MG shirt

 

Sommar

Att köpa nya sommarklänningar som både känns fina och som är väldigt nödvändiga i Londonhetta som är så fuktig att det ibland känns tropiskt. Det är rätt gött fram tills temperaturen stiger över 25, då vill jag sätta mig i vårt kylskåp. 


Att fira midsommar i Hyde park, äta jordgubbar, dricka Rekordelig cider, spela kubb med nya människor och äta hamburgare en sommarkväll i Angel.

Att gå till Haggan, sitta på baksidan och dricka öl i bara ben tills sent på natten med Lisa my love. Bartendern berättade att den kändaste personen som varit där är Michael Cera, så nu ska vi hänga där varenda kväll i hopp om att han kommer tillbaka <3

Junk of the heart

Det här är min absoluta Londonhöjdpunkt. Lisa ringde en dag och sa "Arctic monkeys spelar nu på fredag, in och boka!!!" och några dagar senare låg biljetterna i ett kuvert i vår trappuppgång. Finnsbury park var som ett festivalområde och vi köpte öl och vin som vi drack i gräset. Miles Kane öppnade och jag minns inte senaste gången jag kände sådant galet lyckorus, för att vi bor i den här underbara jävla staden och kan boka AM-biljetter några dagar innan de ska spela och sedan stå i en gigantisk park mitt i staden, vara tipsy och dansa med till Come Closer. Det fick till och med mig och Lisa att skåla på att vi ska stanna efter oktober vilket fortfarande känns rätt självklart. Såg Tame Impala och sedan kom Arctic monkeys upp och det var helt helt surrealistiskt. 
 
Mamma kom hit på besök igen <3
Åkte sightseeing-buss och såg allt det mest Londoniga som är så olikt öst där vi bor. Bussen hade öppet tak och det började ösregna där ett tag, skrattade typ hela tiden åt jag vet inte vad.
Fick reda på det här eventet genom en app och både jag och mamma tyckte det var givet att gå. De visade Gladiator i Royal Albert Hall och en liveorkester spelade all musik till. Helt fantastiskt!!Åt frukost i Hyde park.

Gick runt på de mysigaste sidogatorna till Oxford street där det var lite lugnare och fanns mycket bättre affärer. 
 
Var på Birthdays med Lisa och försökte dansa till housemusiken som spelades men kände att övervåningen passade oss bättre. Där fanns också skottar med världens bästa musiksmak som kunde tipsa om massa band att hänga med.
 
Vad mera, suttit på Fox's takterass och druckit öl med Lisa, motvilligt hängt på Haggerston vilket visade sig vara kul ändå och vi följde med på efterfest och stannade tills solen gick upp, varit på bio/sett hela London från utsiktsplatsen vid Alexandra palace/gosat med min lille Wales-are och jobbat massor. Trivs som firren just nu.

I'll be back darlin'


MEN VAKNA DÅ.Jag hoppas att alla de som röstade på SD i EU-valet är jättestolta över att skicka denna människa till Bryssel som en av representanterna för ett svenskt parti i EU. Tar de upp något som inte handlar om invandring kommer hon svara att det är ett räkneexempel. 
 
Argumentet att "inget annat parti tar ju upp invandringsfrågan, därför jag röstar på SD" är helt orimligt. Jag minns att jag tänkte liknande första gången jag hörde om SD, att nu kanske partierna faktiskt kan börja diskutera hur vi ska ta bort "vi och dem" i Sverige och se till att de som invandrar snabbare blir en del av samhället medan de fortfarande får behålla sina kulturer. Att tycka "de smutsar ner vår svenska kultur och vi vill inte ha dem här och absolut inte ta in fler" är inte att ta upp invandringsfrågan(!!!). Är så jävla trött på att höra "Läs på deras hemsida så ska du få se att de inte är rasister". Snälla, en hemsida tillhörande ett parti är deras reklam och måste låta förskönande, felfritt och  lovande. Går du in på SD's hemsida ser du fina bilder på typiskt svenska miljöer och texter om hur de vill ta bättre hand dom våra gamla. Till och med invandringspolitiken låter nästan omhändertagande, så det där är bara jävla bull.
 
Men jag hoppas de som röstade på SD är väldigt nöjda över Kristina Winberg som inte har en aning om någonting, över Jimmie Åkesson som säger påstår att kebaben i Sverige kan ju vara en del av vår kultur för att vi gör den säkert på ett svenskt speciellt vis jämfört med typ mellanöstern och den här EU-valfilmen som gör mig illamående:

 
Eller nä, var varken stolta eller nöjda. Jag hoppas att de en dag kommer på vad det är de har röstat och stått för och skäms. 

RSS 2.0