Rymdbadbomb och Charity pot

Jag är äntligen klar med uppsatsjäveln och bevisat ännu en gång för mig själv att sista minuten fungerar vilket inte är bra, kommer aldrig lära mig. Idag i skolan fick jag reda på att vi har psykologiprov och sociologi-inlämning imorgon vilket var mindre roliga överraskningar, hoppades på en ledig eftermiddag efter maratonsplugghelgen jag precis haft. Ville göra något roligt ändå så efter skolan tog jag bussen ner till downtown där jag gick in på Lush och som vanligt köpte mer än vad jag tänkt mig. En rymdbadbomb som ska göra vattnet rymdigt med glitter, virvlar och stjärnfall. En bad-någonting som jag inte vet vad den gör förutom att lukta gott. Och så visade de mig en ny serie hudkrämer där all vinst går till olika saker, beroende på vilken man väljer att köpa. Kunde inte välja mellan hundarna och chimpanserna, kände att de skulle ta det personligt, så köpte båda två. Åt lunch, mötte upp Chris, fixade kontanter till hyran och drack pepparmintkaffe på Starbucks. Sen jag kom hem har jag pluggat, pratat med finatina, ätit nudlar (vet inte varför jag fortsätter ge er matrapporter) och pluggat lite till. Skaffat extremt roliga sommarplaner att komma hem till och även en eventuell resa under spring break som jag är överexalterad inför. Mycket skaplig tisdag.

Efter min tur till Urban Outfitters:

Min nya babe och jag tycker jättemycket om vaddetnuärför-ringning och banden i ryggen.
Rött volangigt och blommigt.
Sist jag använde ryggsäck var kanske i sexan, tänkte att det var dags igen.
Räknade helt fel när jag gjorde om dollar till SEK i affären och kom hem med det dyraste ljuset jag någonsin köpt. Fast om det är såhär moon sparkle luktar är det nog en av mina nya favoritdofter.

Såhär ser det ut när jag stänger in mig en helg för att plugga:

Maratonplugg är bättre med socker än utan. Har förutom att uppsatsskriva tittat på The Inbetweeners och ätit hamburgare med bacon, jordnötssmör och banan på med Chris (tvingar honom att testa alla mina konstiga kombinationer),druckit kaffe i trädgården mitt i natten, tittat på DHW för första gången på längelänge och jag har saknat det så, druckit billigt vin med Brenna,Rondo och deras vänner i källaren och tagit tag i tvätt och städning. 

Föresten fått en buddy utanför mitt fönster. Det ser ut som att hen tänkt äta ödla till middag. Gott.

Pluggisolerad

Som det ser ut just nu kommer jag inte göra något annat den här helgen än att plugga. Ska skriva en uppsats på 6-9 sidor om EU och jag har inte börjat. Så stänger in mig på mitt rum, gräver ner mig i mina böcker, häller i mig hasselnötskaffe och lyssnar på låtar som den här: The Cave Singers – Swim Club. Hoppas givetvis på att jag kommer ha tid för något annat den här helgen, men det är tveksamt. Livet som en sistaminutare.

Dagens underhållning

 
 
Skola, plugg och en massa såna här videos. Dör dör dör.
 

"I think I feel a little bit more than I should, doll"

Där inne i hans rum finns det ett vi. Ett vi som dricker kaffe och tittar på filmer jag nämnt någon gång och som han kommer ihåg, ett vi som pussar varandras händer och bara axlar, ett vi som sitter i samma rum men gör olika saker bara för att vara där den andra är, ett vi som ligger i sängen och gör spellistor tillsammans, ett vi som kommenterar varandras morgonfrisyrer och som öppnar upp oss själva om problem, saknad, det förflutna och brister lite mer för varje dag som går. Men det är bara mellan hans fyra väggar man känner av det på det sättet och kanske det är precis så vi båda vill ha det. Tar vi med det ut blir det på riktigt och vi kommer börja räkna ner dagarna tills jag åker hem och lova varandra en massa saker vi aldrig kommer kunna hålla. Dessutom vill jag kanske kunna fortsätta prata med vem jag vill på festers rökiga verandor, gå på parkdate med T (hanfrågadehanfrågadehanfrågade) och aldrig känna att jag kanske inte borde eller får. Ett förhållandesingelliv som låter själviskt men som båda två vet om. Lämnar lite av min moral utanför det här och tackar mig själv på ett sorgligt vis för att jag har blivit bättre på att inte känna för mycket. Utanför rummet där det finns ett vi i alla fall.
 

Onsdag

Tribes – How The Other Half Live
French Films – When People Like You Filled the Heavens
James Blake – Retrograde
 
Fruktansvärt frustrerande skoldag. Älskar mina lärares personligheter, men man märker snabbt hur lite man har att säga till om här borta jämfört med hemma där vi får vara med och påverka relativt mycket både lektioner och våra betyg. Fick mig på dåligt humör i alla fall. Missade bussen hem, skulle köpa dricka i en affär för att fördriva tid och gav Walgreenskortet till killen i kassan som sa "This isn't Walgreens, and you're this close to get punched in the face" utan att ens le. Bölade lite på bussen hem för att jag saknar alla där hemma så mycket. När jag kom hem satte jag mig vid matbordet och klagade till de andra om min dag och de är så himla söta och började göra kaffe och vitlöksbröd till mig för att göra mig glad igen. Tog en alldeles fantastisk powernap, åt senlunch med C och nu ska jag plugga och städa mitt rum, ganska mycket gladare än förut.

Sol och cider

Varit så himlahimla fint väder idag och det kändes så vårigt. Efter mina lektioner registrerade jag mig till min tredje och sista klass och nästa quarter ska jag läsa Introduction to film (analysera filmer, typ), Music in the US (Lyssna på musik&kolla musikvideor och dra kopplingar till samhället) och Professional development (lära sig att organisera och utveckla företag). Nöjd. Gick till biblioteket efter skolan där jag mötte C, han hjälpte mig hitta böcker till min politikuppsats och så hyrde vi några filmer också. Drog med honom till H&M och Urban Outfitters också innan vi åkte tillbaka till huset. Druckit cider i trädgården och skrivit om olika politiska system sen dess. Ska försöka bli färdig snart så jag hinner visa Chris 500 days of summer innan jag måste sova, vore ett bra slut på en bra dag.


Serier och shopping

Ny tröja från U.O
Laddade med amerikanska hamburgare innan vi gav oss iväg för shopping.
 
Igår hade jag och C stanna-i-sängen-hela-dagen-med-serier-och-mat-dag vilket man borde ha precis varenda söndag. På kvällen introducerade jag banan och jordnötter på pizza för honom, Moon och Nate vilket fick högt betyg. Woho. Drack blåbärsöl och tittade på roliga hemsidor och videos. Idag har jag och Brenna varit i University district och hardcore shoppat. Köpte massa mat från en $1 store och en klänning, tröja och doftljus från Urban Outfitters. Brenna köpte så mycket filtar och mattor så vi var tvungna att packa in oss i en taxi för att kunna ta oss hem. Nu sitter jag och pluggar och lovar mig själv för miljonte gången att inte spara allt till sista minuten, men det är ganska halvhjärtat. Har inte gjort det under mina sex senaste år i skolan så får kanske acceptera att jag föralltid kommer sitta kvällen innan med ångest och tidspress. Kanske är det värt det ibland, för att kunna ha ölkvällar, shoppingturer och seriesöndagar.

Lördagsfestligheter

Lördag: Hemmafestdags, hallelujah. Åkte först hem till Steve där det var fest på deras alla tre våningar, gitarrspel, drinkblanding, dans och lagom djupa konversationer på verandan. Efter några timmar skulle vi vidare till Brennas kompis Brendan, hon sa att "han och hans kompisar är lite gay". Lite. LITE. Gick in i lägenheten och det såg ut som en explosion av glitter och färger, sju av åtta av killarna där tyckte det var "fabulous" att träffa mig, de applåderade och småhoppade åt roliga saker och Brendans favoritfärg är "shiny". Lärde mig roliga gayfraser och umgicks mest med Evan, killen med läpptatueringen, och eftersom vi båda är 19 ska vi ses och hänga när alla andra kan gå ut. Förvånar mig inte om vi fixar varandras naglar eller något. Tyckte det var löjligt roligt med så mycket gayness på en och samma gång och att de var så stereotypiska att de hade kunnat vara med i vilken highschoolfilm som helst. Åkte hem vid sju, åt frukost på Starbucks med B och kom hem till film och alldeles för få timmars sömn med C. Fint.

Pannkakor och art show

Ser finafina downtown från mitt rum och i fredes sken solen och jag var tvungen att bara stå och titta en stund.
Frukost i sängen tillsammans med våra favoritbritter från The Inbetweeners.
Gick iväg till affären och hittade det här så bjöd mina roomies på pannkakslunch i trädgården.
"Ice cream and pancakes? Together?" ,de ifrågasatte bara en gång innan de smakat för att sedan kunna konstatera att det faktiskt är en fruktansvärt bra kombination.
På kvällen följde jag med Brenna och Rondo till en art show inne i en skejtaraffär där människor hängde ut sina målningar. Jättefina bilder och snygga skejtare i keps.
När det gäller att gå ut är B&R väldigt bra att känna, de har en enorm umgängeskrets och jag bara tackar och bockar för allt de drar med mig på. Kom till en bar där B är kompis med dörrvakten så fick gå in genom någon sidodörr och väl inne beställde vi drinkar, pommes och lökringar. Avslutade kvällen på en annan bar med röda tegelväggar och ljusslingor där vi hade allsång till Thrift shop och tog mängder av bilder, nio av tio dösuddiga dock. Tog en taxi hem, kollade film med C och somnade runt fem.
Hade kul, att kombinera kulturellt med alkoholhaltigt går ihop himla bra.

Sista helgen och inflyttning

 
 
 


Det blev helg och jag mådde så mycket bättre än tidigare. Allting löste sig med huset och vi spelade beer pong och drack öl i vanlig ordning. Solen sken och jag träffade Skottland/Nya Zeeland/England/Vancouver att umgås med en kväll. 
 

Flyttade in i huset på tisdagen och vi var överexalterade, trots att det var lite trist att lämna hostlet. I början var det bara jag och C där så vi gjorde inflyttningsdrinkar, lagade vår första middag, tittade på film, napade och när de andra kom hit drack vi vin och invigde brasan i vardagsrummet. I onsdes efter skolan var jag och C inne i butiken där de spelade in vissa delar av Thrift shop som ni säkert har hört.Hjälpte honom att hitta byxor och skor innan vi tog bussen hem. Pluggade, åt middag och tittade på film. 
 
Så, i fas med bloggen igen! Skööönt.

Caring is creepy

Och när jag skulle bli bra på att blogga igen strular vårt internet, så försöker med mobilen. Alla hjärtans dag idag och jag har fått choklad och blommor vilket var en fin kontrast till att köpa en ros till sig själv som förra året. Tittat på film tre av tre lektioner, tittat på Spindelmannen och nappat med C, lagat mat och håller för tillfället på att hänga in alla mina kläder i garderoben. Ikväll ska jag antingen mysa här hemma eller följa med Brenna och Rondo ut på något Alla hjärtans dag-event, beror på hur sent det blir. Ni borde lyssna på "The Shins-Caring is creepy" föresten, såså bra.


14 feb

Puss


Flytt

Sämst i världen på att blogga, men det kommer bli så mycket bättre från och med idag, FÖR IDAG FLYTTAR VI. Lite sorgligt och vemodigt, men mest alldeles förbannat skönt. Helgsummering och husfoton kommer snartsnartsnart.


Bildsummering

Känns som jag inte bloggat på en evighet. Här kommer i alla fall en summering av fredag-torsdag.

Fredag: Spelade beerpong, ritade på varandra och jag minns knappt mer, men roligt var det. 

Lördag: Bakisbakisbakis. Justin gjorde frukost till mig och jag försökte plugga men det gick inte alls, sov mest. Gjorde jelloshots med Debbie på kvällen och glömde med flit allt som hette midtermexam vilket för stunden kändes väldigt rätt. 

Söndag: Satt och pluggade i typ åtta timmar och hatade allt. Såg slutet av superbowl-matchen och tröstdrack fler jelloshots med Debbie som också hade prov nästa dag (låter lite alkoholistigt nu när jag skriver det)

Måndag: Men så gjorde jag proven och det gick bra. Fick tillbaka Politikprovet och jag fick A minus. Vi stryker minus. Jag fick ett A och jag ville gråta glädjetårar. Efter skolan åt jag sushi med Emma och det är konstigt hur ringrostig man blir när man inte pratar ett språk på länge, även fast det är ens förstaspråk. Börjat tänka på engelska ibland vilket nästan är ännu konstigare. 

Tisdag: Åkte till en leksaksaffär med Andrew, Chris och Moon i A's nya coola bil. Där fanns inte bara grejer för barn utan de hade en massa roliga random saker, ville köpa hälften av det men konverterade allting till plagg på Urban Outfitters och lyckades på sätt hålla i plånboken. På kvällen spelade vi UNO och jag och C tittade på film. Gick inte till skolan nästa dag för att jag hellre blev pillad i håret och drack juice och delade klickisar i mjukiskläder. Ibland får man prioritera. 

Onsdag: Jobbig dag. Lite drama och bråk. Var trött på människor i allmänhet och ville bara sova. Slutade i alla fall med att vi nu har hus som vi flyttar in i nästa tisdag vilket känns jättejättebra. Jag behöver verkligen ett eget rum. Spelar ingen roll hur mycket jag tycker om människor, jag cravar egentid så fruktansvärt mycket. Och huset är jättefint med tre våningar, fin trädgård med damm och ett minivattenfall och mitt rum har stor garderob, stor säng och om jag inte minns fel fransk balkong. Längtar.
Torsdag: Inte varje dag solen skiner i Seattle så jag och C gick ut på promenad och beundrade byggnader och konstiga/roliga människor. Utöver det har den här dagen varit hemsk. Hela den här veckan har varit jobbig. Plötsligt blev mycket komplicerat. Gråter mitt bland allihopa och hade gjort allt för att ha min familj här idag.

Söndag

Idag har det varit vårvarmt i Seattle och vi behövde inte ens jackor när vi var ute. Blev så glad. Kollat på ännu ett hus som var så himla fint och jag beeer för att vi får det, efteråt åt jag och Chris pizzalunch och tog tåget tillbaka till downtown. Annars pluggar jag som sagt som en galning och har ångest över att jag alltid börjar sista minuten med allt i skolväg. Önskar jag var förberedd och klar så jag hade kunnat titta på superbowl istället, men nej hejaheja politik- och sociologiplugg. Dö.
 
 

Pinballhångel och baksmälla

Misskött plugget som en idiot. Igår var jag så himla bakis och försöket till att plugga på Starbucks med iskaffe och pumpascone resulterade i tre skrivna meningar. Kom hem, sov bort för många timmar och på kvällen var jelloshots och husletande intressantare. Får ta smällen idag och plugga fram tills jag går och lägger mig, med undantag för en husvisning. Min fredag var fin. Spelade beerpong, drack cider, hånglade lite under pinballmaskinen och somnade bredvid någon annan i takt med att solen gick upp. Sånt får man ta en baksmälla för.


Husvisning och bio

Igår gjorde jag allt annat än att plugga och levde efter "allt löser sig", och idag fick vi reda på att provet är uppskjutet till måndag istället. Helt underbart. Istället för att läsa om amerikansk politik åkte jag, Brenna och Chris och tittade på ett hus i Central district. Det var jättefint med stora garderober och ett vardagsrum utan heltäckningsmatte (thankgod) och vi skrev upp oss på ännu en intresselista. Vid sex gick vi till en restaurang och drack vodkajordgubbslemonad och beställde mat men insåg att vi inte skulle hinna äta upp innan bion så vi smugglade in hamburgare, pommes och popcorn under våra jackor och åt upp under filmen. Dog baconfriteradelökringarostochavokado-döden. Vi såg Django unchained, den nya Tarantino-filmen, och den var fantastiskt bra. Verkligen fantastiskt bra. 
 
Under två av tre av dagens lektioner tittade vi på film och på den tredje fick vi som sagt reda på att provet är uppskjutet, så bra dag. Efter skolan gick jag tillbaka till Urban Outfitters där jag köpte ett block som jag ska skriva något i varje dag under min tid här i USA. Spelar ingen roll om jag vissa dagar bara skriver ett ord, bara det är något. 
 
Annars har jag nått 200 000 på pinballmaskinen vilket bara en annan kille gjort förut, känns skönt att jag är bra på något. Ett av mina favoritband följde mig på Twitter för två dagar sen. Jag går omvägar i skolan för att råka stöta på sjuktdösnygga T.B. och känner mig som 12 år gammal. Börjar känna av en ganska intensiv saknad efter min familj, mina hundar och mina vänner. Dricker öl för att det är gott för första gången i mitt liv och min lever kommer verkligen hata mig efter de här sex månaderna. Och, snart är det helg och jag är löjligt exalterad fast att vi inte har några planer. Helghelghelg.

RSS 2.0