Januari Februari Mars April 2012

Det här året är knappt värt att summera, men det är lite obligatoriskt så här kommer några av årets höjd- och lågpunkter. Om det nu ens är ett ord.
 
Startade det nya året på en hotellbalkong i Helsingborg med Elaine. Dansade på Cardinal, fick en låtsaspojkvän, drack gratischampagne, åt pommes halvdöd i hotellsängen och var fortfarnade full när vi åt frukost dagen efter. Himla bra nyår.
Utgångar i Halmstad med mina fina.
Och så kom helvetesveckan då jag grät mig igenom dygnen för att jag saknade Pleng så mycket. Köpte en nalle som jag skickade till henne och det kändes lite som ett avslut.
Var på Kanarieöarna med pappa,Tim,Ylva,Erik och Ellika. Himla bra semester och så fick jag lära känna mina plastsyskon lite bättre. 
Martina, Nicolina, Sara och Amanda kom hem till mig i Helsingborg och vi fikade på bryggan i vårsolen, åt tacos, lekte drinklekar, dansade, haffade och hade en fin dagen-efter med glass och film. 
Gick ut och åt med Tim och mamma lite då och då för att vi inte alls umgicks så mycket som vi borde gjort och ville göra.
Åkte till Göteborg med journalisterna från skolan och det var en döbra dag med sol,studiebesök på tv4 och universitetet, fika och fönstershopping. 
Drinkkväll med Lisa och Tina. Åt salta pinnar och ordet brittkuk lades till i vår ordlista.
Vårmyste och jag saknar Halmstad och LBS så att jag dör när jag ser bilder som den här.
Firade fina Julia som fyllde 18 med drinkar och bowling. 
Mer utgångar. 
Jag och Lisa körde stenhårt på LCHF och plågade oss själva med mentala godisbilder och pizzascener ur SATC. Klarade det rätt fint ändå med lax, avokado och räkröra, som här Lisa lagat.

Safe and sound

Mår helt bra idag, så himla skönt. Har städat, umgått med Moon och Nate, druckit varm choklad, knarkat Capital Cities – Safe and Sound och fått en gratis Subwaymacka för att mitt kort krånglade. Ikväll ska vi dricka mer vin och göra nyårsplaner. Antingen stannar jag på Hostlet eller så har Sasha någon hemmafest jag kan gå på, vi får se vart jag hamnar. Är sjukt exalterad i alla fall. Dels för att jag ska få fira nyår i Seattle och dels för att skitåret 2012 snart är SLUT.

16 timmar

Idag har varit jobbig och konstig. Drömde att jag åt min halsduk med deg och grädde (??) och när jag vaknade ville jag kräkas lite. Kunde inte bli av med den mentala bilden av den där jävla halsdukskakan och var tvungen att gå och lägga mig några timmar senare igen för att jag mådde så illa. Sovit 16 timmar idag och känner mig alldeles lam och långsam. Fast det är trots all fredag och man vet aldrig vilken vändning dagen kan ta. Antingen till något festligt eller så vänder jag bara tillbaka till sängen igen. Blä.


Julafton och sånt

Sen senast jag skrev har jag druckit öl med Kip, lagat julmiddag, ätit julmiddag, sett The Hobbit med Debbie, shoppat på Forever 21, varit vaken till 7, druckit mer öl, spelat en massa pin ball, städat toaletter, blivit frälst på Sweet potato chips och skypat med Tina. Åhh så fint det var. Ikväll dricker jag vin och äter minimorötter med Brenna, Rondo och Chris. Sweeet.


Viking/Ikea/Abba

Vill bara skriva ett uppskattningsinlägg till livet. Vilken drastisk förändring allting kan få på bara en vecka. Hur fruktansvärt miserabel jag var månaderna innan jag åkte hit och hur lycklig jag känner mig efter bara nio dagar här borta. Hur en ändrad tillvaro kan vända rätt på precis allt och få en att känna att man är precis där man borde vara.

Gran Canaria -12

 
 
 
Slänger in tre försenade bilder från Gran Canaria!

Första röda muggarna

Okej, är jättelat. Orkar inte rotera, tar ett år att ladda upp bilder här. Den här killen heter i alla fall Blaine och vi började prata lite på hostlet och sedan frågade han om jag ville följa med och äta middag. Sen dess har vi varit på en sportbar och tittat på amerikansk fotboll, promenerat, druckit kaffe, tittat på Pulp Fiction (DÖBRA) och ätit kinamat.
I lördes var det dags för hemmafest hos en av de som jobbar på hostlet och också min första amerikanska fest med röda muggar, var sjukt exalterad och de andra tyckte det var halvknäppt. Där fanns bar och DJ och allt, himla roligt var det.
Prankade vårt fulla/jetlaggade offer.
S och jag
Idag är det svensk julafton och jag har inte gjort något juligt över huvud taget i och med att de inte firar förrän imorgon här. Då är det dags för julmiddag här på hostlet och antagligen något festligt på kvällen. God jul!

Fredagskväll

Igår på dagen gjorde jag i princip ingenting, tittade på tv, sa hejdå till Chris (buu), powernapade och köpte sallad från Subway med hem. Trodde det skulle hända absolut ingenting men så kom Kip och Hugo till mitt bord och frågade om jag ville ha japanskt alkohol-någonting. Ja men visst sa jag och lite senare var bordet fullt av människor. Åh och fick en domedagskyss också :)) på halsen och kinden av ett creep med gult hår som inte ens bodde på hostlet men var här ändå och som sedan tog en tjej på rumpan och snodde någons cigaretter och sparkade in en dörr och som jag fick vittna mot hos polisen efteråt. Måste skratta, herre gud.


Pretty pls

MEN VILL JU DOMEDAGSHÅNGLA


Kulturtorsdag

Efter frukosten igår gick jag och Chris bort till stadens högsta byggnad och åkte upp till 72:a våningen för att få se ett molnigt men himla fint Seattle. Vårt nästa stopp var ett konstmuseum och det kändes ju himla kulturellt att titta på gamla skedar och abstrakta tavlor. En del grejer var intressanta men det känns som man kan kalla exakt allt för konst idag och vi såg uppstoppade kycklingar med stickade tröjor och en film där en kvinna rullar sig naken i lera. Så djupt. Efteråt gick vi och provade fula hattar, köpte bubble tea och satt på en bänk vid vattnet. På kvällen blev jag, Chris och en annan Chris halvfulla på Corona och spelade någon amerikansk version av ölspelet. Införde regeln att man måste ta av tomten från flaskan innan man dricker, sa att det är en svensk grej och de tyckte vi var himla roliga/knäppa. Oroa er inte, ser till att sätta Sverige på kartan.


En massa Starbucks

Igår: 1. Fikade på Starbucks och läste Cosmopolitan. 2. Tittade på tv. 3. Åt middag på ett jättemysigt ställe med Chris och en kanadensisk tjej jag glömmer namnet på hela tiden. 4. Spontantog en taxi till ett nattöppet Starbucks med Chris där vi drack kaffe tills ett på natten. 5. Kom tillbaka till hostlet och åt kakor från Arkansas och lyssnade på en väldigt intensiv politisk diskussion. Ännu en himla bra dag.


Orientation

Igår var det orientation för nya internationella elever på skolan vilket innebar en massa timmars information, rundtur på campus och ett lära-känna-spel. Det var jag och tusen asiater på 1.50 så denna gången har jag rätten att påstå att jag kände mig som Hagrid. Det kändes i alla fall bra och jag längtar tills vi börjar! Om inte jorden går under innan, det vill säga. Mayaindianerna gjorde föresten kalendern långt innan skottår blev till så tekniskt sätt har redan jorden gått under enligt dem. Så kommer mest troligen inte dö ensam på ett hostel i Seattle tre dagar innan julafton. Skönt det ju.


Starbucks och spontanöl

Igår var bra. Döbra. Följde med på stadsvandringen en gång till för att två killar från hostlet skulle på den, och den var ännu bättre denna gången. När vi kom tillbaka skulle de följa med på en hur-man-brygger-öl-utflykt som jag inte kunde följa med på så jag satte mig på Starbucks som ligger tvärs över gatan och drack latte, kollade kurser och skrev. När jag kom tillbaka satt ölgruppen och drack öl de köpt med sig från touren och snart satt jag också där och hävde i mig både tysk och amerikansk öl och ignorerade det faktum att klockan skulle ringa 6 på morgonen nästa dag och att jag har orientation i skolan hela dagen. Galet värt.


Capitol Hill

Efter frukosten gick jag till min skola för att lära mig vägen och det gick jättesnabbt, älskar att det ligger så nära downtown. Först tyckte jag området var halvsunkigt och blev lite depp men så läste jag att området där skolan ligger, Capitol Hill, är Seattles "urban" hipsterområde. Så det kändes lite mer ok då. Kom tillbaka till hostlet, tittade på amerikansk fotboll med en kille som heter Chris (typ 36 år gammal), när Heather kom tillbaka gick vi till musikmuseet där vi läste om Nirvana, tittade på gitarrer, spelade in en låt osv. När vi kom tillbaka var jag tvungen att ta en powernap för jetlagen har varit helt brutal idag. Trodde jag skulle somna mitt i en konversation med någon. Sedan var det dags för tacosmiddag och jag måste säga det igen, jag freaking älskar vårt hostel. Satte oss vid ett bord och några sekunder senare hade vi börjat prata med en kille från LA, en från Alaska och en från London. Folk är så öppna och jag är helt i extas. De ska ut på barrunda ikväll så jag och Heather gick till Capitol Hill till ett sjukt coolt café som har öppet till 1 på natten. De har en vägg full av böcker, här sitter en massa ungdomar med böcker&laptops, vi dricker dögod körsbärsdricka för 14 kr och de spelar sån musik som hade passat i en filmscen där de dansar på en hemmafest knarkpåverkade i slow motion, typ. Imorgon bitti åker Heather hem och jag blir själv igen, trist att hon åker men spännande att bli själv igen och se vad som händer. So looongc_50cebc189606ee5975a29f1f.jpg" class="im


Stadsvandring och julfest

Har haft en av de bästa dagarna i mitt liv, helt seriöst. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan, men att bara gå runt och älska exakt allt och samtidigt veta att jag ska stanna här i sex månader. Älskade till och med regnet som pågick precis hela dagen. Människorna här är de trevligaste jag någonsin mött och jag har blivit förälskad x antal gånger bara idag. De är så fruktansvärt öppna, artiga, skämtsamma och med svenska mått känns det som man boundar med precis varenda en, fast att det antagligen bara för dem är så det är. 
 
Okej, sammanfattning av dagen. Gick på en guidad stadsrunda, åt dögod lunch med Heather, köpte en latte på världens första Starbucks (den kön alltså, meterlång), tog monotrailen till The Space Needle, gick upp för en kulle för att få utsikten på bilden i mitten och på vägen hem hamnade vi mitt i något julfirande som var så sjukt roligt. Ett band spelade musik och alla var utklädda till något juligt och dansade och var allmänt galna. Har en video jag ska visa sen när mitt internet inte är så långsamt. Det var så lätt att börja prata med människor eftersom de är så öppna och ikväll förbannar jag det här landet för att ha satt 21 på klubbar och barer.

Hello Seattle

Är så fruktansvärt jetlaggad. Klockan är fem på morgonen hemma och åtta på kvällen här. Jag tänker jättelångsamt och ni skulle höra min engelska, skrattar inombords åt mig själv. För att sammanfatta resan, att säga hejdå på Kastrup var jättejättejobbigt och jag storbölade mig igenom allt så jag fick starta en egen kö i säkerhetskontrollen för de tyckte synd om mig (heh) men det kändes bättre så fort jag kommit på planet. Flög i 3 timmar till Island, sedan 7 till Seattle. Allting på flygplatsen gick smidigt, jag hittade en taxi direkt och hostlet jag ska bo på i minst en vecka tills jag hittat roomies verkar jättemysigt. Packade in mig på rummet där inga andra hunnit komma än, vågade mig sen ut i sällskapsrummet där jag satte mig och tittade på tv med några randoms. Började sen prata med en tjej som heter Heather och nu har vi planerat in att göra några saker tillsammans imorgon, hur bra som helst. Hostel äger. Var nervös i bilen på väg till Danmark men sen släppte det och nu är jag bara trött och glad. Bilden är föresten inifrån taxin när jag såg själva staden och blev alldeles till mig. 40 min till sen ska jag sova för jag avlider snart av trötthet. Godnatt!


Sista svenska natten

Dösmutsig spegel, yadayada. Igår var jag på Väla och köpte en tröja, en kjol, en klänning, knästrumpor, paraply (ska ju flytta till "the rain city"), nagellack, hårring, svarta byxor, en ring m.m. På eftermiddagen fikade jag först med mormor och sedan Mathilda. Fint alltihopa. Idag har jag tvättat och försökt packa för sex månader i en enda resväska. Ikväll ska jag packa lite mer, betala skolavgiften och mysa med Mamma, Tim och Pucken.
 
Imorgon tar jag flyget 13.30 och kommer fram till Seattle 16.40 (jetlag) och jag vet inte riktigt vad jag känner. Just nu är det mest jobbigt att behöva säga hejdå till min familj, men jag vet att så fort jag kommer dit kommer jag dö av excitement. FATTA IMORGON FLYTTAR JAG TILL USAAAAAA.
 
Och det där var mest till mig själv för jag tror inte jag riktigt har fattat än.

Laholmsvisit

Varit i Laholm idag och hälsat på farmor på hemmet där hon bor. Träffade även hennes systers (som dog i cancer för ett tag sen) man som förändrats så otroligt mycket sen jag sist såg honom. Han hade gått ner så mycket i vikt, kunde knappt prata längre och höll kvar min hand när jag sa hejdå, blev så himla känslosam och det var svårt att skaka av. Kom i alla fall nyss hem och fick för tidiga julklappar av mamma. En adepter, pengar till USA och Neulash som jag så gärna ville ha. Ikväll ska jag gosa med Pucken och försöka sova tidigt. Imorgon kommer bli en lång dag, fast fin.


Slow dance on broken glass

Jag älskar när man hittar ett bra band och sedan genom Related artists hittar en massa mer bra. Idag har jag haft Spotifyflyt och hittat bland annat det här:
 
När jag senast pratade med Lisa i telefon nämnde hon det här bandet så jag sökte och lyssnade. Den känns festivalig, när alla är sådär mysglada och sjunger med. Fin musikvideo också med dans, ljusslingor och färgglatt konfetti i motljus.


Spola fram till 00.30 för att komma till låten. Misshandlat repeat-knappen på den här idag. Älskar rösten, instrumenten, låten och hela bandets gulliga hipstersstil (skägget, mössan, kläderna. allt är där)

Mina nya lovers. Hade det gjorts en film om mitt liv hade någon av deras låtar varit med. Lite dramatiskt och lugnt på samma gång med en sångare som har mjukaste hesrösten. Döbra.

Några låtar utan musikvideos, som bör lyssnar på ändå:
Beta Radio – Either Way

Ivan & Alyosha – Running for Cover
The Careful Ones – Paper Knees
Rogue Valley – Icebox

Stannaisängenmåndag

Skulle egentligen till Väla idag men det blev ändrade planer och jag blir istället hemma och myser med pappa som jobbar hemifrån idag. Har mensvärk och humörsvängningar vilket absolut inte kommer göra den här veckan mindre känslosam. Försöker sysselsätta mig med filmer och nya mobilappar, för stannar jag upp börjar jag gråta. Åh gud, är sånt VRAK. 
 
En himla bra sak med den här dagen är de två för tidiga julklappar jag fått av pappa, en laptop (åhhhh) och amerikanska dollar. Även fått in CSN-pengar på mitt konto och det ser ganska sjukt ut, men det försvinner ju snart till skolavgiften. Det mesta håller på att falla på plats inför resan och det är en sån himla lättnad. 

Årets julgran

Klätt granen, druckit kanelkaffe, tittat på Batman begins med pappa, lagat middag, ätit middag, bokat in roligheter och läst Cosmopolitan som låg i brevlådan igår. Det har snöat en himla massa idag och jag tycker inte alls om att vara ute i det, men från soffan under en filt är det himla okej alltså.

Malmömys

Idag vid tio gav jag och pappa oss ut i kylan för att köpa julgran. Hittade en som var lagom liten och mysig som fick följa med oss hem. Senare vid tolv kom mamma hit och så drack i alla kaffe innan jag, mamma och Tim fortsatte ner mot Malmö och min moster Malin.
 
Åkte först till Myrorna där jag köpte en fin jeansjacka som inte kommer kunna användas på några månader, men den gör mig redan vårpepp. När vi kom hem till Malin bjöd hon på kaffe, julmust och chokladmousse. 
Mamma och Malin.
Vi skulle spela julklappsspelet och det var så himla roligt och jag vann precis det jag ville ha, woah.
Tim slår tärningen och jag tvingar mamma ta bloggfoto.
Genade genom folkets park där folk åkte skridskor. Kom sedan till restaurangen vi skulle äta på där jag som de två tidigare gångerna jag varit där tog hamburgaren med jordnötssmör, banan och bacon i. Brutalt asgod. Nu är jag hemma hos pappa igen och har ätit B&J, pratat med L i telefon och halvkollat på tv. Så himla bra lördag.

Grattis pappa ♥

Åkte in till stan runt fem och träffade Tim, njöt av julbelysningen, handlade lite och åkte hem igen. Lagade för tidig julmiddag och slog in presenter till pappa som vi sedan firade lite till. Så himla mysig kväll och dögod mat, lider nu av extrem matkoma. Säger godnatt med den här låten: Of Monsters And Men – Six Weeks

Etthundrasextioåtta timmar

Om exakt en vecka på minuten är jag på Kastrup med en nio timmars flygresa och sex månader i Seattle framför mig. Jag lyssnar inte på min spellista hearbeats, undviker filmer som är det minsta fina och tar någon i familjen upp resan säger jag att vi ska prata om något annat och vi ska absolut inte ha någon avskedskväll med tårar och kramar. Jag känner mig så fruktansvärt bräcklig och undviker precis allt som kan ta sönder det skydd jag försöker bygga upp. Ett känslomässigt rätt så nödvändigt skydd som hindrar mig från att skita i allt och bo hemma föralltid och aldrig behöva säga hejdå till någon någonsin igen. 
 
Men så längtar jag såklart också, sedan sådär fyra år tillbaka. 

Fuerteventura

Här kommer bilderna från resan till Fuerteventura som jag åkte på i oktober med pappa, Ylva och Ellika!
 
Åkte flygplan och hela himlen såg lite guldig ut.
Hade mysiga balkonger där det kunde pratas, skrivas, ritas och fotas.
Åt lunch på vår poolrestaurang.
Shoppade och pappa var överlycklig. Hittade förövrigt två tröjor jag tycker himla mycket om.
Hittade en fin katt.
Var på standen.
Hade en massa flygplan flygandes över oss sådär hela tiden.
Åt middagsbuffé och kommenterade jobbiga och snygga servitörer, betygsatte efterrätter och blev harrasade av pedofildansken.
Pappa och jag.Gjorde en ful/läskig/gullig sköldpadda med nikotinberoende.Hade fin utsikt och nära till stranden.Och en vecka senare åkte vi hem efter en jättebra resa, hejdå.

Kommer hem och det är vitt

Gått igenom varenda missad Tumblr-bild, pinnat in några hunkar på min Pinterest, läst blogginlägg och gått igenom alla Spotifylistor. Home sweet home. Vet inte vad jag ska tycka om snön dock. Fin att titta på men när jag gick ur tåget från Kastrup ville jag dö. DÖ. Idag fyller i alla fall pappa år (grattis xx) och ikväll ska jag laga finmiddag till oss, mysig hemkomst!
 
 
Om någon skulle vilja ha fler jullåtar att lägga till i sin jullista har ni min här: glitterochpepparkaksmusik

Sangria och Cosmo

Har det för bra just nu. Igår träffade vi en himla trevlig inkastare som lyckades få tag på oss idag och ledde in oss på ett område med solbäddar, uteservering och pool. Så. Himla. Fint. Dricker Sangria och läser Cosmopolitan och nästan bäst av allt, de har wifi på det här stället :))) Älskar allting här men längtar lite lite till att komma hem där jag hört att det ska vara snö. Men bara lite.


RSS 2.0