jag av Nicolina en korg full med amerikanska saker (världens sötaste present), och i den fanns Coca Cola cherry zero. MHM MHM MHHHM. Nu ska jag gå till stationen, tjing
 
(Jag är inte vidskeplig. MEN, idag ska jag åka en massa karuseller på fredag den trettonde. Great.)

Mitt hjärta

 
Haft världens bästa dag med Lisa. Suttit i hennes trädgård i solen och lyssnat på musik. Planerat ändlöst med bra saker. Planerat att äta fancy middag ute men hamnade på en uteservering tillhörande en korvkiosk. Tittat på Despies. Panikat och flippat. Svalt min stolthet och skrivit till någon som kanske inte förtjänade att bli skriven till (menvembryrsigmanleverbaraengång). Kan och vill inte förstå att det inte blir fler parkkvällar med henne och Tina. Kan och vill inte förstå att min underbaraste jävla Halmstadtid är över. Nu blir jag emotionell, men det har fan varit den bästa tiden i mitt liv.

Till halmstad

 
(Nej, jag har inte kepsen sådär.) Igår ringde L och sa att hon skulle till Halmstad idag, så nu ska jag det också lite spontant sådär. Heldag med en av mina favoriter, superb. Imorgon ska jag till Göteborg, vilket jag också ska de två helgerna efter det som jag har kvar i Sverige. 
 
13-14 juli: Liseberg med mamma,Peter och Tim för att fira våra födelsedagar. 
23 juli (okej, det är en måndag): Rådgivning och ansökan till universityyy.
27-29 juli: BRUCE FUCKING SPRINGSTEEN.

Väderhumörsvängningar

 
 
Har skiftat mellan tvsoffan och solstolen idag för att vädret inte kunnat bestämma sig. Tittar just nu på Inglourious Basterds med Tim, så himla bra gjord och väl genomtänkt. Nu ska jag äta kycklingsallad, arrivederci.

Saknar ihjäl mig

 
Hultanbild tagen av Lisa.

Does he know where your lips begin?

Tommy Reilly – Make The Bed
Tom Rosenthal – Take Care
The National – Start A War
The Low Anthem – Love And Altar
Keaton Henson – You Don't Know How Lucky You Are 
 

Hold me back

 
Idag har jag fikat med Katarina och Rebecca, mina språkresebuddies. Drack latte på Espressohouse och pratade om allting vi missat. Efteråt tog jag tåget till Ängelholm och sedan nu ikväll har jag,mamma och Tim ätit på uteservering vilket var mysigt trots det dåliga vädret. 

Cirka 21 dagar kvar i Sverige. Jag. Dör. JAG ÄR INTE REDO FÖR ATT BLI VUXEN!!! Någon borde genomskåda mig snart och fatta att jag inte har i vuxenvärlden att göra och tvinga mig gå om gymnasiet. Jag bara väntar på det, för att jag ska resa iväg själv och bo utomlands och hela tjohejet är för stort mig. Jag är typ 10 mentalt. Seriöst.

Sommarkväll

 
Idag var jag, pappa, Tim, Ylva och Ellika på en restaurang vid havet för att äta middag. Det är sådana här dagar jag ber om ursäkt för alla dåliga saker jag sagt om den svenska sommaren (en ursäkt jag antagligen kommer ta tillbaka om bara några dagar). Nu ikväll har jag och Tim tittat på Your highness, en komedi/fantasy-film med ganska rå humor. Gillade den. Nu ska jag sova som en jävla stock i så många timmar jag kan, godnatt!

Collegefest

Igår hade jag födelsedags-/avskedsfest för mina favoriter från skolan. Eftersom jag ska till USA nästa år valde jag att ha collegetema med röda muggar, bål och dunkmusik. Det blev en så himla bra kväll med en massa dans, pussar, beerbong, fina ord i en bok och häng på verandan. Lots of love till alla de som var där, PUSS.

Alla bilder är tagna från Nille!
 
Var i extas över de röda muggarna.Martina var söt comic nerd.Linnea, Ann och jag. Var baseballspelare, för de som undrar.Fick höra fin födelsedagssång.Jag och Mango.Gosigt.Anton som vi träffade på Hultsfred var där då han börjat träffa E. Så himla roligt och fint! Finisar.Tim, Marcus, jag och Samuel. Nille och Anton.Bengan modellar.Viktor, Nille och Benny.Beerbong, himla kul.Tim och jag. Tack för bästa kvällen på länge. Ni äger.

Sleeep

 
Bara fyra timmar efter att jag gått upp idag kände jag att det var dags för en powernap. Haft världens lataste dag, det enda vettiga jag gjort är att gå ut med hundarna. Ska fixa med min Spotifyspellista lite till och sen går jag och lägger mig. Hur många timmar kan man egentligen sova på ett dygn?
 
 



 
Idag fick jag bilder på Pleng och nallen jag skickade till henne för några månader sen. De har klippt av hennes hår och hon är ett helt år äldre än när jag såg henne sist, fortfarande världens finaste lilltjej dock. Så himla fint att få se de här bilderna, så himlahimla fint. Samtidigt som det exploderar i mig. Det har gått ett år och bortsett från vissa dagar när alla känslorna kommer på en och samma gång så går det bra. Jag saknar, men det går bra. Men så kommer de där dagarna ibland, när det gör ont i hjärtat på riktigt och det enda man kan göra är att lyssna på lika smärtsam musik och gråta ut varenda tår som finns där inne. För imorgon kommer det vara bra igen, och jag kommer sakna utan hjärtont.

Vendela och jag

Satt ute på verandan i ett antal timmar och pratade om pojkar och problem (är väl i princip samma sak)Drack kaffe och lyssnade på heartbeats.Idag gick vi till Ramlösa park där vi låg i gräset och halvsov/pratade.

4th of july


 
Fika på uteservering, shopping, hallonpaj och filmkväll med Vendie

Dör

Igår natt drömde jag att det hade släppts ut ett gifigt virus i luften så att det blev farligt att andas. Desto rikare man var, desto mer hjälp fick man från staten att skydda sig med isolerade hus osv. Någonstans på något sätt, jag minns inte, träffade jag Tom Hardy som blev kär i mig och jag i honom. Han som är rik och känd hade fått ett skitbra hus där vi flyttade in. När viruset blev värre och folk fick panik satt jag och pillade i hans hår medan han pratade fin brittiska. Rätt gött sätt att dö på.
 
Alltså. Känner mig som en 10-åring? Fangirlar ihjäl mig. Fast....Kolla på bilden. Ni förstår mig nog.
 

Irritationsobjekt på facebook:

x De som måste uppdatera VARENDA gång de har tränat. Den obligatoriska spegelbilden på gymmet och så en söt liten text efter; "Precis gymmat i en timme och nu ska jag ta en skön dusch och dricka nyttig smoothie, hihi älskar mitt liv." Vissa verkar träna för att kunna skriva om det sen, inte för att det är hälsosamt. Töntar.
 
x Uppenbara saker som att det regnar eller är julafton. Alla vet, alla vet.

x De som leker kommentatorer på Facebook under en match/Idol/Big brother. Alla som bryr sig följer garanterat redan matchen eller programmet, de som inte gör det bryr sig säkerligen inte heller.

x Bilder där tjejer påstår sig visa upp en ny frisyr eller outfit men så råkade visst blixten i spegeln placeras över ansiktet och istället hamnade brösten i fokus. Om ni nu ska visa upp er själva kan ni väl lika gärna vara raka och skriva "kolla in mina bröst och ge mig gärna bekfräftelse efteråt genom att gilla eller kommentera". 
 
Känner mig som Linda Skugge, bitterfittan her self. Men visst är det skönt att klaga ibland? SVAR JA. 

Att vara liten

 

Gillar

 
Small Black – Despicable Dogs (Washed Out Remix)
OK Go – In The Glass
Interpol – Evil
Singing Adams – I Need Your Mind
Tribes – Bad Apple
 

Cherry

 
x Igår tittade jag och några andra på fotbollsfinalen hemma hos Samuel. Jag, Nille och Marre hejade på Spanien så det blev en bra kväll. Tjoho! 
 
x I förmiddes när jag skulle ta tåget hem såg jag Coca Cola cherry inne på pressbyrån, visste inte att det fanns i Sverige så blev skitglad. Det är en av mina favoriter utomlands, så fick riktig semesterkänsla på tåget hem. Åh.
 
x Idag har jag planerat en massa och skickat in CV. Känns bra. Ikväll ska jag nog titta på film med Tim och Marcus, 50/50. Fin film!

Min vecka i bilder

Mys på uteservering och filmkväll med Elaine.Kaffe, mörk choklad och loppisrunda med mamma, moster och gammelmormor.Besökte Peters fina lägenhet i Malmö. Fest i Frösakull med en massa finisar.Ur Starlet, 1974
Firade Mikaela och hade jättetrevligt med fina människor och kalasgod mat.

RSS 2.0