Julfiranden, nyår och datenights

En helg i december tog vi tåget ner till Frösakull för att fira jul med mamma. Först var det bara vi tre, då drack vi vin och spelade spel. Några timmar senare kom Andreas också med tåget efter jobbet.
 
Pucken var världens sötaste Röglefan <3 
 
Dagen efter löste Andreas pussel, mamma jobbade, Tim tittade på filmer på vår gamla videokamera, Pucken sov och Findus ville gosa precis hela tiden. Jag gjorde en blandning av allt detta.
 
Sedan var det dags för julklappsspelet! Under själva spelet var alla väldigt tävlingsinriktade, men i slutändan efter en del byten blev alla som vanligt nöjda. Mina höjdpunkter var ett sällskapsspel och en projektor som lyser upp en stjärnhimmel i taket. 
 
Den 24 december firade vi jul hemma hos Andreas bror och hans familj, tillsammans med Monika och Svante. Efter julmiddagen delades det ut julklappar, som det sedan lektes med. Jonas&Lina berättade även att de väntade sitt tredje barn, mysigt! 
 
Det fanns ett nyöppnat hotell i Göteborg som heter Jacy's. De hade suuuperbilliga öppningserbjudanden under mellandagarna, så på det viset spenderade vi en av de sista nätterna av 2022. Inredningen på hela hotellet får 10/10, det i sig är nästan anledning nog till att åka dit. Maten var helt okej, bäst var väl min popcornefterrätt.
 
Här serverar Andreas oss bubbel från flaskan vi själva hade tagit med oss. Vi tog på oss badkläder och badrockar och tittade på musikvideos från 90-och 00-talet på MTV. 
 
Sedan var det SPA-dags! Vi tog varsin drink i baren och badade snabbis, men där var det väldigt mycket folk. Vi hittade en lugnare avdelning med öppen brasa som var väldigt mysig. Utsikten såg lite LA:ig ut därifrån, stadsljus så långt ögat nådde. Avslutade kvällen i baren på högsta våningen med varsin gin&tonic. Namnet på den baren är Gogogaga, kan vara det fulaste barnamnet jag har hört.
 
Det här är min andra kompis som jag träffat på Bumble, Cynthia. Hon är från Kanada och flyttade hit med sin svenska kille Marcus för ett par år sedan. De hade besök av sin kompis Jonathan och skulle ta med honom på hockey, vilket råkade vara Frölunda-Rögle! Så jag fick hänga på. Rögle vann, och efteråt fick vi gå på ett eftermingel där alla spelarna var + Henrik Lundqvist?? Säkert inte så coolt för alla, men 13-åriga hockey-Michan dog såklart. 
 
2022 skulle snart bli 2023, och nyårsfirandet skulle ta plats lite utanför Umeå. Anton och Linda bor ju numera där uppe då hon jobbar på universitetet. Vi tog nattåget upp vilket var ganska kul ändå. Hade bokat egen kupé på vägen upp, så drack bubbel och läste böcker. Vi började med att titta på deras lägenhet, sedan åkte vi till Airbnb-huset som låg typ 40 minuter utanför stan. Det var väldigt stort och mysigt, värdarna var jättesnälla och de hade massa bondgårdsdjur vi fick klappa.
 
Vi dukade upp i vardagsrummet på nedanvåningen, all mat var vegansk vilket var nytt&kul. Vid tolvslaget syntes inte en enda raket till där ute på landet, men vi tog med oss glasen ut och räknade ner på klockan ändå såklart. Dagen efter åkte vi tillbaka till Anton&Lindas lägenhet, beställde pizza och tittade på film. På kvällen tog vi nattåget tillbaka till Göteborg.
 
En gruppbild från en utekväll där vi var tvungna att föreviga Albins bissara sätt att äta pizza på. Han började liksom i mitten och åt sig runt i en cirkel? 
 
En datenight som Andreas hade planerat. Först gick vi till Avolon hotell där vi drack varsin kul drink i baren. Min smakade äpple och kardemumma. Sedan gick vi till restaurangen Ma Cuisine där vi åt helt otrolig fisk!! Andreas som egentligen inte är världens största fiskfantast tyckte också det var jättegott. 
 
Vi passade Tuva och Vidar igen, vilket jag tycker är sååå mysigt. Här satt alla tre och tittade på film och åt glass. Vi lyckades till och med få dem att sova i tid, innan föräldrarna kom hem. Är så himla kul med barn att se hur man med tiden blir en tryggare person för dem. Vidar blev knappt ledsen den här gången när föräldrarna åkte iväg, utan tyckte mest det var kul att vi var där. Kanske är ett ganska ego perspektiv, men det är ändå väldigt fint. 
 
Hockeykväll hos oss då Rögle mötte Skellefteå. Egentligen skulle ju Skellefteå-Alex varit med, men han kunde inte. Istället fick vi dit ett gäng som nog inte egentligen var jättebrydda, men finns det häng och öl så kommer dem. 
 
Jag och mamma har skrivit en bok ihop! Det började som en lös idé men sedan sa bokförlaget kör! och plötsligt skulle vi skriva hela boken på två månader. Sista dagen innan deadline åkte vi till Jacy's, dels för att ses och gå igenom allting en sista gång och dels för att sedan fira när den var inskickad. Då var vi dock helt slut efter en halvstressig kväll med slutjusteringar, så flaskan med Champagne förblev oöppnad och vi gick och la oss typ kl 21 istället. 
 
När det var dags för min datenight så tog jag först med Andreas till ett museeum som hade en Östasiatisk utställning. Han gillar konst därifrån så det tyckte han var kul. Den var dock mindre än väntat så efteråt hade vi lite dötid innan min restaurangbokning, så vi gick och drack två öl på John Scotts. Därefter gick vi till Toso vilket vi hade velat testa länge, men jag blev ganska besviken? Så himla hypat ställe men meeh, medelmåttigt tyckte jag.
 
Efter att vi hade ätit klart mötte vi upp Dalia och Sam, samt deras kompis. Började med öl på The Queens vilket är en sunkig brittisk sportbar, absolut bästa typen av bar tycker jag. Vi avslutade på Brygghuset för de som ville dansa lite, innan vi alla gick hem. 
 
Min fina Elaine fyllde 30 år! För att fira henne åt vi skaldjur och drack bubbel på Sjöbaren. Myyycket gott. Sedan skulle vi bort till ett hotell som hade en liten SPA-avdelning. Där badade vi i både varmt och kallt vatten och bastade. Vi avslutade kvällen på rummet med mer bubbel och trash-tv, bådas favorit <3 

RSS 2.0