Nerja, Stirling och Halmstad

Mamma frågade väldigt spontant om jag ville följa med på hälsoresa till Spanien, vilket jag såklart ville. Hon håller i dem tillsammans med en annan kvinna som heter Lili, och ett rum hade blivit ledigt i sista minuten. Man äter bra mat, lyssnar på föreläsningar, solar, tränar nästan varje eftermiddag och yogar varje morgon. 
 
Varje måltid lagades av en tredje kvinna, Helene, som bor i Spanien på heltid. Hon kom med bland annat mango från sin egen trädgård, godaste mangon jag ätit. Bland det bästa med veckan var just att inte behöva planera eller laga mat, sån himla lyx. 
 
En ledig eftermiddag klämdes det dock in en Pina Colada. Detta var i oktober då jag bestämt mig vara nykter för en månad. Största + var utan tvekan att slippa att vara bakis, och kunna använda varenda dag till det man ville utan istället för att förstöra en hel söndag. Största - var att vissa saker helt enkelt inte var lika roliga eller mysiga utan alkohol. 
 
Här morgonyogade vi kl 7.30 innan frukosten på takterassen. 
 
Jag och Andreas passade hans brorsbarn Tuva och Vidar när föräldrarna var iväg. Vi lagade fiskpinnar, byggde klossar och tittade på film med katten Flisa.
 
Hockey i Scandinavium med pappa. Det här var nu så himla länge sen, men Rögle brukar ju vinna i Göteborg så de gjorde de säkert! Typ ingenting får mitt hjärta att klappa så snabbt som hockey i denna ishall, det är typ lika kul som det är hemskt.
 
Lilla gänget som jag hängde så mycket med under gymnasietiden! Amanda bjöd hem oss till Halmstad för en reunion, vi hade nog inte alla varit samlade på nästan 10 år. Var mysigt att både prata om allt nytt men även såklart om alla minnen och LH-kvällar från den tiden. 
 
Elaine och Fredrik var hemma hos oss på middag och vi bjöd på tapas. Nöjdast var jag över fetaost och honungsdippen nere i högra hörnet. 
 
Jag, Alex, Arvid och Albin åkte till Stirling i Skottland för att hälsa på Lucas och William som pluggade där en termin. Detta var vardagsrummet i vårt gulliga AirBnb.
 
Ölstopp innan vi tog bussen och tittade på Stirlings fotbollslag, vilket var en riktig cirkus. Röda kort delades ut till höger och vänster, en tränare kastade fotbollar och fick även han rött kort och fick gå och sätta sig på den lilla läktaren. Stirling förlorade välförtjänt. 
 
Vi promenerade upp till Stirling Castle vilket nästan tog kål på oss, så himla lång backe. Vi gick aldrig in i slottet utan tittade på utsikten en stund innan vi promenerade ner igen. 
 
På avresedagen skulle vi flyga hem från Edinburgh, så vi åkte in lite tidigare för att hinna hänga lite där. Dock satte vi oss bara på en uteservering och stannade där tills det var dags att åka hem. Det var nog allas favoritdel på resan. Stirling var mysigt och så, men väldigt litet och kanske inte den roligaste viben ändå? Fast resan var jättekul, och vi bestämde att vi ska försöka få till en årlig weekend ihop. 
 
Jag, Tim, Martina och Erik quizade på Kelly's en kväll och vi vann! Saknar tiden när vi quizade nästan varje vecka, så himla bra vardagsaktivitet.
 
Jag och Andreas började med att anordna en datenight en gång i månaden och denna gången var det min tur att planera. Tog med honom till en ny kinesisk restaurang vid Lindholmen. Vi började med varsin drink och i min fanns en gummianka. Menyn var uppdelad efter olika distrikt i Kina och deras mattraditioner. Rätterna var mellanstora så vi beställde in några stycken att dela på. Maten var god och vi hade roliga bordsgrannar som fick smaka av oss och vi av dem. 
 
Tim, Max och Johan kom hem till oss för att spela ett rollspel som Tim i vanlig ordning hade skrivit. Är verkligen sällan jag skrattar så mycket som jag gör under dessa kvällar. 

RSS 2.0