I break too easily

Sitter i Peters lägenhet i Malmö och halvtittar på Family Guy, dricker julmust och letar ny musik till mina spotifylistor. Imorgon 06.30 tar vi planet till Gran Canaria och solarbadardrickerdrinkar i en vecka. När vi kommer hem är det nio dagar tills jag åker. 9. Nio. NIO. Äe, jag vet inte ens. Hörs om en vecka i alla fall x


Aslfjekzjxks

På en fucking jävla sekund började jag hata hela världen och alla jävla människor och jag är seriöst inte glad för någons jävla skull.


Halmstadhelg med tusen ton kärlek

I fredes åt jag och Julia lunch på Grafitti och ventilerade om killar och vänskap. Hejdåkramades mitt på stortorget och det var jobbigt att släppa. Min fina Juliet som funnits där så himla länge, en massa kärlek tjejen. Tog sedan tåget och blev hämtad på stationen av Lisa. Lite senare kom Tina också. På kvällen åkte vi till ICA för att handla middag och jag gjorde en egen sallad vilket var hur bra och billigt som helst. Ännu senare spelade vi Singstar och Buzz, så himla tävlingsinriktade och det var döroligt.På lördagen mötte jag upp några andra favoriter (minus Sara, buh) för att äta lunch och ses en sista gång innan jag åker. Åt lax och så fick vi alla varsin vitaminbombshot som en servitris gick runt och delade ut. Nice. Vi gick sedan vidare till Robert's där jag drack orientalisk latte som smakade kanel och kardemumma, lite julkaffe alltså. Så himla fint att ses och jag kommer sakna dem så overkligt mycket, fast att jag just nu inte riktigt kan ta in det. Vill inte ta in det.
När jag kom hem till L&T igen tittade vi på finaste musikvideon med våra fem snyggbritter, en jobbigt romantisk frierivideo och videos om ett distansförhållande. Var alldeles sentimental och bölade lite. Men så avslutade vi med världens feelgood-video där amerikanska soldater gör en cover på Call me maybe och det må vara en av de jobbigaste låtarna som finns, men den här videon är helt underbar. Snygga män utan tröjor med humor. Eh yum.  
Sminkade oss och tog alla på oss fina klänningar innan vi körde till Avanti för att äta middag. Åt pasta och pratade om våra framtidsplaner som plötsligt inte alls känns lika långt borta längre. 
Och så kom söndagen när jag var tvungen att säga hejdå till de två personer som jag umgått mest med sedan mer än ett år tillbaka. Som jag satt vid mitt köksbord med och åt rhodosrulle när vi plötsligt kom på att vi skulle bli sambos i en främmande stad vi sedan besökte ungefär ett år sedare. De två jag delat 1000 parkdejter, DHW-kvällar, Hulstfred, killproblem, framtidsplaner, spontanpizzeriabesök, frösakullfester, London, musiksmak och drinkkvällar med. Tog tåget hem med ett hjärta som inte längre kändes lika helt.
 
Världens finaste helg i alla fall och jag uppskattar er alla så fruktansvärt mycket. 

Fix och ångest

Idag har jag bokat hostel i Usa, fixat med CSN, kollat mobilabonnemang, ringt Studin, skrivit ut kurspapper medfuckingmera. Är sjukt överglad att det snart är dags men också spytrött på allting som ska fixas innan. Har även en fetångest idag. Amerikanska ambassaden har fortfarande mitt pass och i övermorgon ska jag till Gran Canaria. Tjoho tjalalala.
 
Köpte tandblekning för några veckor sen och nu när jag sitter här och gör upp en budget undrar jag vad fan det skulle vara bra för. Nåväl, nu är det köpt och det ska användas. Soooo long.

För många hejdån på en och samma gång

En helg full av kärlek och den tog slut alldeles för fort. Har fått säga hejdå till några av mina absoluta favoritpersoner och jag känner att det inte finns mycket annat att göra idag än att lyssna på hjärtskärande musik och knarka tumblr. 

Bra saker med idag

x Redbull light. x Att jag freaking vann skolstipendiet. x Långa sms från N. x Paper Route – Love Letters x Att det kanske inte är kört och att han kanske fortfarande tycker att jag är intressant och att han vill testa en ny app med mig och att han plötsligt skickar fler x än tidigare och ger mig nya fina smeknamn. x MTV. Om man inte hakar upp sig på vad den en gång var och istället tar den för vad den faktiskt blivit, en underhållningskanal, så är den så jävla bra. x Att jag ska till Halmstad imorgon och få träffa mina favoriter i helgen. Helt underbart.
 

Wrestling with our youth

Kajsas bilder:
 
 

 
Nicolinas bilder:
 
 
 
Majas bilder:
 

Onsdag till torsdag med Elaine

Sleepover med Elaine med Jersey Shore, Southpark, asgod nattmat, tjejsnack, powerwalk och kesellalunch. ♥

Men aj

"-Varför är han inte som han var innan? Varför skriver han inte utförliga meddelanden om vad han gjort under dagen eller tar upp våra internskämt som förut och varför har han slutat skicka youtubevideos som han skriver "här har du något roligt att vakna upp till"?"
"-Han har väl tröttnat lite"
"-Men han skriver ju fortfarande."
"-Ja men det betyder ju inte att han inte tycker om dig. Men han tycker väl att du inte är lika intressant längre. Han har väl fattat att det inte kommer bli något."
"-Men det har jag också fattat, och han är fortfarande intressant för mig."
"-Han tycker kanske inte detsamma."

"When Gotham is ashes, you have my permission to die"

Igår såg det ut såhär där ute och höstmys hela dagen var givet.
Åt keso, äpple och kanel till frukost. Dödsgott.
Det var inte riktigt min fotodag. Tog på mig myströjan, rensade lite i garderoben och lyssnade på musik.

Tittade på The thin red line som är en krigsfilm, en extra bra sådan. De hade gjort soldaterna så mänskliga vilket jag tycker många krigsfilmer saknar En soldats reaktion efter att för första gången dödat en människa, psykiska sammanbrott, växande sammanhållning och en fruktansvärt bra skildring av hur motståndarsidan är exakt likadana som de själva, de har bara en annan nationalitet. Lika rädda, lika förtvivlade över vänner som dött, lika desperata efter hjälp från Gud, lika onda/goda som USA, lika mycket människor. 
På kvällen tittade jag och Tim på sista Batmanfilmen The dark knight rises och den var stört bra, precis som de två första. Blivit alldeles Batmanfrälst. Det var kanske inte Tom Hardys hetaste roll, men han var så fruktansvärt bra och Bane är nog min nya favoritfilmskurk. 

You want me down on earth, but I am up in space

Det börjar bli himla kallt och jag har plockat fram mössan. Dagsljuset försvinner sådär vid tre och mitt behov av kaffe och te har fördubblats. Höst, hjärta. Idag gjorde en person (läser definitivt inte min blogg, så fundera ej) mig sjukt frustrerad och jag ville bara böla lite. Fast istället satte jag på hög festmusik som fick väggarna att skaka, sminkade mig med eyeliner&rött läppstift och satte på mig min nya skjorta fast att jag inte ska någonstans. Känns så mycket bättre än om jag suttit kvar i soffan med myskläder och tyckt synd om mig själv. JAG ÄR KICKASS, skit i människor som säger dumma saker. Så ovärt att bry sig. 

Kaffe&artikel-söndag

Den här bilden är så random. Posar med en finklädd pappa som efter att jag sa "se ut som en maffiaboss" räckte fingret inne på City Gross. Varför inte. Ikväll ska en artikel jag inte börjat på vara färdig innan jag går och lägger mig, deja vu från ungefär varenda kväll under hela min gymnasietid. Fast denna gången är det inte en skoluppgift utan till en LCHF-blogg med massa läsare. Ah. Har en riktig deadline också och ingen Ådahl man kan försöka bortförklara sin sena uppgift hos, sååå nu sätter jag fart. →

Tre filmtips


Lars and the Real Girl
Ryan Gosling går ner sig lite med några extrakilon, ful mustasch och en väldigt udda personlighet i sin roll och han gör det alldeles fantastiskt bra. Lars förstår sig inte på människor, pratar inte särskilt mycket och tycker inte om kroppskontakt. Han beställer hem en verklighetstrogen docka från internet som han blir kär i och han trivs med att slippa tolka signaler och oförutsägbara handlingar. En film om acceptans, stöd och tålamod. Man blir alldeles varm. 
 
Mary and Max
Det var ett bra tag sedan jag såg den här filmen men jag tror inte jag skrev om den, och det är absolut nödvändigt att göra. Mary och Max börjar brevväxla och skriver om de mest udda, konstiga, sorgliga och viktiga sakerna och fast att de inte alls är i samma ålder har de en hel del gemensamt. Kanske mest hur olyckliga de är och hur de ser på människor och världen. När man sett klart filmen måste man nästan skaka om sig själv lite för att mentalt ta sig ur den gråa lervärlden allting utspelar sig i. Hemskt sevärd.



The Future
Den här filmen alltså. Så oförutsägbar, konstig, fin, sorglig, knäpp och BRA. Var så inne i den att jag nästan fick på minna mig själv att andas då och då. Den kan vara lite för konstig för vissas smak, och möjligvis lite för långsam. Men tycker man om filmer som är ljusår från en typisk Hollywoodfilm så borde man se den så fort man kan. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva handlingen. Ett par, en pratande katt som de ska adoptera, fin kärlek, ful kärlek, spontanförsök att rädda miljön, dans, att stoppa tiden, månen och döbra repliker. 

Lördag på landet

Idag har det varit otroligt grått och bitande kallt ute, men det har varit en fin lördag. Vid 9.30 tog jag och Tim tåget ut till Momor och Morfar i Svalöv där även snyggemoster Malin var. Pratade med morfar, åkte till Emmaus utan att hitta något, deeptalkade lite med M och avslutade med pannkakslunch. Åkte därifrån mycket gladare än vad jag var när jag kom dit och hela dagen har fortsatt bra.
 
Farmor kom hit idag och vi har tittat på mer Pelle Svanslöv, ätit dögod middag och så tände pappa en brasa och vårt vardagsrum hamnade på mysfaktor hundra. Klockan är bara nio men jag är så vansinnigt trött så nu tackar jag för mig och ser (typ) fram emot att vakna runt sex imorgon så jag kan hålla farmor sällskap vid morgonkaffet också. (Finns det en 80+ grupp blir jag snart tvångsvärvad.) Men godnatt i alla fall!

Oh boy


 
 
 Ville bara tillägna ett inlägg åt när killar fixar/drar fingrarna genom sitt hår. Smokiinnn'.

Londonresan

 
 
Kan liksom inte riktigt ta in vår Londonresa, att allting faktiskt har hänt på riktigt. Känns som en romantiserad dröm som är lite för bra för att vara sann. Jag hade gjort allt för att spola tillbaka tiden till då vi hoppade ur taxin på vår gata i Kensington för första gången och alldeles tagna gick runt och åh:ade åt allt vi såg. Att ha drinkbuffé på rummet till Londonlistan med världens bästa Camdenutgång framför oss, finns ingenting jag hellre hade gjort nu än precis just det.

Pre-Christmas

Tjuvstartar med julkalendern för att jag omöjligt kommer kunna se ett avsnitt varje dag i december. Fast att julen inte riktigt innebär samma magi som förr ligger den fortfarande väldigt högt upp på listan över saker jag älskar mest.

Drömmar

Igår natt drömde jag att Rebecca (Spätt) var ute och joggade med Kissie. De satte sig för att äta lunch och då kom någon random kille och snodde R's sallad så jag började slå honom för att han skulle ge tillbaka den. På kvällen firade jag med fest i frösakull, en tatuerad motorcykelkille ville ha en puss och när jag sa nej brände han och hans gäng ner huset.
 
Idag när jag tog en powernap drömde jag att jag var på fest någonstans och så plötsligt hörde vi hög musik spelas någon annanstans och då skrek någon "DET KOMMER FRÅN FESTIVALEN" och så började alla springa ditåt och plötsligt var vi på Sweden rock och så träffade jag Nicolina. Hon sa att det var sjukaste bandet som spelade och vi måste se det, så vi stod och headbangade och hade asroligt. Nu när jag tänker tillbaka på det var det "Det är bögarnas fel" som spelades.
 
Wtf.
 

Gekås

Började dagen med avokado och cashewnötter framför tvn. Gott. Resten av dagen har jag spenderat på Ullared med Tove, Tanja, Sabina och Anna. Det var mer folk än vad det varit när jag varit där förut, men det var fortfarande helt okej. Köpte bland annat döfina sängkläder, datorfodral, byxor, skjorta, plattång, parfym och en massa småsaker. Ikväll ska jag läsa min nya Cosmo med mitt nya täcke med mina nya myslåtar. Fint.

Ljusslingor


Rödvin, promenad och visumansökan

Drack rödvin för att det är bra för hjärtat. Åt kakor och drack kaffe vid tvn, gick för övrigt och la oss 21.00 och vaknade 07.00 nästa morgon. Pensionärer.
Morgon i Södertälje. Morgonrocken min gammelmormor använder varje morgon och jag dog så söt hon var i den.
 
På tisdagen tittade vi i affärer, fikade på ett gammalt café, gick promenad längst ån, jag följde med henne till doktorn och sen somnade vi ungefär samma tid som på måndagen.
Idag tog jag buss tåg buss till Amerikanska ambassaden i Stockholm och väl där var det lite småjobbigt. Satt i ett väntrum utan mobil, var lite smårädd för de amerikanska vakterna som egentligen var snälla och så satt jag bredvid en kvinna som luktade exakt som en matta en hund/katt kissat på. Dog. Väl på intervjun stammade jag nervöst fram svar på engelska och när hon frågade hur jag ska betala för skolgången svarade jag "CNN" istället för "CSN". För övrigt gick det fint och jag får nog visumet nästa vecka. Vandrade sedan runt i Stockholm, fikade på två olika ställen, ringde diverese människor för att få sällskap och tog tillslut flygbussen till Bromma där jag tog flyget ifrån till Malmö. Nu sitter jag hemma hos pappa och är övertrött. Movie time.
 

I Södertälje

Åkt buss och tåg hela dagen för att slutligen komma till ett iskallt Södertälje där min gammelmormor bor. Tog mig upp till tredje våningen där hon dukat upp middag, kaffe, bullar och rödvin. Hon är så mysig att jag dör och nu ska jag spendera två nätter här för att på onsdag åka till amerikanska ambassaden för att söka visum. Så himla skönt att ta en paus från vardagen hos en av mina absoluta favoritpersoner.


Det man inte kan radera

"Jag vill inte vara så beroende av en annan människa, så jag ska försöka att inte tänka så mycket på honom. För min egen skull." Har en kamerarulle full med printade konversationer som har fått mig glad/smickrad/skratta och en hel jävla tumblr med i princip endast inlägg om honom. Har en bit kvar på vägen till att inte bry mig.


Helgen

Fredag: Bästa halloweenfesten med bästa människorna.
Lördag: Bakishäng och Batmanmaraton med Tim.
Söndag: Sovit. Gråtit. Sovit. Ikväll ska jag och mamma boka flygbiljett till Seattle, förbereda för Stockholm och kolla EMA på MTV. Trots all sömn är jag fortfarande trött. Herregud.


Äntligen fredag

 
Såhär peppad och glad är jag idag för om två timmar ska jag ta tåget till bästa och finaste Halmstad. Sedan ikväll ska jag ha Halloweenfest i Frösakull och få träffa alla mina efterlängtade Halmstadbor, plus en och annan saknad Helsingborgare också. Kan liksom inte bli något annat än asbra.

Kladdkaksmys

Igår kom de här gullisarna hem till mig med kladdkaka, grädde och mandarinklyftor som vi kalasade på. Pratade, tittade på MTV, räddade fetaste spindeln, skrattade så mycket som alltid med dem och flippade på datorn. Jättebra kväll och mina vänner är så fina att jag smäller av.


Filmkväll och catch up

Avskyr två saker idag. Min brutala huudvärk som kom från ingenstans och att man så lätt låter någon annan få kontroll över ens hela ens humör. En väldigt mycket bättre sak är att Isabelle och Julia kommer hit ikväll för att kolla film och catcha upp allt som missats, vilket nog är en del. Ska bli fint. 
 
Mitt nya mobilskal som är halvdåligt gjort och skaver mot fingret, men det är så fint.
Bild från några veckor sedan när jag läste SOLO och gosade med Pucken. Saknar min lillkille.

Våffelfika

Idag möttes jag och Amanda upp på A Piece of Cake där vi satt på den mysiga lilla övervåningen och åt våfflor. Har känt henne sen förskolan och det är så himla roligt att prata om allt man gjorde tillsammans som små, men även catcha upp allt nytt som händer och ska hända. Efter fikan mötte vi upp Karolina och gick i affärer utan att hitta något. Jättemysigt och roligt i alla fall. Fixat sista pappret till amerikanska visumet också, bra dag.


Onsdag

 
Valvakade med mig själv till klockan 6 imorse. Fattar inte hur det gick till, är absolut ingen nattmänniska. Värt för att se demokraterna och Obama vinna i alla fall. Idag ska jag vara effektiv och betala räkningar, städa rummet, beställa en sak jag velat ha hur länge som helst, åka hem till mamma, kolla boende i USA, betala in visaavgiften och fika. Heja heja.

Fint i bloggform


Det här är Hannah och hon driver bloggen Coffeeworld. Jag minns inte hur eller när jag hittade den, men jag tycker om den så himla mycket. Det har blivit som en bubbla jag kan försvinna in i, särskilt nu när jag hamnat i en gråzon. Fina frukostbilder, mysiga listor, texter som känns, höstpepp och tjejen bakom allt detta verkar så smart och jordnära.
 
Ett inlägg om varför hösten är himla bra, en av hennes Instagramveckor och en frukost. Bara ett litet urval. Läs vettja.

Kallt

 
Idag åkte jag och Tanja in till stan och jag köpte presenter och nagellack. Tog skydd från kylan jag inte riktigt visste var här ännu inne på Fahlmans och drack latte och te i ett rum där allting var gammalt, både människor och möbler. Inatt ska jag följa presidentvalet så länge jag orkar, ska bli spännande. Längtar till fredag=halloweenfest, måndag=åka till Södertälje och onsdag=ansöka om amerikanskt visa. Bara lite mer än en månad kvar nu.

Jagärhemmaälsklinghardusaknatmig?

Efter att väntat i några timmar på ett försenat plan och sedan hamnat bredvid en hårig gubbe som skulle envisas med att ha sin arm mot min hela tiden halvdog jag av lycka när jag kom innanför dörren här hemma i Ramlösa. Gav mig direkt in på Spotify för att abstinensen efter det har varit enormt de senaste dagarna. Äter godis som blev över från resan och orkar inte göra något åt det faktum att jag ser ut som en strandad val. Kollar igenom 144 olästa inlägg på Bloglovin' och det har efterfestats med ett brittiskt band och rests till London och ätits middag med sin pojkväns franska mamma och kanadendiska pappa. Det som fattas nu är väl att jag inte får några vänner i USA och istället blir mobbad i sex månader.
 
 
 
 
Nej men här får ni i alla fall lite fint från Tumblr. Och föresten, TA MIG MED EN NYPA SALT. Godnatt och puss.

RSS 2.0