Bakislördag i Halmstad

Igår var kul och kaos och idag har jag bakismyst hos Lisa med film och ljus. Känt oss halvt döda men har nu gjort oss i ordning för att åka och fira vår fina Erika. Fast först: fetaste jävla hamburgaren på Max.


Fredagsbubbla

Köpt fina skor och ett mobilskal idag. Ätit sallad på Sandy's och åkt ännu mer bil. Ikväll ska vi på Frösakullsfest och det är höstsol ute, mitt favoritväder. Vill stanna i lisatinalondonmysfestbubblan föralltid.


Roadtrip

Myskväll med mina favoriter och jag är gladare än på länge. Ätit godis, tittat på en dålig film, kik:at och nu är vi på roadtrip och spelar Ni**as in Paris högthögt. Pimps on the road YO


Gammal reklam


Pissed

Alltså, jag har varit så jävla arg idag. Allmänt jävla förbannad. Det började med en Facebookidiot (50% av alla människor jag har på FB är visserligen idioter) och sen dess har jag tyckt att i princip alla människor varit PITA. Pappa är just nu och hämtar kinamat och jag och Tim ska strax kolla på film. Imorgon kommer jag vakna upp gladare för då ska jag som sagt till Halmstad. 
 
Bra låtar och en lite rolig tumblrbild: 
The Kinks – Who'll Be The Next In Line
The Kinks – Stop Your Sobbing
Asaf Avidan & the Mojos – One Day / Reckoning Song (Wankelmut Remix) - Radio Edit
Passion Pit – Take A Walk
Marilyn Manson – If I Was Your Vampire
 
 

Girl's night

Blev spontansleepover hos Linneah ikväll, så himla mysigt. Varit och handlat allt med socker vi kunde hitta och nudelwok med räkor till sen middag. Ska kränga i Linneahs jättestora säng och ha tjejsnack, galet välbehövligt.


Fika med J

Fikat och gått på stan med Julia. Så skönt att träffa henne och prata, ventilera och lyssna. Nu ikväll ska jag rensa i min garderob och titta på tv med mamma, det regnar och jag vill bara gå runt i huset och tända varenda ljus jag hittar. Denna veckan blir det långhelg med mina favoriter, är så himla glad över det.


Drömcrush

Haha. 50% av mina drömmar verka handla om mig och en kändiskille på något sätt. Inatt drömde jag att jag var tillsammans med Louis Tomlinson från One Direction. Var lite småkär i honom sen när jag vaknade och fangirlade honom på Youtube. Crushar ofta under dagen i någon jag drömt att jag var kär i. Lite småmysigt kanske. Eller tragiskt. Jag vet inte.
 
Mer spännande än så blir det inte just nu. Livet är på mute och jag räknar ner till den 15/12.
 
81 dagar kvar.
 
 
 

Två bra saker med den här dagen

x Beställde nyss ett jättefint Iphoneskal från eBay.
 
x Pappa bokade idag resa till Fuerteventura, ska dit om fem veckor. Dör. Så. Skönt.
  
Känner mig lite såhär idag.

Jag vill inte vara ung och dum längre jag vill vara gammal och smart

Förfesten igår ägde och mina vänner äger. Men efter det gick ingenting bra för min del och jag vaknade upp med ångest och var 2000 kronor fattigare på grund av onödigaste anledningen. Pappa kom och hämtade mig i Halmstad (åhsåtacksam) och nu ska jag duscha, inta fosterställning i soffan, titta på Taken med Tim och äta B&J oh my apple pie. Bara avsky allting för ett jävla tag.
 

<3

Så mycket kärlek.


04.00 why not

Gick och la mig jättetidigt igår, runt nio. Mindre smart, vaknade fyra i morse hur pigg som helst. Så sen dess har jag lyssnat på mysmusik, budat på en zippotändare på Ebay, beställt kosttillskott (som ska vara bra för huden) och lagt ut en massa kläder på Tradera. Nu 07:32 ska jag försöka sova i två timmar till innan jag ska upp och städa huset. The joy av en lördagsmorgon.
 

&quot;Earls Court station, please&quot;

 
Något vi älskade med Londonresan var taxiresorna. Det var mycket billigare än i Sverige, bilarna är jättefina och taxichaufförerna helt underbara. De var så himla pratglada och trevliga. En av dem stängde av taxametern och körde en extrarunda för vi var mitt inne i ett samtal. Lätt värt de extrapengarna det kostar jämfört med tunnelbanan. Lätt.

A hole of something I don't know

Är tillbaka hos mamma, städar rummet som är kaos. Mår illa och har inga planer för ikväll förutom tvmys. Var typ det.
 

Bästa helgen i mitt liv

Anlände mycket tidigt på morgonen till Kastrup. 
Flög lite och var alldeles euforisk inför vad som väntade oss.
Gatwick airport.
Vår gata i Kensington var så himlahimla fin och vi trodde knappt det var sant att vi äntligen var framme.
På stadsvandring i väntan på att få checka in.
Åt english breakfast på ett ställe vi blev stammisar på, åt där säkert 4 gånger.
De hade fina bilder på Beatles och andra äldre band och skådisar.
Mer stadsvandring, wow:ade och åh:ade ungefär hela tiden.
Hade drinkbuffé i lägenheten. Har inga bilder från första natten men vi åkte i alla fall till Camden, träffade gitarristen i detta bandet-->MS MR – Bones (bra låt, lyssna), dansade på en klubb som bara spelade 60-talsmusik och hade världens roligaste taxiresa hem med S&M. 
Det är är från vår andra natt ute. Då var vi i Shoreditch och hade också väldigt roligt. Dansade ännu mer, letade efter ett ställe vi blivit tipsade om och stannade och pratade en massa på vägen. Ibland för att vi hittade trevliga människor, ibland endast för att vi ville höra lite brittiska. Finns fan inget finare.
På fredagen var jag bakis som ett svin och måste erkänna att jag inte njöt av Oxford street och alla tusen turister där så mycket som jag kunnat. Shoppade knappt heller, blev några trosor och en plånbok.
Tog en bakispaus med klickis och iste.
Tog en massa powernaps. Särskilt Tina som blev sjuk, blä.
Vårt sovrum.
Vardagsrummet. Tog med en brittisk flaga hemifrån, tyckte den passade in himla fint.
På lördagen åkte vi till Hyde park. En av två turistsaker vi gjorde. I och med att vi hade så lite tid där prioriterade vi annat, får kolla på Big Ben och allting nästa gång vi kommer dit.
Döfint.
Såg världens finaste familj som jag var tvungen att fota. Mamman var jätteclassy, pappan hade fina stuprörsjeans och lockigt hår och så deras dotter med klänning och två toffsar. Helt jävla bedårande.
Mina loves.
 

Sista kvällen. Lisa hade pratat med Max från London innan så vi mötte upp honom och hans vänner. Drack öl med sugrör, fotade Tower Bridge, gick i en evighet, åkte tunnelbanan för första gången, fick lära oss nya engelska uttryck (som over the moon, det betyder att man är väldigt glad), dansade till äkta clubmusik, briljerade med citat från The Inbetweeners och skrek CUNT bland folk och fick våra brittvänner att skämmas lite. Fick sova näranära någon som luktade himmel och jag försökte hålla mina ögon öppna så länge som möjligt för att jag verkligen inte ville att vår sista Londonnatt skulle ta slut. 

En sån här lördag tack

 
Stanna i sängen hela dagen, äta pizza, titta på filmer och tv-serier, leka med fingrarna i hans hår och prata om exakt allt, lyssna på Spotifylistor och hångla&ligga en massa. Vem hade tackat nej?
 
Menar det.

Hjärta

Pappa: Hur är det?
Jag: Bra.
Pappa: Är du ledsen?
Jag: Nej.
Pappa: Är du arg?
Jag: Nej.
Pappa: Är du irriterad?
Jag: Nej.
Pappa: Är du sur?
Jag: Nej.
Pappa: Är du frustrerad?
Jag: Ja.
Pappa: På vad?
Jag: På att tom blivit mitt normalläge och när jag bilr glad är det tillfälligt och släpper lika fort igen.

Han ger mig en kram.

Pappa: Vill du följa med ut och plocka äpplen?
Jag: Okej.
 
 

x

Vill spy ut allting jag känner i text och få sätta ord på ångesten i magen, bröstet och huvudet. I magen är det genuint, i bröstet smärtsamt och i huvudet förbjudet. Där är jag så medveten om den och varför den finns, alldeles för förbjudet. Jag plockade fram min dagbok efter London, har inte skrivit i den på månader. Blir plötsligt tvungen att fylla sidorna och skriva ner varenda tanke jag tänker och känsla jag känner för vissa saker kan man inte blotta inför någon, alls.
 
Det är det enda jag behöver idag. Tomma, tysta blad.

A billion years away from you

Spelar om den här låten varje gång den tar slut. Magiskt. Passar bra till min kroniska Londondepression. Jag skojar inte, den kommer inte försvinna förrän vi åker dit igen.
 
M83 – My Tears Are Becoming A Sea
 

09:47

Idag ska jag fixa foto till mitt visa, färga håret på mamma och åka hem till pappa. Har blivit förkyld så tänker vila ut det så mycket det går, vill inte vara sjuk i två månader som efter Hultsfred. Fy. Så idag blir det film, listor och bildredigering all day.
 
Dagens morgonmusik är:
Jerry Douglas – The Boxer
Dry the River – Family
Johnny Cash – Hurt
Frightened Rabbit – Swim Until You Can't See Land
Mumford & Sons – I Will Wait
 
 
 
 

London vi föll handlöst för dig

 
Igår kom vi hem från London och jag är bara jättenere just nu. Haft världens bästa helg med shopping, utgångar, snygga britter, drinkbuffé i lägenheten, världens bästa taxichaufförer och bakishäng i Hyde park. Hade jag haft överdrivet mycket pengar hade jag tagit nästa flyg tillbaka, och stannat där länge. Typ, föralltid.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan, äta sushi och titta på Föräldrafällan. Elizabeth James (mamman i filmen) hus ligger föresten i Kensington där vi bodde. Åh.

Kastrup-Gatwick

Sitter på flyget som till vår lycka har wifi. Lyssnar på världens bästa Pumped up kicks och om 40 minuter är jag och mina bästa vänner framme i London. Alltså, jag tror jag exploderar av lycka.


London calling

Dushat, färgat ögonfransarna, målat naglarna rödlila och smörjt in mig med godisbodybutter. Lyssnar på The Van Doos – Tenterhooks högthögt och packar det absolut sista. Gör små glädjehopp ibland, såna man inte kan hålla tillbaka. För idag ska jag, Lisa och Tina åka till Malmö, sova över i Peters lägenhet och sedan imorgon ÅKA TILL LONDON. Räknar ner hela tiden och har tänkt "om exaxt en vecka och två dagar sitter vi på ett fik och bakisdricker kaffe" "om exakt fem dagar är vi på rummet, dricker och fixar oss" osvosv. Om exakt ett dygn är vi troligen inpackade i vårt rum och på väg ut på stan. Överexalteraaaaad.
 
placesiwishiwere:  London, England.  (by Che-burashka)


 

I caught an uncatchable fish

Såhär såg det ut på en ledning i Laholm, precis som i Bigfish. Ska visa den för min bror ikväll och se om han tycker den är lika bra som jag gör. Tvek, men vi får se!

Fika i Laholm

Idag har vi hälsar på farmor och tagit med henne till tandläkaren. Medan vi väntade gick jag och pappa till ett bageri/café och jag drack varm choklad. Idag ösregnar det och jag vill bara hem till pappa, ligga under mitt täcke och titta på The Inbetweeners. Höst <3<3


Rönne å

 
"Du passar inte in i Ängelholm, det är alldeles för litet för dig. Du ska bo i en större stad, som Stockholm eller New York eller London." 
 
Suttit vid ån och druckit is-chai med fina Linneah. Hon sa såhär och jag blev glad.

Tre dagar

Idag har jag hittils tittat på en massa Awkward-avsnitt, städat halva huset, fyllt i fler Visum-papper, bokat buss från och till Gatwick airport i London och rensat ur min garderob. Långt ifrån klar, allting ligger på golvet just nu. Man har så äckligt mycket kläder egentligen, synd bara att mitt femtonåriga och dagens jag inte delar klädsmak och att hälften av allting i min garderob är oanvändbart. Ska bli så skönt att få rensat och slängt det. 
 
Idag är det tre dagar till London. Det firar vi med lite Londonbilder. 
 
bewitchingbritain:

   Night view of St. Paul’s Cathedral in London.  I love those white lights in the trees, and the blue-and-white concept versus the ubiquitous black-and-white London. (print available on etsy.com)
 
 
 
 
 
3411_af15
källa

Ensam hemma

Sitter på Elaines badrumsgolv med färg i håret. Hon är och jobbar till 12 och jag äter rostmackor, färgar håret och tittar på tv så länge. Igår var vi på stan, shoppade lite och drack ischai på Espressohouse. Klockan fyra gick Ensam hemma på tv, hade aldrig sett den och det kände jag mig ganska ensam om. Fortsatte kvällen med matlagning, ljus och Project X, le myskväll perfecto.


Klippt

Idag 15.00 satte jag mig i en frisörstol hos en frisör jag aldrig varit hos förut. Visade en bild på en av de snyggaste kändisarna jag vet och sa att ungefär så vill jag ha det. Så hon tvättade och borstade och klippte. Mycket. Gick därifrån med nästan 2 dm kortare hår och det känns bra, nytt och fint. Jag är glad att jag vågade! Ibland måste man göra spontana förändringar, som att klippa av allt sitt hår eller flytta hem från Norge.

Nu ska jag och mamma titta på film och jag ska äta keso med äpple&päron-smak. Idag är det 6 dagar till London och jag blir så himla lycklig när jag tänker på det.

 


Big fish

 
 
 
 
 
 
You were a big fish in a small pond, but this is the ocean and you're drowning. 
 
Fiskar och spindelnät och påskliljor och jättar och kärlek vid första ögonkastet och en hemlig stad och bankrån och spådommar om döden. Såg Big Fish för första gången idag. Herre gud vilken välgjord och fantastiskt fin film. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara den, men man hamnar i en gammal mans olika berättelser om sitt liv och allting är orealistiskt men så fint och speciellt att man inte riktigt vet vad. Lova mig att ni ser den, okej? Okej.

Varför idag är himlahimla bra

x Åkt hem.
 
x Fick skjuts av Tanja som nyss tagit körkort från Knutpunkten och hem så jag slapp släpa runt väskorna på bussen. Guld värt!
 
x Kunnat lyssna på min favoritmusik på jättehög volym för första gången på länge.
  
                                                    
                               
 
x Ätit kycklingspett med jordnötssås framför några avsnitt Desperate Housewives.
 
x Suttit och halvsovit i massagestolen vilket var heaven, på riktigt.
 
x Imorgon 15.00 ska jag göra något döööspännande, eller det är det för mig i alla fall. Trogna bloggläsare, jag berättar självklart vad det är efteråt. 
 
x Jag är hemma.

Vänner

Jag är så glad över att mina vänner inte säger "ger du upp redan?" eller att jag borde stå ut lite till. Ni säger istället "JA KOM HEM TILL OSS" och beter er allmänt som världens bästa vänner. Jag är så glad att jag har er. 

Någon slags resumé

Känns lite patetiskt att göra en sammanfattning på en månad där det knappt hänt något och då jag dessutom varit skitdålig på att ta bilder. Men då Oslokategorin blev tre månader kortare än vad jag tänkt mig så förtjänar den faktiskt ett värdigt avslut i form av ett avslutningsinlägg. Bilderna kommer i himla blandad ordning.
 
Såhär har många av mina dagar sett ut. Film, tv-serier och avokado med citronpeppar.Såhär såg min del av rummet ut, och detta var i princip den enda dagen det var såhär städat.J's syster Emelie kom på besök och vi spenderade en heldag i Oslo centrum med islatte och lite shopping.Såhär kan det se ut i Oslo en solig sommardag.Vi åt på en mexikansk restaurang på Majorstuen och det var himla gott.Frogner park, ett måste om man kommer hit.Brownie på TGI friday's. Lätt med på min topp fem över de godaste efterrätterna jag någonsin ätit.Träffade en gosigaste hunden utanför mataffären som vi var tvungna att fota.
Såhär ser Solli plass ut klockan 07:01 på morgonen. Det är "centrum" i Vika kan man säga, där ligger cafén och alla bussar och trikkar går därifrån. 
Detta var precis när jag kommit hit och vi åt på svindyra Akerbrygge. Mysigt, men så ovärt pengarna så jag ville dö.Lappen vi fick från de i lägenheten ovan. Tyvärr blev det aldrig något festande med dem, för min del i alla fall.
Therese hade problem med ögat och fick åka ambulans för att vi inte hade bil, vilket var hysteriskt komiskt.
Under mina ensamma, dötråkiga dagar hittade jag serien The Inbetweeners som gjorde mitt liv lite mer fullbordat. Helt briljant.

"Vi ses när du hittat hem igen"

Tog inte veckan ut för att ta ett beslut för imorgon 08.15 tar jag bussen hem till Sverige. Samtidigt som jag ger upp är jag för glad och lättad för att bry mig så mycket. Såhär ser livet ut, men måste ibland göra fel för att kunna göra rätt. Några tusen kronor fattigare men kanske lite starkare och mycket gladare tar jag bussen hem till allt det jag saknar så mycket. Jag har bara varit borta i en månad och tre dagar, men det har känts som en evighets evighet och jag är säker på att jag gör rätt. Jag vet att livet inte alltid kan vara roligt och lätt. Men det är också för kort för att vara ledsen när man kan ändra på det, vilket jag gör nu. 
 
Hejdå Norge, det var inte särskilt kul att lära känna dig och jag tror inte vi ses igen. Men tack ändå. 
 
Lite såhär känns det just nu.

1 vecka

Jag fick inte jobbet och jag dör lite inombords just nu, skit i vad jag skrev i förra inlägget. Jag kan inte bo i en av de absolut dyraste städerna utan jobb. Så, jag ger det denna veckan och sen flyttar jag hem. Ska söka i både Norge och Sverige och se hur det går, tar helt enkelt ett beslut till helgen. Det är sååå mycket jag hade kunnat göra annorlunda som jag ångrar nu, men nu är det som det är och en månad av arbetslöshet här borta fungerar inte. Jag älskar vår lägenhet och mina roomies, de är perfekta. Men förutom det så var det här bland det värsta jag har gjort och jag har ångrat det i princip varje dag. Det har varit så jävla ovärt. Tänkte bara uppdatera er lite, så nu vet ni.

Ett regninlägg

 
Tumblr_m2y11yuhfz1qav3ojo1_500_large
 
Hängivna sommarfans som min pappa förbannar det, men åhhh vad glad jag är över att hösten är på gång. Det regnar ute och jag och F har mysmorgon med te och tända ljus. En hösttumblr jag följer har börjat uppdatera igen vilket är ett säkert hösttecken. Jag själv kommer antagligen göra en hel del höstrelaterade blogginlägg för att jag tycker om det så himlahimla mycket. Så jag börjar med regn, något jag blir genuint glad av att se på morgonen. Det är så mysigt och fint! Seattle kallas föresten regnstaden och staden av kaffe, så himla perfekt.

Cosmo och cola

Arbetsintervjun gick bra och när jag var klar vandrade jag runt i ett fortfarande somrigt Oslo med Londonlistan i öronen. Åkte hem, handlade och hämtade ut mina tidningar på posten. När jag kom hem åt jag avokado med ägg och kräftstjärtar, drack cola zero och läste Cosmo. Det var heaven och idag känns bra. Imorgon ringer de och berättar om jag fick jobbet eller inte. Lovat mig själv att inte deppa ihop om jag inte får det, jag gjorde verkligen mitt bästa och jag har en plan b jag får ta till med om det inte skulle gå som jag vill. Idag kommer vår fjärde och sista roomie Frida hit, roligt!

 


Cinema Car

 
Om femtio minuter är det dags för anställningsintervju. Det känns bra, blir inte så nervös för såna här grejer längre. Lyssnar på Transformer – Cinema Car från The Inbetweeners och har precis skickat in en CSN-ansökan, och jag är ganska säker på att efter intervjun kommer jag vara sådär sprallig som man kan bli efter att ha fått massa nödvändiga saker gjorda. 

Måndagslista

DU.
Vilken händelse i ditt liv har stärkt dig mest som person?
Att jag vågade byta skola och stad i mitten av tvåan. Jag bröt mig loss ur en trygg vardag jag inte trivdes i och bytte ut den mot något helt främmande som jag inte ens visste skulle vara rätt. Men det var det, gånger tusen.

Vad har varit ditt livs största äventyr, hittills?
Volontärresan i Thailand. Att hålla lektioner för barn som knappt kunde engelska, anpassa sig till de stora kulturskillnaderna och fästa sig vid barn utan föräldrar som höll fast vid varenda vuxen som kom in i dera liv, för att sedan lämna igen. Hela den resan var en bergochdalbana som inte slutade bara för att vi åkte hem.

När känner du dig sexig?
Sexig är väl inte ett ord jag ofta skulle beskriva mig själv med. Men antagligen som mest när jag är festfixad, full och det spelas rätt musik.

Av vilka anledningar gråter du oftast?
Saknad, no doubt. På andra plats kommer humörsvängningar där jag inte har något riktigt att gråta för förutom hormoner. 

Vad skrattar du åt?
Family guy, The Inbetweeners, mig själv, ganska sjuka råa saker, sarkasm. 



Tror du på något?
Det låter så deprimerande i folks öron att säga nej. Man måste ju tro på något. Jag tror inte på kärlek, för jag vet att den finns. Folk som säger att den inte gör det verkar ha definerat kärlek som något livslångt. Varför kan det inte vara kärlek bara för att man inte dör tillsammans? Det där med förevigt är bara något vi hittat på. 

I vilka situationer är du riktigt rädd?
När jag går ensam ute i mörker, förstår inte hur folk kan gå ut på kvällspromenader. 

Vilken låt skulle vara soundtrack till ditt liv?
The Who-Baba O'Riley, Tribes-Himalaya, Arctic Monkeys-Suck it and see, The Beatles-Michelle, David Bowie-Heroes, The Last Shadow Puppets-The Time Has Come Again, The National-Start a War, Wild at heart-Darling är några av de låtarna jag skulle ha med i en film om mitt liv. Kan absolut inte välja en och inte heller skriva alla.

”Om…”

Om du bara fick äta och dricka (vatten räknas inte) 5 saker för resten av ditt liv, vilka saker skulle du välja då?
Cola zero, Redbull (minus hjärtproblem), lax+fetaost, oxfilé+bearnaissås och kanelbullar.

Om du fick en övernaturlig kraft eller kunskap, vad skulle du välja då?
Osynlighet så jag hade kunnat följa efter snygga pojkar eller tjuvlyssna på hemliga samtal. 

Om du var en maträtt, en färg och ett klädesplagg, vad skulle du vara då?
Jag vet inte, lila, svarta stuprörsjeans.

Om du skulle vara föreläsare, vad skulle du föreläsa om då?
Att våga. Att våga resa ensam, våga berätta för någon att man tycker om honom eller henne, våga gå i bikini hur man än ser ut, våga flytta, våga göra slut eller säga upp en vänskap, våga säga ja till något man är livrädd för. Jag är verkligen inte världens modigaste, men jag har vågat en hel del i mitt liv och hade gärna delat med mig av det.

Om du fick välja helt fritt, vilken utsikt skulle du vilja ha från ditt rum?

Tumblr_m55rqlypxn1r7j2l4o1_500_largeDen här utsikten finns nog inte, men hade den gjort det hade jag inte gjort något annat än att sitta i mitt fönster.

Om du var kändis på turné, vilka saker skulle du vilja att det fanns i din loge?
Bra högtalare, en liten bar med tillhörande bartender, Tom Hardy i en säng, naturgodis och oändligt med outfits och fina underkläder.

Om du fick äta middag med vem du ville i hela världen, vem skulle du välja då?
I så fall hade jag anordnat en mindre middagsbjudning och bjudit in Alex Turner, Richard Ayoade, Tom Hardy, de fem SATC-brudarna, Freddy Mercury, The Beatles, Seth MacFarlane, Nikki Sixx, Slash, Wayne Gretzky, Sidney Crosby och killarna från The Inbetweeners. Bra musik, ögongodis, sportsnack och humor. 

Om du fick åka tillbaka i tiden, till när skulle du åka då? Motivera.
80-talet då många av mina favoritband bildades, var som galnast och som i Guns n' roses fall, var hela. Och nästan viktigast av allt, Freddy Mercury levde och jag hade fått chansen att se Queen live. 

SEVEN IS THE MAGIC NUMBER
Komponera en sallad med sju ingredienser:
Kyckling, fetaost, avokado, tomat, gurka, isbergssallad och mild dressing.

Nämn sju saker som utgör en fantastisk sommardag:
(Förlåt L för att jag nästintill kopierar dig, men du vet att våra svar är lika) Lagom värme så att man kan gå i shorts men inte blir svettig på en sek. Sitta i parken med cola zero och klickisar. Läsa en bok i skuggan. Brunbrända pojkar i fina skjortor. Gatumusikanter som ger utomlandskänsla. Dricka drinkar på en uteservering.  En sol som aldrig verkar riktigt gå ner. 

Vilka är dina sju favoritplagg?
Orkar inte svara på denna frågan, tycker knappt om några av mina kläder. Förutom mina svarta stuprörsjeans och min skinnjacka, dem tycker jag om.  

Om du fick sju tusen att spendera i en och samma butik, vilken butik skulle du spendera dem i?
Topshop, Carlings och Urban Outfitters. 


Tumblr_m79xnwwenr1qcxdfxo1_1280_large

Om jag säger sju, vad tänker du på då?
Jag vann med nummer sju på bajsbingo (numret hästen skiter på vinner) när jag var liten och bestämde då att det skulle bli mitt turnummer. Tyckte även det var passade eftersom jag föddes sju minuter i tolv, den tjugosjunde i den sjunde månaden. När jag sedan fick reda på att det var det vanligaste turnumret blev jag jättebesviken, men då kunde jag ju inte byta.

Vad gör du helst dagar då du är sju-k?
Tittar på film eller tv-serier. Twittrar och bloggar. Äter för mycket.

Typ…livet.
Viken egenskap föraktar du mest hos andra?
Egocentrism. När jag tänker på de personer jag gillat minst är det oftast för att de aldrig pratar om något annat än sig själv. De kan liksom inte lyssna på vad någon annan har att säga utan att berätta om sig själv, jämföra det med sig själv eller helt enkelt försöka byta samtalsämne för om det inte handlar om dem så är det inte intressant. 

Vad tycker du att vi människor skulle behöva mer av?
Jag vet inte, empati i vissa fall.

Favorittid på dygnet?
Runt åtta. Det börjar bli kväll men man har ändå massa timmar av film/fest/grillning/parkhäng/kvällssamtal kvar. På kvällen är allting finare än på dagen. Regn är mysigare på kvällen, musik låter bättre, te smakar godare och samtal har en tendens att bli intressantare. 

Hur vill du leva som tant?
Himla gött. Förhoppningsvis ha en man jag fortfarande älskar till döds, äta precis exakt allting jag tycker är gott när jag känner för det, ha några barn och barnbarn att skämma bort, bo utomlands januari-mars, åka på tantresa med T&L med jämna mellanrum. 

Ditt drömscenario just precis nu?
Just nu, att det löser sig med jobb denna veckan och att jag står på flygplatsen med Tina och Lisa nästa vecka utan en enda ångestkänsla i kroppen. Bara den där exploderande lyckan jag längtat efter sen januari.

 


Lämnar igen

Sitter på bussen på väg till Oslo. Världens bästa mamma har försökt fylla mig med optimism och ritat ett livsdiagram till mig. Man kommer alltid ha tråkiga och jobbiga saker att göra, men det är när de blir fler än de bra sakerna man måste ändra på något. Jag har varje dag blivit besviken på mig själv över att jag inte varit glad när jag vaknat. Blivit frustrerad på att jag inte hittat något sätt att ta mig ur bubblan jag hamnat i. Men med diagrammet framför mig med orden fix med andrahandskontrakt, boende i Oslo, jobb i Oslo, ångest över arbetslöshet, ensamhet, saknad och understimulans framför mig så kändes det okej. Som att jag förstod att jag får må inte bra, jag behöver inte vara så jävla stark och positiv hela tiden. Bara det fick mig att må bättre. Ska på arbetsintervju del två imorgon, heja heja.


Effektiv bakisdag

Idag har jag träffat Linneah och fått se hennes nya mysiga lägenhet, handlat lite, städat huset, sovit och ätit kycklingsallad med mamma. Är fortfarande trött. Vill inte tänka på att åka tillbaka till Oslo imorgon så jag gör inte det utan lyssnar på Blind Pilot – We Are the Tide, tittar på Tumblr-bilder och sitter framför tvn med mamma istället. När senast exploderade jag av lycka?
 

Spontant är bäst


Från att ha planerat en filmkväll hemma fick Tim mig på fem minuter att ställa om till utgång i Halmstad. Drack cider och vin på Tillsammans med Tina och Emelie. Förfestade i replokalen där vi försökte ha allsång till alldeles för hård rockmusik. Dansade och sjöng oss hesa på Tre hjärtan. Drack för dyra drinkar på James. Frågade en kille om han ville hångla och han sa "ja man", bara sådär. Jag och Tina följde sedan med denna kille och hans kompis till sjukhuset där deras kompis hamnat. Hittade en sidodörr som de antagligen glömt låsa, sedan vandrade vi runt i ett tomt, stängt och halvt nedsläckt Halmstad sjukhus. Hittade tillslut ut och en sjuksyster sa att där inne fick man inte vara och vakten skulle slängt ut oss om han såg oss. Så har man brytit sig in på ett stängt sjukhus också, vild och galen. Doppade pommes i vaniljmilkshake och pratade med en turkisk högskoleelev innan jag somnade i Tinas säng med sminket på. Spontant är bäst.

RSS 2.0