→Toronto

 
I onsdags flyttade jag till Toronto. Så knäppt, har inte fattat att jag faktiskt ska bo här i ett år och skapa mig någon slags vardag i den här staden. Tycker så mycket om den hittils. Skyskrapor är det bästa jag vet, och människorna är genuint astrevliga. 
 
Jag saknar London och Lisa så att mitt hjärta går sönder. Det är konstigt, att vara så ledsen över att ha lämnat en stad men så glad över att ha kommit till en annan. När jag precis flyttat till Seattle för fem år sedan skrev jag såhär: 

"Utspridd saknad är utspridd kärlek
 
Ibland är jag så löjligt dålig på att leva i nuet. Vissa dagar är jag liksom mentalt på flyget hem till Sverige och gråter och saknar Seattle. Men det kan ju inte bli mer här och nu än såhär.

"Det enda negativa är att varje gång man får ett nytt hem man älskar lämnar man en bit av sitt hjärta när man åker där ifrån. En del har du i Sverige, en del lämnade du i Thailand och en del kommer du lämna i Seattle och alla framtida städer och länder du kommer bo i. Det gör dig på ett sätt lite ohel."

Fast att inte resa-uppleva-sakna hade gett mig ingenting och jag är hellre ohel än tom. Och när man tänker på det, att vara med om så pass bra saker att det gör ont när det är över är nog det helaste man kan bli." 
 
Det gör jätteont just nu och känns som att gå igenom ett break up (råkade se introt på Sherlock Holmes och började panikgråta). Nu fick jag lämna en bit av mig i ännu en stad, men jag hade inte velat ha det annorlunda. London är det bästa som hänt mig och hur ledsen jag än är att det är över är jag ännu mer tacksam att det hände.

Sofia, Bulgaria

För några månader sedan åkte jag och A-M på long weekend till Sofia i Bulgarien. Det bästa med resan var att det sjukt billigt, kunde dricka festliga drinkar och äta ute alla måltider utan att alls ha pengaångest. Det var nice. Det var också bra väder, soligt och lagom varmt. Det var en del som var shite dock, will tell u why.
 
Först gick brandlarmet på Stansted innan vi skulle bege oss, men ingen visste vart vi skulle ta vägen. Tillslut kom vi ändå till vår gate som var på väg att stänga, de sket typ i faktumet att folk försökt evakuerat sig själva i 30 minuter. Så fick springa på sista minuten. Glada vi hann i alla fall. 
 
Första förmiddagen gick vi ut i stan för att leta frukostställe. Alla sålde bara bakelser (?) så tillslut blev vi lite less och tog en öl istället.
 
Den här gatan var finare i verkligheten, för längst bort såg en bergen tydligt och det var fin kontrast till stan.
 
Här gick jag och tittade på en kyrka.
 
En kväll gick vi och åt på en restaurang som var mysig och hade rätt god mat. Vi satt utomhus och det var nice.
 
Sen gick vi vidare till en bar som låg nära vårt Air bnb. Det var faktiskt inte alls kul. Människor stod i sina små grupper och tittade inte ens på varandra. Inte för att vi nödvändigtvis var ute för att festa, men kul att träffa locals ju. Men pratade inte med en enda, fick nog knappt ögonkontakt i ens en sekund.
 
På vägen ut frågade vi någon "hallå vart ska en gå om en vill ha kul" och han svarade att det fanns en speakeasy runt hörnet. Folk som säger "åh det här stället var så hidden och secret" är min petpeeve, men detta var faktiskt rätt undangömt. Det var en helt vanlig lägenhetsdörr som vi provade att öppna, och då kom vi in till det här. Vi var tvungna att välja rätt nyckelskombination för att komma in, som tur var gick någon ut precis då så behövde inte testa oss fram. 
 
Där inne gjorde de kickass drinkar som typ inte kostade någonting. Beställer aldrig drinkar hemma, är ju jättedyrt, så testade allt som lät kul på menyn. Var inte så roligt folk där heller to be honest, men det var i alla fall lite spännande att vi hittat dit så var ganska nöjda ändå. 
 
Åt middag i restaurangens fina bakgård. En sak jag inte gillade med staden var att folk i allmänhet var så himla otrevliga?? Det tyckte jag förstörde mycket, astrist när folk suckar åt en, knappt tittar åt ens håll fast att en pratar med dem osv. Försökte komma på om vi gjort något fel men detta var typ alla människor vi kom i kontakt med. Servitören på denna restaurangen sa att maten serverades med mjölk och när vi frågade om en ska hälla mjölken på maten eller dippa eller va, tyckte han typ vi var dumma i huvudet. Nä, fett minuspoäng.
 
Det här var bästa grejen!! Alla bord har en egen öltapp, när en häller upp ölen så räknar en liten mätare på sidan hur mycket pengar en hällt öl för. Sen när en är klar betalar en bara den summan. Det var också billigt som allt annat, gott och bara en askul grej. Om någon ska till Sofia någon dag, så heter det AleHouse
 
Skulle köpa solkräm för att inte bränna mig, men det är ju rätt dyrt och vi hade bara några dagar kvar så kände nä var onödigt. Kom då på att jag kunde köpa lipsyl med solskyddsfaktor i, det var ju billigt. Kände att jag lurat systemet och var nöjd. Strök på så gott jag kunde på mina armar innan vi satte oss i solen på dagen någon gång. Gjorde obvs ett asdåligt jobb. Hade tydliga sträck på båda mina armar efter vart jag strukit på och vart jag missat. Hey ho.
 
Vi hade en balkong där vi bodde vilket var så mysigt. Satt där i kvällssolen och drack öl och rosjuice (rosor är Bulgariens grej). Just den här dagen hade vart ganska jobbig. Skulle åka lift upp på ett berg vilket vi hade sett fram emot. Började gå ditåt, tog en paus i en park, ser att en kille står lite halvgömd och råstirrar på oss. Tittar tillbaka och ser att han onanerar. Börjar gorma och skrika men han blev typ bara mer tänd typ. Ville seriöst kastrera honom. Sa att jag skulle ringa polisen och då sprang han iväg. Kände oss så otroligt äcklade och förnedrade. Blir arg när jag skriver om det.
 
Såg en polis tvärs över gatan och gick dit för att berätta vad som hänt. Han kunde knappt engelska, en kvinna som gick förbi fick översätta. Han ryckte på axlarna och sa "Ahh, Bulgaria" som att det var normalt. Hon sa att vi borde gå till ett museeum eller en kyrka istället (?). Sa thanks for nothing och gick. Fortsatte gå. Tog taxi till liften, SOM VAR STÄNGD pga tekniska fel. Fick sätta oss i taxin hem igen. Var så deppiga. Satte oss på uteservering och skojade halvt om att denna resan var cursed. Sista dagen bajsade en fågel mig på benet och AMs mobil trillade ner från bordet och gick sönder. 
 
Sen kom söndagen och vi skulle hem. Overall tyckte vi Sofia var en ganska trist stad, människorna var inte trevliga och mycket gick fel. Men vi hade ändå väldigt kul och skrattade oss igenom det mesta, så waste var det ju inte. 

RSS 2.0