À tout à l'heure


Bibio – À tout à l'heure
 
Hittade denna låten på Grodprins blogg och föll handlöst. Uundrar lite hur jag kan kunnat leva utan den. 

Flyttstädning

Pluggar och städar ihjäl mig just nu. Vår landlord kommer och kollar på huset imorgon och det ska vara helt perfekt. Städat exakt precis hela dagen idag, skippade till och med skolan (sista gången, lovar). Vi hade ju föresten ett hus på gång och allting var i princip klart och så IDAG säger de att de ångrat sig och inte längre vill hyra ut rummet. Två jävla dagar innan vi ska flytta ut härifrån. Får för en gångs lite spänning i mitt liv som handlar om något större än killar, skola och vad jag ska ha på mig. Kommer Michelle bo på gatan om 2 dagar??? To be continued.
 
(Det där var ett skämt, pappa. Jag kommer inte bo på gatan.)

Folk Life Festival

I söndes kom Emma hit och hämtade mig för att åka till Folk Life Festival. En gratisfestival med musik, mat och shopping. Vädret var instabilt och det skiftade mellan regn-nugårvihem och sol-okejvistannar. När jag kom hem igen några timmar senare följde jag balen slaviskt på Facebook och åh:ade åt alla fina människor. Kollade även PLL, städade och tvättade lite till. Måndagen fortsatte i samma anda. Idag tisdag har jag haft två prov och en inlämning, jag har shitload med städning och en presentation som ska vara färdig ikväll. Vill bara dricka te och titta på film ju. Men nä, ska lyssna på denna: MS MR – Salty Sweet och bara få det gjort.

PLL och fracknaglar

Igår städade och tvättade jag i princip hela dagen för idag är det fem dagar till flytt. Antingen får vi flytta in i huset vi kollade på då eller så får jag bor på hostlet en vecka fram tills alla papper är klara, vet inte hur snabbt det kommer gå. Vill egentligen inte lämna det här huset, men hon hyr ut det över sommaren till semestergäster som bara vill bo här några dagar eller någon vecka. Fick se prislistan över sommaren, oh sweet jesus. Det vi betalar per månad betalar man för en vecka i juli i det här huset. Väldigt smart dock, fungerar uppenbarligen.
 
Och ja, bilden ovan föreställer mina nya fulsnygga fracknaglar. Såg en bild på det och ville testa, tog sådär en timme och vissa naglar är halvt messed up, men tycker de är söta.
 
Nu: Kaffe och PLL
Sen: Lunch och eventuellt Folk Life Festival med Emma

Ett år minus två dagar





Imorgon ska de fina LBS-treorna gå på balen och jag insåg nyss att det verkligen var ett år sedan vi var på vår. Blir så himlahimla sentimental. Saknar skolan så fruktansvärt mycket ibland. Att träffa världens finaste LH:are och klass varje dag, äta lunch med L mitt på asfalten, gosa med T i soffan, få chansen att lära känna döfina journalisttvåor, försöka få tag på kaffekortet, retas med Björn, titta efter snygglärare (hade nog bestämt tre), få träffa min bror typ hela tiden, se fram emot pannkakorna på VG och allt det som hörde skoltiden till. LH-utgångar,  dagliga parkisar med Lisa&Tina, tv-spel med Benny, Frösakullsfester, förfester hos Samuel, granatäppelssallader på Sandy's, att bo 3 minuter från Amanda OCH SÅ VIDARE I ALL EVIGHET.

Memorial weekend

Sådär fredag. Lite ångest, bara jättejobbig känsla. Två bra saker är att vi är lediga fram tills tisdag för att måndag är memorial day och sen att vår skola idag hade en utomhusscen där folk uppträdde och sjöng. En av dem var Musse (vilket ingen kallar honom, kan bara inte stava hans namn. moussamillalelala något) från min klass som gjorde exakt alla ljud man hör med munnen. Stod mitt utanför skolan med några från min klass och dansade till remixer i solen, så himla bra rast.
 

Idag:

x Väckte jag Tina 4 på natten för att visa henne det här:
 
x En Spotifyartist som sjunger Happy birthday och har ett namn i varje låt. Här är min: The Best Birthday Song Band Ever – Happy Birthday Michelle. Tyckte det var asroligt och skrattade och blev på bra humör. Vet inte helt riktigt varför. Den är så jävla dålig bara. 
 
x Är jag bara assugen på Paris. Läser om det i Beijers blogg, Grodprins är där just nu, min mamma är där just nu och jag såg en film idag som hette "2 days in Paris". Paris är fan överallt. Vill åka dit och bara var romatisk och turistig och wannabe-fransk för en helg. 

 
x Har jag extremtskitmycket plugg. Pluggar jag? Nej. Varför inte? För jag är latast i denna värld och tycker det är roligare att lyssna på sämsta födelsedagssångerna på Spotify.

x För några dagar sen kom jag och tänka på Robyn och lyssnade nostalgiskt genom några av hennes låtar. Lyssnat på Robyn – Dancing On My Own 1000 gånger nu och den är faktiskt döbra. Och texten, story of den största delen of my life. 

Precis


Punk, husvisning och bio

Fredag: Art show, punk show, blodiga knän och tidig hemgång. Som sagt.

Lördag: Åkte till Mt. Baker och gick på husvisning med C. Mysigt hus, fint område, bra rumskompis. Fick ett mail dagen efter att vi kan flytta in den första juni, ska ju bara bo där i 26 dagar men skönt att inte behöva bo på hostlet igen. Kan sakna det jättemycket, men spenderar ju hellre sista veckorna med Chris.

Söndag: Alltså. Den där showen jag sa att vi skulle gå på. Kom dit och såg ca ett tusen barn i åldern 3-10 och så deras föräldrar. Inte vad jag föreställt mig. Ställde oss i kön men efter en minut bakom några jobbiga ungar sa jag att vi borde strunta i det. Gick och köpte mat istället och satte oss i parken. Spontanåkte till downtown och tittade på Star Trek på bio, var skeptisk i början men han ville verkligen se den så "offrade" mig. Slutade med att det var jag som satt där och skrattade/grät högst. Bra film.

Fredagsglad

Här sitter jag på golvet och ser glad ut innan artshowen igår. Tittade på coola hippietavlor, träffade trevligt folk och drack whiskeydrinkar. Efteråt gick vi till en hemmafest där olika band spelade i källaren. Rätt hård punkmusik, men det var kul att se och människor dansade som maniacs. Var svintrött så jag och Chris tog en taxi hem runt 12, somnade ungefär tio minuter efter att vi kommit innanför dörren. 

Idag ska jag äta mina beloved cheese doodles, följa USA-Schweiz på internet och titta på Eurovision på SVT play. Hatar 90% av låtarna varje år, men det är någonting jag ändå måste se bara för att. Det är något mysigt med det ändå. Föresten, bokat flygbiljetter hem nu. Landar i Köpenhamn 27/6. Var psykiskt jobbigt att trycka boka, samtidigt som jag är överlycklig över att om en månad och 9 dagar få krama luften ur min familj och några dagar efter det mina vänner. 

Svenska pepparkakor

"Oh my god, it's Anna's pepparkakor"
 
Blev förvånad när jag såg dem på kakhyllan i affären. Men glad som varje gång jag ser något svenskt i mataffären/Seattle över huvud taget. Tvingade Chris att köpa och prova och han tyckte om dem. Igår stannade jag hemma från skolan för att bara ha mysdag med C. Gjorde bautafrukost med omelett, scones, bacon och rostade mackor med kanel och socker på, kaffe och apelsinjuice, kollade filmer, lyssnade på musik, powernapade, pluggade lite, hade ett fint skypesamtal med pappa och sånt där. På kvällen tog vi bussen till Capitol Hill och åt middag, mest för att komma ut från huset och göra något. Idag efter min första lektion hade jag en två timmars håla innan filmklassen och tiden gick så fruktansvärt långsamt så jag åkte hem. Låter som jag skolkar en massa, men bara missat två av varje klass jag tar den här quartern så så illa är det inte. I helgen blir det nog art show, plugg, massa hockey och en konsert. Ingen döspännande, men måste ju som sagt gå på tre stycken och på söndag spelar något band en massa rock-covers så blir nog kul!

Ironi

Min amerikanska musiklärare: *Blabla* and England is as you might know very famous for their junk food and serious problems with obesity 
 
...
 

En söndag

Igår var världens gosigaste dag. Det var söndag, det regnade och det kändes givet att inte byta om från myskläder eller lämna sängen på hela dagen. Förutom för att gå och köpa take away-middag och glass. Tittade på filmer, tv-serier, pratade, hånglade, hade på regnhemsidan (älskar) för mer regnljud, låg näranära alldeles tysta och lyssnade på min heartbeatslista och b.la. den här--> The Crookes – The I Love You Bridge, torkade bort tårar, åt maten/glassen och somnade. Vissa dagar borde inte ens få ta slut. 
 

 
 
 
 

45

Det är inte värre, det är inte mer synd om mig, det kommer inte bli svårare för mig att komma över det. Men det är annorlunda än för de flesta. Vi gör inte slut, det är ingen av oss som inte vill längre och jag kan inte kalla honom jävla idiot och tänka att han ändå inte förtjänar mig. "Hur man kommer över en kille"-artiklarna passar inte in på det här och vi har inget datum att se fram emot som gör saknaden lättare att hantera. Inte ens ett löfte om att någonsin ses igen. Jag tänker på varenda liten detalj som är speciell för honom och för oss två, internskämt, rutiner, hans röst, min hand i hans när vi ska sova, att han ställer klockan för att hinna gå upp och säga hejdå till mig innan jag går till skolan. Hur mycket mer han betytt för mig än någon annan kille tidigare i mitt liv och att detta är första gången det är på riktigt. Att veta att jag är speciell för honom också, att han inte känt såhär förut. 
 
Ska vi verkligen stå där på flygplatsen om 1,5 månad och försöka säga hejdå utan att veta om vi någonsin kommer ses igen? Ska jag verkligen krama honom för vad som kan vara sista gången och sedan gå bort mot gaten och med all vilja jag har tvinga mig själv att inte vända om igen? Ska sekunden jag går på planet ta slut på oss för att det måste och inte för att någon vill? Är allt det där på fucking riktigt? 

$5 Value Village

Var på Value village i onsdes (en av affärerna där Macklemore spelade in sin musikvideo, håhååå) och köpte grejer till lunchen, så som en kavaj, brosch, klänning och en sjal jag inte använde. Köpte en annan klänning som till skillnad från mina andra klänningar tillåter mig plocka upp någon från golvet utan att avslöja vilken färg mina trosor är. Det bästa köpet utav alla var de vita skorna med lite platå, och de kostade bara 35 svenska kronor. Second hand kan vara något av det bästa som finns.
 
Har jag inga särskilda planer har jag en tendens att vara den lataste människan i världen. Byter inte om från mina myskläder, stannar i sängen hela dagen, tittar på filmer&serier, äter pga godhet och ej hunger osv. Det kan vara skönt med såna dagar, men inte idag. Ska duscha, sminka mig, fixa håret, tvätta, diska, svara på mail, äta lunch i trädgården, eventuellt plugga lite (tvek dock) och ikväll laga riktig middag och titta på en film som jag velat se länge nu med Chris. Är fan redan stolt över mig själv att bara ha gjort dessa planer, kan bara hoppas att de följs också (Se, min självdiciplin och jag sitter inte ihop. Den gör vad den själv känner för, vilket oftast är inte ett skit).

Formal business lunch

Idag hade vi formal business luncheon med Professional development-klassen. Skulle klä upp oss med kostym, skjorta, slips, pennkjolar osv. Alla bord hade varsin gäst som var bland de högst uppsatta inom skolan. Vårt bords gäst hette Jody och var dean (svenska ordet?) för en massa avdelningar. Tyckte allting var lite awkward, men det var kul att se alla uppklädda och sen är människorna i den klassen mina favoriter av de tre klasser jag tar, så hade ganska roligt ändå. 
 
En konstig/cool sak föresten är att rektorn på vår skola har så himla mycket respekt, vet inte om det är likadant på andra amerikanska skolor. Han var väldigt artig och snäll men man kände ändå någon slags seriös stämning runt omkring honom. Han kom till vårt bord och vi fick ställa oss upp och skaka handen med honom och han kändes som en kändis. Tänker på "respekten" vi hade för rektorn på Fram och sedan LBS Halmstad och skrattar lite åt skillnaden.
 
Såg en film om atombomben i Hiroshima under filmklassen och jag bölade hela bussresan hem. Som jag sa med Warrior, kanske inte endast för filmen. Men allt som är det minsta lilla sorgligt just nu får mig att gråta och det spelar ingen roll om jag är mitt bland folk, det bara kommer och jag kan inte hjälpa det. När jag kom hem hittade jag två roomies och en kompis i trädgården som fick det att kännas lite bättre. Har inget plugg idag vilket är fanfuckingtastic och jag ska bara sitta i trädgården, läsa, kolla PLL, dricka cola zero och äta chokladnötter. Precis lagom ansträngande.

Amerikansk frukost, årets första dopp och kattpassning

I lördes kom Emma och hämtade mig, vi åkte till Capitol Hill och valde ett ställe som serverade amerikansk frukost (all frukost här är visserligen amerikansk, men ni vet såndär klassisk). Åt pannkakor med smör&sirap, bacon och drack kaffe. Svingott. Så himla kul att träffa henne också, var ett tag sedan eftersom hon började på en annan skola efter förra quartern. När vi var färdiga skjutsade hon mig hem igen och jag tittade på PLL, halvsolade och tittade på film med C på kvällen.
 
På söndagen var det 27 grader och jag och Chris bestämde oss för att göra en heldagsutflykt. Började med Capitol Hill där vi köpte hamburgare, pommes och milkshake som vi tog med oss till parken. Gick sedan ner till downtown där vi tog tåget till Mt. Baker. Köpte äppelcider, gick igenom mysigaste parken och kom tillslut fram till vattnet där ett jättefint bröllop pågick och det kastades rosblad i luften. Trots att det var årets hittills varmaste dag var vattnet dökallt, men kände att vi borde bada ändå. Hade världens bästa dag och var alldeles pirrig när vi åkte hem. Det var även första gången vi använde orden flickvän, pojkvän och förhållande. Jag har i princip förbjudit de orden tidigare, för att de gör allting seriösare och det känns bara ännu hemskare när jag ska hem. Men så den dagen kändes det bara töntigt, för det är ju det vi är. Tillsammans. 
 
Både måndagen och tisdagen var tappra försök till att plugga inför dagens midterm exam, men solstolen i trädgården lockade så mycket mer så idag när vi fick första provdelen tänkte jag what the fuck är det här. Fast får ju skylla mig själv. Även visat Chris en av mina absoluta favoritfilmer i hela världen, Warrior. Grät som en idiot, fast det var nog inte bara filmen i sig. Är ett vrak just nu, helt vansinnigt. 
 
Idag kom hans kusin och hennes pojkvän hit för att sova över en natt. Efter lite trädgårdshäng skulle de ut så jag passar för tillfället deras katt Liam. Jättegosigt. Nu ska jag försöka få honom sova lite med mig, godnatt.

Skola VS. Allt annat

Har midterm exams i veckan och har inte ens börjat plugga. Prioriterar cider på stranden, pussar i solen, powerwalks till parken, mat på uteserveringar och allt sånt som till skillnad från bra betyg på ett prov kommer vara värt att minnas när jag kommer hem. 

Cholaparty och glass

I fredes efter skolan gick jag och Mike till parken och drack kaffe. Han är en kille jag träffade på en fest och sedan stött på i skolan flera gånger. Han är så himla lättsam och rolig, har massa spännande historier att berätta och lyssnar intresserat på mina fast de är på knacklig engelska och tar dubbelt så lång tid att berätta än om det vore på svenska. På eftermiddagen skrev jag till Chris att vi borde göra något roligt nu när det var fredag och allt, och han höll med. När han slutat jobba åkte vi till hostlet, umgicks med de som var där och spelade pinball i vanlig ordning. Vid nio gick vi till biografen och köpte jättemycket nachos och cheese dip till kvällsmat, tittade på The Croods och den var helt okej. Sorglig och jag blev retad för att jag grät till en animerad film om grottmänniskor. Efteråt gick vi till samma ställe som tidigare fredagar för att lyssna på Justin när han spelade (första gången jag skrev det i bloggen trodde en av mina gosiga vänner i Sverige att jag menade Justin Bieber, haha åh). Finfin fredag i alla fall.
 
Minns knappt dagen under lördagen men jag tror jag bara tittade på PLL och sov. På kvällen skulle jag på födelsedagsfest med Brenna och Rondo, temat var chola för oss tjejer vilket jag inte alls visste vad det var utan fick googla. Var tydligen en Mexikansk kvinnlig gangster med jättemålade ögonbryn, läppenna, bandana, endast översta skjortknappen knäppt och allmänt trashigt. Mina roomies tyckte jag såg för städad ut med svarta stuprörsbyxoxor så fick låna Chris jobbyxor med lite målarfärg på, och det var bättre tyckte de. Huset hade två stora balkonger, mycket folk och gratis öl. Hade roligt som vanligt och kom hem runt tre till en vaken Chris som satt fram en baconmacka till mig för att "man vill ju ofta äta när man kommer hem efter att ha festat". Gulle.
 
Minns knappt söndagen. Var trött, köpte pizza med C och tittade på film. Typisk bakisdag bara. Denna skolveckan har gått fort och det enda värt att nämna var vår presentation i musikklassen. Den gick så himlahimla bra och jag är bara så glad att jag inte tycker det jobbigt längre att hålla muntliga presentationer på engelska, jag pratar absolut inte perfekt men jag vågar och det känns asbra. Efter skolan träffade jag C downtown och jag fyllde på busskort och han betalade mobilräkningar. Solen sken och vi åt italiensk glass innan vi åkte hem igen. 
 

Mental

Här borta träffar man en massa konstiga människor hela tiden. Vissa är bara jävligt borta men väldigt trevliga. Andra kan vara sjukt otrevliga och kalla en "white motherfucker" bara för man går förbi dem på stan. Men man vänjer sig och lär sig att inte svara utan bara gå vidare, vilket jag tyckte var jättesvårt i början. De snackar oftast bara en massa, de gör aldrig något. Men idag var det nog första gången jag faktiskt blivit rädd sedan jag kom hit.
 
Satt på en mur med en tjej från min klass under rasten och en kvinna runt 30 satte sig precis bredvid mig fast att muren var flera meter lång. Hon såg alldeles nerknarkad ut med stirrig blick. Efter ett tag sa hon att jag skulle flytta mig för jag skymde henne. Fattade ingenting och satt kvar, hon började skrika att jag skulle flytta på mig och blåste rök (?) på mig när jag inte gjorde det. Blev så jävla irriterad och sa att hon kan gå och sätta sig någon annanstans om jag störde henne. Hon sa att om jag var rädd om livet skulle jag flyttade på mig, att jag var en blåst "fucking Seattle girl" som snart gick över hennes gräns etc. Blev nervös så hoppade ner från muren och skulle ta min väska, då försökte hon fimpa mig i ansiktet. Alltså, fattar ni. Slog bort hennes hand och frågade vad fan hon höll på med och hon svarade "I tried to ash in your face, bitch". Sen lyfte hon andra handen och jag trodde seriöst hon skulle slå mig. Gick snabbt iväg med tjejen från min klass, var alldeles skakig och ville bara hem.
 
Drama drama drama.

RSS 2.0