2013-2014

"Jag tänkte som så att är inte du min nyårskyss så får det vara."

Sverige

NY, 2011. Enda acceptabla från mammas dator.
 
Lever lyxliv och passar på att äta mycket och duscha länge. Älskar att vara hemma.

Amazed


The Haggerstons och Brick lane


I lördags kom Denniz och Simon hit på besök. Så på kvällen tog vi med dem till The Haggerstons där de satt upp en ful Hawaiibar. Drack öl och trängdes på dansgolvet, avslutade kvällen med pommes i pitabröd och historier om dåliga hångel.

På söndagen åkte jag, Tina, Denniz och Simon till Brick lane market. Åt på Spitafields market.
Letade vintage. Provade fina hattar. Satte ihop fula outfits. Träffade på mitt gamla haff med fina lockar. Dog över alla tröjor med vintagetryck.
Gruppbild på Urban Outfitters.
Och så kom ju Tim hit! Vet inte vart jag är bland dagarna längre, men på den här bilden är i alla fall vi på The Breakfast Club och äter pannkakor med bacon, banan och sirap på. Crazy crazy good.
En till matbild på Tim. Åkte till Whitechapel och promenerade bort till Stephney Green där vi åt dögod kinamat på ungefär tio minuter för att sedan stressa bort till bion som ändå visade reklam hur länge som helst. Såg i alla fall The Hobbit: The Desolation of Smaug som var minst lika bra som ettan. 

Idag är vi gästfria och i helgen jobbar jag mest och myser med den roomien som är hemma samtidigt som jag. På måndag flyger jag till Sverige och jag dördördör av hur bra det kommer bli med hemmajul och reunion med saknade vänner.

Jobb, solo, glögg

Idag var min tredje dag på jobbet och än så länge älskar jag det. Min chef Kate är hur bra som helst och blir kompis med alla sina anställda, köper med Starbuckskaffe tillbaka till oss, ber mig göra spellistor till affären och är tydligen programledare för BBC, Animal Planet osv. vilket jag tycker är coolt. Tjejen jag har jobbat med hittills heter Chelsea, är från New York, helt genomgenuin, frågar tusen engagerade frågor och minns allt man svarar och diskuterar villigt high school filmer, amerikanska städer och brittiska/amerikanska/australiensiska män med mig. Det enda negativa är att jag träffar Tina och Lisa typ fem minuter om dagen för att de just nu jobbar sent i och med sina restaurang/barjobb. Men på söndag är vi alla lediga och har finbesök från Sverige x 3, så då blir det förhoppningsvis Breakfast Club och Brick lane market. 
 
Idag fick jag ett kuvert med en Solotidning från pappa (<3) som jag läste till min ikeaköpta glögg medan jag lyssnade på Abba. Så bra Sverigeig kväll.

Bokad hemresa och första jobbdagen

 
Detta har hänt:

1. Sovit med våra nya sängkläder och det var l-o-v-e-l-y. De vi haft innan var horribla, luddade en massa och man fick plocka bort vita små tussar från varandras hår varje morgon. Så detta är heaven.
2. Druckit öl med Jared på The Book club och tittat på Catfish med Bow-hushållet. 
3. Bokat biljett hem! Kommer vara hemma mellan 23-29 december och jag ska passa på att äta så stört mycket mat, umgås med familjen och vänner och bre ut mig i min säng varenda natt.
4. Fått jobb fram tills den 23:e och idag var första jobbdagen. Det är i en liten affär i Angel som säljer massa olika kort (julkort, grattiskort osv) och random presentartiklar. Min trial varade oväntat i sju timmar och jag är så trött efter all information att jag känner mig dum i huvudet på riktigt. Men det gick bra och jag ska få jobba 30 timmar i veckan och jag känner mig döexalterad. 
5. Jobbar seriöst två minuter ifrån Tina som jobbar på en restaurang/bar. Så när jag slutat jobba gick jag bort till henne och beställde en drink bara för att få se henne jobba, värt. Så duktig, kookz.

Lördag Söndag

Lördag: Köpte k-cider som smakade fjortisfylla, gjorde oss redo med kjolar och läppstift och gick bort till The Haggerstons igen. Hittade på några Marina&Alexa alter-egon och dansade och drack öl. 

Söndag: Imorse vid 10 tog vi bussen till Ikea för att äta köttbullar och köpa mer grejer till lägenheten +skorpor,lax,dammsugare,lösgodis,glögg,flädersaft etc.
Köpte finaste sängkläderna som ser ut som de vitblåa tapeterna i 500 days of Summer.
Jobbig bussresa hem med för tunga ikeapåsar och mycket folk. Fick sätta längst upp längst fram med fin himmel som utsikt dock, lite plus.

Nu är jag såhär trött. Tänker gå och lägga mig vid åtta och längta till min svenska laxfrukost jag ska ha imorgon <3

Onsdagsöl

I onsdagskväll gick jag och Lisa bort till The Haggerstons för att dricka öl bak bland teglet och glödlamporna. Bakgården var tom på folk och vi stannade bara två öl för att Lisa skulle jobba dagen efter, men tillräckligt länge för att få andas och ventilera utanför lägenheten ett tag. 

Nu: American horror story med Tina. 
Ikväll: Ut för fler öl med Lisa och eventuellt träffa ett Tinderhaff, fast antagligen inte för att få planer här borta går faktiskt igenom pga smärre inkompetens gällande framhörhållning.
 

Stuck between the burning light and the dusty shade

Fredagskväll med Lisa doll, tacos, Starburstgodis och den här absolut magiska låten. Repeat x 100 ←

Hoxton Housewarming


I fredags hade Luke, Hugh, Sarah och Michaela housewarming party i sitt hus i Hoxton. Dansade patriotiskt till Maggio, träffade på några britter i aussiehavet, fick en jagskasova-snapchat och behövde inte längre fejka the carelessness och satt på ett sovrumsgolv och diskuterade för den tusende gången drop bear-mysteriet. Avslutade kvällen med att dansa ensam med Tina till The 1975 – Me för att ingen annan förstod charmen av att dansa full till en sådan låt, så passade på innan de satte igång ännu mer svårdansad elektronisk musik igen. Gick hem vid 5.45 och somnade på sekunden, dönöjd med min Hoxtonkväll.

I lördagskväll vandrade jag bort till Islington där Diana hade sin going home-kväll i en av alla barer. Hon har bott i London i tre år och ska nu flytta hem igen, så dålig timing för mig som nyss kom hit och gärna hade träffat henne en massa fler gånger. Men fick i alla fall kramas hejdå och träffa nya bra människor.

Igår hade jag och T&L myskväll med matlagning, tända ljus och listskrivning. Satt sedan uppe till fem imorse och tittade på American Horror Story med Tina. Gör ont i kroppen att titta på den och man glömmer lite att andas, men jag dör så bra det är.

RSS 2.0