Odd fellows

Idag efter skolan gick jag till ett café som jag såg när jag vandrade runt på gatorna i Google street view innan jag kom hit. Åt en helt perfekt scone, drack latte och pluggade lite. Dömysig inredning, 2 min från skolan och snygg kille med tatueringar i kassan. Annars. Plugg,plugg,öl,plugg,pinball,öl och nu, sängdags.


Repeat

 
 

Beerpong-helg

 
 
 
 
 
Internet har inte fungerat som det ska de senaste dagarna så har inte kunnat blogga. I alla fall, har varit ännu en bra helg och jag ser minst sagt till att ta igen all missad vaken nattid. I fredes spelade vi som sagt beerpong och jag har äntligen hittat något jag är bra på. I lördes åkte jag, Chris och Brenna till Beacon Hill för att titta på ett hus, det var mysigt och vi skrev upp oss på en intresselista. Fingers crossed. Stannade kvar där och åt lunch och drack tequila på en mexikansk restaurang och när vi kom tillbaka till downtown gick vi till en $1 store där jag köpte olika sorters konstigt godis, gick sedan vidare till Sephora där vi testade smink och parfym. Köpte ett mascara-set med vitt fiber som ska förlänga fransarna, och det funkar förvånansvärt bra! På kvällen spelade vi mer beerpong, drack öl (uppenbarligen) och klockan tre på natten bakade jag brownies med Justin. Satt uppe med Chris till 7.30 och hade vattenkrig i köket, ritade serier på varandras armar och bara pratade. Igår pluggade jag mest men hann även med en film, tacos och scrabble. 
 
Har som sagt vår midterm exam i veckan och jag har därför ganska massivt med plugg just nu, men efter nästa måndag är det över och det ska bli så skönt att ha det avklarat. Skolan går fortfarande bra, önskar bara det var lättare att lära känna folk. Ska se vilka slags klubbar de har och kanske gå med i någon, är nog ett bra sätt. Nu: Mac&cheese och psykologiplugg!

Frågesport och svenska bakelser

I onsdes utnyttjade jag och Chris presentkortet vi fått för att ha lagat julmiddagen på hostlet (jag skalade visserligen mest lök och öppnade burkar, men ändå) på en restaurang en bit bort. Åt godaste hamburgarna, sweet potato fries, drack whiskeydrinkar, spelade ett frågekortsspel som stod på bordet och pratade drömmar, musik och fylleminnen. När vi kom tillbaka till hostlet hade vi pinballturnering med några australienare med väldigt svår/rolig accent, bra avslut på en bra onsdag. 
 
Igår började med huvudvärk och en lärare på dåligt humör. Kom hem, powernapade, pluggade, ritade med Chris och Ruste, var urdålig på pinball, bjöd alla på dammsugare&chokladbollar (de har tydligen inte det här, stackare) och spelade Words With Friends. 
 
Idag är det fredagfredagfredag och det har hittils varit en väldigt bra sådan. Solen skiner i Seattle och alla är på bra fredagshumör. Efter skolan följde jag med Emma hem där jag färgade håret mörkbrunt/rött, åt äppelbitar i yoghurt och lyssnade på The Strokes. Har även varit och köpt röda muggar för ikväll ska vi spela beer pong. Nu ska jag plugga till nästa veckas midterm exam, heja heja.
 

U.O

Fick ett mycket bättre betyg på mitt psykologiprov än vad jag trodde, en av dagens lektioner var inställda och på vägen hem från skolan fick jag syn på Urban Outfitters. Jag dog, DOOOG, där inne. Länge sen mitt shoppinghjärta slog så hårt och jag bokstavligt talat kramade om plaggen och suckade djupt när jag hängde tillbaka dem. För att inte tala om alla inredningsgrejer och vinylskivor som fanns där. Köpte i alla fall en svart ryggsäck i skinn för att det var det mest ekonomiska av allt fint jag hittade, men ska definitivt tillbaka (om och om igen) efter att vi flyttat och jag inte behöver betala lika mycket för boende längre. Shoppingeufori.

Hemmaband och beer pong

 
Festen igår kan varit den roligaste festen jag någonsin varit på, eller i alla fall top tre. När vi kom dit möttes vi av en veranda full med folk som trängdes med vodka och cigaretter, gick in och på ovanvåningen fanns det ett band som spelade döcool musik. I köket spelade folk beer pong och när jag sa att jag aldrig spelat det skrek de "The Swede has never player beer pong, moooove" och så fick jag premiärspela med Chris, Justin och Sophie. Töntdansade med Matthew och Mike, firade en tjej ingen av oss kände och satt i trappan och drack öl med ett snyggo med mössa och skäggstubb som tydligen går på samma skola som jag, samma tider på samma våning. Gick sedan hem till Sophie där vi åt fancy nattmat och halvsov i soffan ett tag innan vi tog en taxi tillbaks till hostlet. Vill bara göra om den kvällen flera gånger om, var alldeles överfull av pirr och lyckorus. Och möjligtvis lite vodka också. 

Swedish meatballs

 
Fredagskväll började rörigt och omständigt. Var bjuden på fest hos en tjej som heter Jasmine, men så skulle de till en bar innan så bestämde oss för att åka till ett 18+ ställe innan efterfesten. Jag&Chris tog fel buss, gick vilse och hamnade sen på fel sida motorvägen så det slutade med att vi gick tillbaka till hostlet sönderfrusna och halvbittra. Ställde in mig på att gå och lägga mig när vi kom tillbaka men så visade det sig bli en bra fredagskväll ändå och vi stannade uppe tills åtta på morgonen lagom tills frukosten på hostlet började ställas fram. Men vad är en lördagskväll på hostlet utan drama, en självmordsbenägen döv/stum kille hotade mig på teckenspråk och gick sedan vidare till Justin som jobbar här och gjorde samma sak, så han fick hämtas av polisen. Förutom det, bra kväll.
 
 
På lördagen åkte jag, Brenna, Alex och Noah till Ikea och jag aldrig har jag varit så glad över vara där förut. Man blir så patriotisk när man är i ett annat land, var alldeles stolt när folk beställde "Swedish meatballs". Köpte köttbullar, potatismos, lingonsylt, brunsås, julmust och dammsugare och åkte sen hem till Alex och Noah där vi drack vodkadrinkar och kelade med världens gulligaste och dreggligaste hund. Kolla underbettet, dör. Tog bussen tillbaka till hostlet, hängde med de andra där ett tag och gick sedan för en gångs skull och la mig i tid. 

Pizzasöndag

Idag har jag varit och ätit pizzalunch med Chris i en mysig källarrestaurang och tittat på några avsnitt DHW. Det har hittills varit en väldigt intressant helg (som jag ska berätta om imorgon) och den är inte slut än för imorgon är det MLK day och de flesta är lediga, så ikväll ska jag på fest hos Justins kompis och jag är döpepp. Botten upppp!


Fredagfredagfredag

Såhär såg det ut igår kväll med maratonberättelser, vin, pinball, spritpennskladd, myntspelet och en ingående svenskalektion. Skrivit i bloggen att jag lärt mig öppna en ölflaska med en tändare, igår tog det mig 58 minuter. Femtioåtta. Gav mig inte i alla fall, det är ju något. Idag är det äntligen fredag och hittills har jag spelat mer pinball, ätit en himmelsk jordnötskaka, haft väldigt tjejigt tjejsnack med Debbie och tittat på ett avsnitt av The Inbetweeners. TGIF.


Tatueringar och robotar

 
 
 
 
1. Igår följde jag med Chris när han tatuerade sig och det var spännande den första kvarten, sen gick jag och köpte jordnöts- och banansmoothie till oss och tittade i tatueringsböcker istället. 2. Obligatorisk skoltoalettsbild. 3. Byggt papprobotar som vi ska sätta ut i vårt framtida boende. 
 
Ikväll tar jag igen allt plugg jag inte gjorde igår och lyssnar på Perfume Genius – Dark Parts.

Första provet

Idag hade jag mitt första prov och jag vet inte alls hur det gick, antagligen inte jättebra. Svåra termer och en ganska flummig lärare, och en hel del lathet från min sida. Har sedan jag senast skrev kollat på lägenheter, pluggat och hängt med Louis från min political science-klass. Övertygat de andra om att vi borde åka till Ikea när vi hittat boende, lite för möbler men mest för svenska köttbullar. Som jag cravar det mitt bland all mac&cheese, jordnörssmör&sylt, pommes och hamburgare.


1 månad

Fredag: Drack öl, spelade fotbollsmyntspelet och bloody knuckles, vilket är det onödigaste spelet i världen. Ganska underhållande dock. 
 
Lördag: Åt lunch på Johnny Rockets med fin 50-talsinredning och en liten jukebox på varje bord. Åt klassiska amerikanska hamburgare och dog både godhets- och mättnadsdöden. Lite senare gick vi tillbaka till pinballmuséet, lika roligt som sist och jag fick med mitt ett gammalt mynt med mitt namn på med mig hem. Gick tillbaka till hostlet, drack mer öl och hamnade på en hemmafest i U-village. Amerikanare är hemskt trevliga, men gud så instängda de är i sin USA-bubbla. Som när jag sa till en tjej i min klass att jag var svensk och hon frågade om det inte var svårt att prata ett annat språk än engelska. Eller som tjejen på festen igår som gjorde en jättestor grej av att jag inte var amerikanare och sa att träffa någon som inte är från USA är som att träffa en kändis för henne. Hade i alla fall en jättebra kväll med whiskey&root beer, en brasa på verandan, punkrockare, vapenlektion (kulturkrock) och nattmat på en mexikansk restaurang. Chris skulle jobba klockan 7 så satt uppe med honom till 6.30 och var hyperaktiv av trötthet, alkohol och glädje.
Söndag: Vaknade sent idag, gick till ett matställe med Rondo och Brenna, åt oss proppfulla på mat från Bolivia och provade Inca cola för första gången. Sen vi kom tillbaka har jag bara pluggat,pluggat,pluggat. Kommer definitivt gå och lägga mig i tid ikväll, kan inte minnas senast jag var såhär trött. Nåja, helbra helg och i fredes firade jag en månad här borta. En av de bästa månaderna i mitt liv.
 

Måndag-Fredag

Måndag. Antagligen den bästa kvällen jag haft sen jag kom hit. På eftermiddagen åkte jag, Brenna, Rondo, Moon, Nate och Chris till en spelarkad i Colombia city där vi drack billig öl, åt jordnöts- och saltmandelglass och spelade olika spel. Efteråt gick vi till en bar och jag hade alkoholtur och lyckades beställa en jättegod limedrink. När vi kom tillbaka till hostlet drack vi meloncider och jag ville inte alls att kvällen skulle ta slut. Men mitt alarm stod på 05.30 så 04.00 kände jag att det kanske var dags ändå. 
 
Tisdag. Var död, DÖD. Somnade under psykologilektionen när vi tittade på film och när jag kom tillbaka till hostlet sov jag ett antal timmar. På kvällen tittade jag på när de andra spelade Scrabble medan jag själv pluggade political science. Blev ännu en sen kväll men så sa Brenna att du går ju på college, det är såhär det ska vara. 

Onsdag. Försov mig i fyrtio minuter, men hann ändå. Efter skolan tog jag min dagliga powernap och lite senare gick jag, Chris, Moon och Nate och åt pizza till lunch på ett mysigt ställe nedgömt under ett shoppingcenter. Ännu senare tog jag, Chris och Meg bussen upp till Capitol Hill där C lämnade in en skiss till en tatueringstudio och Meg köpte örhängen. Gick upp på rummet redan vid åtta och dushade, färgade ögonfransarna, målade naglarna och allt sånt där. Så fruktansvärt skönt, har inte gjort något sånt alls sen jag kom hit. Förutom att duscha då.

Torsdag. Min sista lektion var inställd så efter skolan gick jag till LUSH utan att egentligen tänkt köpa något, men de var farliga på försäljning och jag gick hem med nytt shampoo och hårinpackning som båda luktar himmel. På eftermiddagen satt jag och Jon och gjorde armband, åt omelett och drack kaffe. Vid sex gick vi två och Moon till Pinballmuséet som jag tjatat så mycket om, och det var svinroligt. Bara att betala och sen spela exakt hur mycket man ville, vilken himla briljant idé. När vi kom tillbaka spelade jag, Jon och Chris ett väldigt underhållande myntspel och drack vodka med apelsinjuice. Varje hostelkväll är en fredagskväll.
 
Idag försov jag mig, igen, 1,5 timme men hann på något mirakulöst sätt ändå med bussen. Alla klasser går bra, psykologin är lite seg då vår lärare verkligen älskar powerpointpresentationer, annars är allt kanon. Det är ganska svårt att ta kontakt med folk i klassen för man går in, sätter sig, lyssnar och sen går alla vidare till nästa lektion. Men det har bara gått en vecka och två dagar sen vi började, så det blir nog bättre. Ikväll ska vi i alla fall dricka öl och jag har lovat att lära dem ett svenskt drickspel. Får börja googla för jag vet inte om jag kan några förutom spel där man inte avslöjar hur många man legat med, vart men legat, vem man legat med, hur man legat. Mycket underhållande, men jag googlar nog ölspelet ändå.

Fjärde måndagen

 
 
 
 
1. Jon. Har en hatkärleksrelation till honom och vi retas helahela tiden. Mycket underhållande. 2. Fick alla att rita något på teckningen som kommer hamna i min framtida scrap book. 3. Åt sushi till lunch idag och det var så fruktansvärt gott. 4. Blink blink.
 
Skolan idag gick bra, fick bland annat mitt busskort och student-id. Folk börjar slappna av lite så det pratas mer i klassrummet vilket ju är kul. Älskar att jag slutar klockan 11 varenda dag, så att jag har hur mycket ledig tid som helst att göra roliga grejer på. Hinner till och med min dagliga 3-timmarsnap utan att känna mig stressad. Ikväll ska vi till det där pinball-muséet och alla är löjligt exalterade, alldeles frälsta. 
 
Har föresten inte uppdaterat er om boende. Kollade som en galning i början men hittade absolut ingenting som kändes bra så jag tänkte att jag stannar här på hostlet så länge som det känns roligt. För som sagt så älskar jag att bo här. Men så frågade Brenna om jag vill kolla lägenhet med henne, Rondo och Chris och jag sa såklart ja. Dels för att de är mina favoriter på det här stället och lämnar de kommer det inte alls vara samma sak. Sen dels för att det vore skönt med ett eget ställe, kunna packa upp ordentligt, spela hög musik, laga mat i ett tomt kök, ha hemmafester (så jag kan vara med och festa...), kanske egen trädgård/balkong/terass osvosv. Ska kolla upp några ställen inom de närmsta veckorna och det känns askalas.

Power&choice

Alltid lika spännande att försöka ta diskreta bilder i camen och skämmas lite när någon går förbi. Har satt mig för att plugga lite till och de här låtarna lyssnar jag på idag:

 
Cravar sweet potato fries så fruktansvärt mycket och det är bud på att gå och köpa hem det till middag ikväll. Blaine bjöd på det när vi var på den där sportbaren och jag dog. DOG. Himmel i matform.

Frappuccino och socologi

Sitter på Starbucks och pluggar sociologi vilket hittils är min favorit av de kurserna jag läser, fast att alla tre är kanon. Vår lärare är (mest troligen) gay och uppvuxen i en mormonfamilj på samma ställe som Napoleon Dynamite var inspelad. Skön mix. Vet inte vad jag ska göra idag men vi kommer antagligen hostelfesta ikväll med, sen har vi pratat om att gå till ett ställe där man betalar $10 för att komma in och sen kan spela obegränsat med pinball. PRAISE THE LORD säger vi till det.

Happy friday

Lämnat in min första uppsats, fått mitt första bokstavsbetyg, pluggat till ett på natten för att jag var tvungen att slå upp 100 politiska termer och känner någon konstig lycka över att ha läxor och måsten igen. Igår ropade elever "Happy friday" till varandra i korridoren och det var precis vad det var, en väldigt glad fredag. Min fredagskväll bestod av pinball, cranberryvodka och drinklekar. Innan jag kom i säng 02:30 mötte jag en helt naken förvirrad kille i korridoren och så fick jag gå ner till receptionen och förklara att jag råkat ta mitt McLovin-körkort istället för nyckelkortet så jag kom inte in i mitt rum. Bra kväll och jag kände lite såhär: Spector – Friday Night, Don't Ever Let It End

Första skoldagen

Första skoldagen är avklarad och jag är så gladgladglad. Mina lärare var precis som jag tänkt mig, med svenska mått lite överdrivna och all over the place. En mix av lektion och stand up-komik. De verkar iallafall vara jättebra och likaså mina val av ämnen, så skönt. När jag kom tillbaka till hostlet vände jag direkt ut på stan igen med Moon som skulle visa mig Seattles kända bibliotek. Jättefint och sådär tio våningar högt. Gick vidare till vattnet där vi satte oss och drack kaffe och åt polkagriskakor. Solen har skinit hela dagen och Seattle har varit alldeles magiskt fint. Mobilen gjorde inte alls staden rättvisa så visar er en annan gång när jag tagit med mig min riktiga kamera ut. Lite såhär såg det ut i alla fall:


The Hobbit

Förra onsdagen såg jag och Debbie The Hobbit på bio och jag tyckte den var bra. Såg om den med Chris i söndes och tyckte den var döbra. Mycket att ta in på något vis och jag märkte en massa saker andra gången som jag missade den första. Gillade ni Sagan om ringen-filmerna så sesese.
 
Imorgon är det dags för min första skoldag och jag är så förväntansfull att jag döööör. 

Mitt nyår

Så fint och annorlunda nyår. Följde med till en hemmafest, kom dit fem minuter innan tolvslaget och vi insåg att vi inte skulle kunna se raketerna de smällde inne i stan så fick ha vår egen nedräkning. Fick för första gången en nyårskyss av någon lite speciell och det var ett väldigt fint tolvslag, trots att vi missade fyrverkerierna. Träffade jättebra människor, drack citronvodkadrinkar och lyssnade på en blandning av dubstep och gammal musik. Kom i säng runt sex på morgonen och somnade alldeles jättelycklig. Lyckad entré, 2013.
 
 
 
Brenna i mitten är min amerikanska storasyster och jag tycker om henne så hemskt mycket. Högljudd, självsäker, fruktansvärt snäll, genuint intresserad av andra människor och så himla omhändertagande. Lär mig amerikanska regler och hjälper mig bli av med den naivitet som inte funkar lika bra utanför trygga Sverige. 

Sista tvåtusentolvdagen

Vaknade bakis på nyårsafton vilket kanske inte var dösmart. Fast det var värt det för igår kväll var fin. Drack öl, lärde mig öppna en flaska med en tändare, lyssnade på Thrift shop hundra gånger om och avslutade kvällen med att rita små bilder med fingret på bar hud. Sovit bort hela den här dagen och lyckats laddat om för att fira in 2013, wooho.


RSS 2.0