Gdansk, boozy milkshake och två födelsedagar

Det var hockeykväll hemma hos Alex och då passade vi på att boka vår resa till Riga! Vi har bestämt att åka på en weekend om året, bra tradition.
 
Mormor fyllde år så vi åkte allihopa till Östraby för att fira henne! Lyckades få till en selfie på oss alla.
 
Tim hade tagit examen och fått heltidsjobb, så han frågade om jag ville åka på en weekend någonstans innan han började jobba. Vi hittade en schvinbillig resa till Gdansk i Polen. Inledde resedagen med att Tim glömde passet så fick ta uber till flygplatsen. Väl på plats firade vi vår minisemester med bubbel innan planet gick.
 
Förutom att gå runt och titta i staden så satt vi mest på uteserveringar, drack öl och pratade. Denna baren blev vår favorit. Det var ganska kallt ute, men de hade en bra uteservering med värmelampor och filtar.
 
Vi tänkte att någon utflykt måste vi väl göra, så vi åkte till Westerplatte och där fanns även en fin strand vi hängde vid ett tag. Sen tog vi taxi tillbaka in till stan och satte oss på en uterservering igen. På kvällen sjöng vi kareoke med nyfunna vänner från England och Irland. 
 
Här står jag och har uppenbart glömt solglasögonen hemma. Så himla härlig och kul helg, bästa att få hänga bara brorsan och jag. 
 
Min bästa vän hade fyllt år så en lördag åkte jag upp för att överraska henne <3 Vi gick bland annat till hamburgarestället Miss Behave i Gamla stan.
 
För där hade de boozy milkshake som vi delade på till efterrätt, för Pulp fiction-feeling. På kvällen drack vi vin hemma hos Lisa och jag tvingade på födelsedagsbarnet att titta på hockey (fast hon är faktiskt bästa medsupportern). Dagen efter var vi båda lite bakis men Lisa skulle iväg så jag åkte till Hornstull där jag träffade Samuel, vi åt lunch och drack några öl innan jag mötte upp Andreas som också varit i Sthlm för att ta tåget till Göteborg igen. 
 
Jag och Cynthia gick på promenad i Slottskogen med hennes hund Jackson. Kan knappt minnas att det var så här mycket snö, men fint var det! 
 
Tuva sov över hos oss för första gången. Hon hade varit aningen tveksam till en början och var tydlig med att alternativet att bli upphämtad och sova hemma ändå fanns. Men efter att få välja vad för mat vi skulle beställa hem (donken såklart) samt vilken film vi skulle titta på, så sa hon att hon nog ville sova över ändå. Sen somnade hon till filmen mot min axel, världens gulligaste barn!! 
 
Nästa morgon åt vi frukost framför resten av filmen, ritade och läste bok. Vi åt lunch på Pinchos till Tuvas stora lycka och gick sen och köpte ost&vin, för på eftermiddagen skulle vi fira Svantes födelsedag och då även (tyvärr) lämna av Tuva. 
 
Tim och Madi brukar ha "princess sunday" när de går ut och äter. Här var jag med och drack Sangria på Spanish kitchen. 
 
En annan kväll gick jag och Andreas till den grekiska restaurangen Lilla tavernan där jag blev FRÄLST på deras vitlöksräkor. Har varit där kanske tre gånger till och beställt samma rätt varje gång, smakar exakt som jag tänker mig att det skulle smaka om vi faktiskt var i Grekland. 
 
När Dalia fyllde år firade vi henne på Moreno vilket för övrigt är världens största pizzeria. Efteråt gick vi till Sing sing och sjöng karaoke, det var så roligt att vi gick upp till personalen och frågade om vi kunde få lägga till en timme extra.  
 
Det var dags för ännu en födelsedag och denna gången var det Juliah som fyllt år. Hennes fest hade 70-talstema och jag rotade fram en glittrig tröja med trumpetärmar ur en av källarkartongerna. Byxorna hittade jag på Myrorna och de hade ju lite vida ben som även var plisserade längst ner, så det fick bli dem. Fixade till svängar på luggen och la på glittrig ögonskugga, sen var jag redo.
 
Under kvällen var det femkamp med bland annat pilkastning, quiz och beer pong. Rolig fest! 

RSS 2.0