Vårklänning

Har varit hemma i två dagar nu och det är ca 18 grader ute=klänning, jag äter apelsin&banan till frukost, blivit döförkyld lagom till skolstarten, skiftar humör lite för ofta, saknar och gråter, lever och skrattar, sitter i solskenet i trädgården med Jon och ger Buddha-pepptalk, börjar ta tag i livet jag kommer ha när jag kommer hem igen, ritar bilder på hans axel med fingret när han sover och tänker att dig kommer jag sakna så jag exploderar, lyssnar på The Leisure Society – Fight For Everyone och You Won't – Three Car Garage, dricker lite för mycket cola zero och skypar med mina fina.

Sol och baseboll

Vår gata.
På några dagar har vädret vänt helt och idag gick jag till Judkins park i klänning utan strumpbyxor vilket kändes lite overkligt. Satt och drack grape soda i solen och tittade på baseball. En bit ifrån mig hade en highschool-klass idrott och den lektionen hade knappt varit laglig i Sverige, trodde de skulle dö av utmattning (kanske för att jag garanterat hade gjort det). Nu i eftermiddag ska jag göra ett schema för min trip till Portland, tvätta, packa, färga mitt hår och dra med Chris ut i solen när han kommer hem. Lyckoruuuusususus.

Lovplaner

 
1. Myssöndag med lemonad och choklad. Fint papper, med en kärleksdikt på insidan. 2. Funderat på att åka någonstans under lovet och tänkt mycket på San Francisco men det fanns problem med alla slags sätt att komma dit på. Så fick tänka om och bestämde mig för Portland, största staden i grannstaten Oregon. Vet ingenting om det men träffat så många människor på hostlet som älskar det så varför inte. Imorgon ska jag göra en lista på allt jag vill se och göra och sedan på tisdag åker jag. Gladglaaaad!

Museeum och födelsedagskalas


Efter att jag skrev sist gick jag och C och åt lunch på stället vi varit en gång förut och tyckte himla mycket om. Hade frågesport innan maten om The Beatles, fotboll och geografi.
Beställde de alldeles fantastiska sweet potato friesen igen och dog godhetsdöden, igen.
Såhär fint är Seattle just nu.
På torsdagen var det Chris födelsedag och jag gav honom lite smågrejer och en biljett till EMP-museét där han trots ett år som Seattleite inte hade varit ännu. Var lika trevligt som sist jag var där, kanske lite bättre till och med. Massa gitarrer, musik, skräckfilmsgrejer, sci-fi, videospel, klädhistoria osv. 
På kvällen kom folk över för att fira C och det lagades apelsinkyckling, pasta och ostnachos och dracks whiskeydrinkar. Fiiiint.

Fika och födelsedagsshopping

Vårt wifi fungerar inte för tillfället, är på hostlet just nu och snor deras istället. Varit på stan och postat vykort, fikat och köpt födelsedagspresent till Chris som fyller år imorgon. Vi spelade precis pinball och det är antagligen det jag saknar mest med det här stället. Nästan. Resten av dagen ska jag äta lunch med C, handla och mysa med mina roomies. Ahhh spring break.


Housewarming

Idag hade vi vår final exam och jag tror det gick ganska bra. Sa hejdå till vår lärare, åt hejdådoughnuts på sociologin och efter att jag lämnat in ett arbete imorgon är första quartern officiellt över. Ser fram emot lovet och klasserna jag ska ta efteråt, men har fortfarande tidspanik. Lyssnar på sorlig musik. Är aningen irriterad. Är sentimental. Saknar min familj lite extra idag. Vill att C ska komma hem. Men ändå. Det är lov nu och jag har planer som kommer bli askalas.

Lite såhär såg det ut på festen i lördags och på söndagen dagen efter när jag&C köpte fetaste pizzan med dubbellager och jättemycket fyllning. Absolut bästa baksmällekuren.

En dagen efter

Igår hade vi housewarming party och jag invigde min nya klänning och drack jägerredbulldrinkar till 60tals-musik. Hemskt trevliga människor kom hit och de sista lämnade inte förrän nio imorse. Är så.himla.trött och bakis men har min final exam i political science imorgon så måste börja plugga nu. Dööö. Drömscenario: Äta fetaste jävla rhodosrullen, titta på serier hela dagen med L&T och seriöst inte röra mig en millimeter.

Utspridd saknad är utspridd kärlek

Ibland är jag så löjligt dålig på att leva i nuet. Vissa dagar är jag liksom mentalt på flyget hem till Sverige och gråter och saknar Seattle. Men det kan ju inte bli mer här och nu än såhär.

"Det enda negativa är att varje gång man får ett nytt hem man älskar lämnar man en bit av sitt hjärta när man åker där ifrån. En del har du i Sverige, en del lämnade du i Thailand och en del kommer du lämna i Seattle och alla framtida städer och länder du kommer bo i. Det gör dig på ett sätt lite ohel."

Fast att inte resaupplevasakna hade gett mig ingenting och jag är hellre ohel än tom. Och när man tänker på det, att vara med om så pass bra saker att det gör ont när det är över är nog det helaste man kan bli.


Feels like we only go backwards

Irriterad onsdag. Mina kära rumskompisar hade någon jävla fest/matlagningsnatt som höll mig vaken bokstavligt talat hela natten och 30 minuter innan mitt alarm skulle ringa stängde jag av det och bestämde mig för att inte gå till skolan. När de gick och la sig vid sådär sex på morgonen somnade jag också. Fortsatt vara trött hela dagen och varit irriterad på exakt varenda människa jag träffat på, tyckte synd om C som fick åka till biblioteket och affären med mig idag. Skypade med Tim i två timmar när jag kom hem och mådde såsåså mycket bättre efteråt. Saknar honom för mycket för mitt eget bästa, håller på att flippa.


Ny roomie

Igår flyttade min gullis Jon in och ska stanna en vecka eller två, så himla roligt. Drack välkomstdrinkar och pratade hostelminnen. Vad mer har hänt sen igår? En kille på typ 12 år med downs syndrom satte sig bredvid mig på bussen och började pussa mig på kinden/axeln, la handen på mitt lår och kallade mig baby. Vet inte hur man hanterar sånt. Fått se min lärare sjunga och dansa i någon minut av okänd anledning. Tittat på massa South Park med C. Pluggat!.. Okej, jag ljuger. Men jag var född utan självdiciplinsgenen så kan inte hjälpa det. I alla fall, här är en bra låt: Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings

Ischai och Fremont

 
I lördags var det helt fantastiskt väder så tog bussen till downtown och bara satt i solen, drack ischai och tittade på människor. På kvällen åt jag och C thaimiddag och tittade på en film om The Doors som jag sönderlyssnat denna helgen, såså bra. Igår tog vi bussen till Fremont och fotades med det kända stentrollet och gick på Fremont market som de har varje söndag. Matstånd, vinylskivor, böcker, gamla kartor, kläder, fossiler osvosv. Massa fint men köpte ingenting. Idag är det måndag och dags för finals i de olika klasserna jag tar=mycket plugg. Om två dagar har jag varit här exakt hälften av tiden och lika mycket som jag tycker att tiden gått snabbt känns det som en evighet sen jag lämnade Kastrup i december, såg staden från taxin för första gången och checkade in på hostlet. Åh gud.

Happy

Såg den här dokumentären om lycka på Netflix igår och tyckte den var så himla fin och intressant. Panikade lite också för att det är vi som är fast i det mönstret som gör människor minst lyckliga med stor fokus på pengar&materiella saker och att vi umgås på en helt annan nivå än vad de gör på många andra ställen där de verkar lyckligare. Fast det betyder ju inte att det är kört för oss, personlig inställning betyder så himla mycket vilket de också tar upp. Väldigt både tänk- och sevärd.

Svensk fredagslunch

Idag efter skolan tog jag med mig C till the Swedish Cultural Center där de serverade svensk lunch. Åt helt fantastiska köttbullar, amerikanaren kämpade med att bre smör på knäckebröd och så introducerade jag prinsesstårta och semla för honom. Från ett till fantastiskt gav han lunchen fantastiskt. Oh yesss Swe. Tittade även på svenska bilder, tavlor och saker. Chris tog sin roll som dum amerikanare på allvar och pekade på bilden på vår kungafamilj och frågade om det var vår premiärminister, sa att det var vår kungafamilj. Lite senare erkände han att han trott att Sverige var en del av the UK fram tills han fick reda på att vi har vår egna kung. What what WHAT. Vet inte ens vart logiken är i det, finns ingen. Tänker inte ens låtsas att fördomen om att amerikanare är oallmänbildade gällande typ allt utanför USA inte är sant, har hört så himla mycket konstiga saker sen jag kom hit. 
 
Finfin dag i alla fall, förutom besvikelse och sämsta jävla timingen på saker i sommar. Men ja, sånt man kommer över (omnågraårellerså). 

Morrissey March 6th

 
 
Vid 1.20 dog jag. Var ju som alltid mer storslaget i verkligheten. Ville fangirla och gråta lite.
 
I förrgår fick jag ett påminnelsemail om Morrisseykonserten jag köpte biljetter till innan jag åkte till Seattle. Mars kändes väldigt långt borta då så glömde helt bort det och nu var dagen plötsligt här. Tog med mig Chris och fick vara med om en magisk konsert. Det var så fruktansvärt mycket bättre live och jag tror aldrig jag varit med om en konsert som överträffat mina förväntningar så mycket. Fick konsertlyckorus och älskade hela världen för en stund. Kom hem, åt lasagne till Max and Mary med C och somnade så himla, himla glad.

Redhead

 
Färgen är mörkare och lite mindre röd i verkligheten, men är nöjd.

Weekstart

När jag gick till bussen 7.15 på morgonen sken solen och det var redan då en bra måndag.Efter skolan tog jag bussen till downtown och gick i affärer ett tag. Köpte cappuccino på Starbucks och satte mig i parken mitt i stan med blåa träd, som jag inte kunde fotografera för det var så mycket motljus men såhär ser det ut, och bara tittade på människor som gick förbi. 
Köpte den här finisen på Forever 21.
Gick inom Walgreens på vägen hem och köpte hårfärg, vårigt läppstift och nagelsaker som motivation till att sluta pilla ner dem. 
Köpte såna klistermärken man filar efter naglarna och förväntade mig inte mycket med tanke på priset, men såhär blev det och jag tycker om det.

Husvisning


Första vårhelgen

 
1. Starbuckstjejen hörde fel och jag heter nu Rachelle. 2. Smakgissartävling. 3. Första dagen med jeansjackan och skinnryggsäcken. 4. Söndagsmusik.
 
Fredag: Minns inte den här dagen särskilt detaljerat, men var i skolan och på kvällen lyckades jag på något sätt övertala Chris att få prova att sminka honom. Så himla gullig. Efteråt tittade vi på en live-dvd med Queen och antagligen några avsnitt av The walking dead, jag minns knappt.

Lördag: Riktig vårvärme och i endast t-shirts vandrade jag och C bort till en grossery outlet och spenderade säkert en timme där inne, 25 minuter i godisavdelningen enligt C som tyckte jag var väldigt långsam och velig. Köpte med oss en himla massa grejer och fick ta bussen hem. Några timmar senare åkte vi in till downtown där vi tittade på Identity thief på bio, ganska rolig. Missade bussen hem så gick och köpte äpplekanelkaffe på Starbucks och hittade ett tak som skydd mot ösregnet att stå under. Kom hem, tittade på The girl with the dragon tattoo (svenska versionen är såå mycket bättre tycker jag), hade smakgissning med Jelly beans och började titta på No country for old men, men somnade mitt i båda två.

Söndag: Idag skiner solen så himla fint och jag har varit ute på promenad i området och hittat fina parker och spännande matställen som ska besökas. Pluggat lite, tittat på Girls och nu hör jag att Andrew som också bodde på hostlet har kommit hit så ska gå ner och umgås med honom och mina roomies xxxx

Thickfreakness thursday

Åhåå vilken bra dag det har varit. Sista lektionen var inställd så var hemma igen vid 10.30. Började titta på serien Girls som jag har hört så mycket bra om och hittills är den jättejättebra. Som ni säkert hört, väldigt äkta och rolig. Här kan ni titta online. Tog efter några avsnitt tag i mitt rum och städade ordentligt, så i helgen får ni bilder från huset. Lovar. Vad mer, har druckit kaffe, skypat med T (afkgjksj) och pluggat. Ska snart börja laga middag och vänta på att Chris kommer hem så vi kan börja titta på The Walking Dead. Imorgon är det fredag, första vårmånadsdagen och det bara glädjespritter i min kropp just nu.

RSS 2.0