Ängelholm

Middag på uteservering med Tim och mamma. Njuter av sista sommar- och Sverigetiden (dramatiskt).


Nya lovers


1. När jag gick inne på H&M såg jag denna t-shirten hänga på herravdelningen med samma bild  på som jag en gång bloggat om (spegelvänd). Åh, hallå där, sa jag. Du får hänga med mig hem. 2. Blå blus från Monki jag tyckte var fin. 3. Jag absolut älskar kartor så när jag såg den här tygpåsen smälte mitt hjärta och jag hade inget annat väl än att köpa den. 

Fina Sverige

Så. Igår morse tog jag bussen från Oslo hem till Helsingborg och började lipa lite när jag kom fram till Knutpunkten. Jag har inte nästa arbetsintervju förrän nästa vecka så jag passade på. Behövde det så jävla bad. Igår fikade jag med min saknade Elaine, kramade på pappa och Tim en massa, åt världens godaste middag och somnade i min egna säng för första gången på nästan en månad. 
 
Imorse tog jag tåget till Halmstad. Aldrig blivit så glad över att se den tågstationen.
Överraskade finisarna på min gamla skola. De hade ingen aning om att jag var i Sverige och Tinas min när hon såg mig var alldeles obetalbar. Kramade henne längelänge och lipade nästan lite igen. Värst så sentimentalt allt är just nu.14.00 träffade jag mina andra favoriter för lunch och catch up. Himla trevligt, mysigt och välbehövligt. 
Gick i affärer och jag och Nille var i våra essen. Slutade med att jag köpte två tröjor och en väska.

Imorgon åker jag hem till mamma och stannar där till söndag, sedan tar jag bussen tillbaka till Oslo. Förhoppningsvis med nytt pepp och energi. Tre månader, heja heja.

The skies over your head

Just nu är det onice. Onice att jag inte hittar min psykologibok och snart får hem en faktura från skolan. Där rök en Londonklänning liksom. Det är onice att ha gråten i halsen lite för ofta och det är onice att ha ett borderlinehumör. Seriöst livet, sluta vara en sån jävla mensbitch.

Tackar gud för The Inbetweeners och kaffe idag. Och The Majority Says. Det är en av mina bästa ledsenband.

Fina hem från min pinterest

Världskarta som tapet, spiraltrappa, ljusslinga och hemmabibliotek. Blir knappt finare.


Smile

 
Idag har jag ätit sushi ute med Louise, druckit latte på ett fik som spelade The Black Keys och varit på en arbetsintervju som jag tror gick bra. Dricker Redbull, lyssnar på Kate Nash – Foundations - Full Explicit Version och det regnar ute. Är glad idag. Har stött på lite problem gällande skolan i USA och jag vet inte hur det kommer bli med jobb här i Oslo. Men det känns ändå bättre idag, för det kommer lösa sig. Garanterat.

Motvind

2012 är officiellt ett av de två värsta åren jag varit med om. Känt för det mesta ingenting alls och när jag väl känt något har det varit extrema grader av saknad, frustration och besvikelse. Snälla, vänd nu.
 

Skolfix

 
Nu när jag äntligen börjar få långt hår vill jag klippa av det. Lång page typ, fast jag vet att jag kommer ångra mig samma sekund. Nu ikväll sitter jag och klurar med CSN och visumansökan. Jag skrev någon gång att ansökan till skolan var massiv, det är INGENTING jämfört med det här. Har den absolut svåraste biten framför mig, men det fixar sig. Det är inte så farligt när man har mycket motivation till det. 

As long as there's something to see, I'll see it with you. As long as the days can seem, we'll find something to do

Gladaste, goaste låten och promenad i solen. Arbetsintervju imorgon, London om 17 dagar och ständiga lyckoexplosioner inför USA-resan. Nu fattas bara min familj och mina vänner som jag saknar så mycket att jag spricker. 
 
 

Hemma

Ville bara skriva ett uppskattningsinlägg om Sverige. Att resa och få se ställen som inte är det minsta likt Sverige är alldeles fantastiskt. Men många tänker nog efteråt att gud vad vi i Sverige har det bra. Nu är jag i Norge vilket är så likt Sverige att jag inte ens tänkte att jag skulle känna så, men det gör jag. Nu har jag bara varit i Oslo och inte ens hela, men ändå. Sverige vinner. Missförstå mig inte, Oslo är hur fint som helst och jag trivs. Men jag tycker människor generellt är trevligare i Sverige, det finns mindre uteliggare/alkoholister/knarkare (öppet i alla fall), det känns tryggare, servicen är en miljon gånger bättre och i princip all mat i mataffären smakar bättre hemma, för att inte tala om priserna. Jag var i affären och såg en vanlig påse med svenska köttbullar, den kostade 80 NOK. Så. Jävla. Stört. Jag vet att jag ibland klagar på Sverige, att det är litet, tråkigt och människor är kalla. Vi må hata när folk sätter sig bredvid oss på bussen, men gud vad fint, bra och tryggt vi har det. Ibland måste man komma iväg för att komma på det. 
 
Parantes: Svenska människor ÄR snygga. 
 
 
 
 

Ställer om till kaffestaden

Just nu sitter jag och googlar "Things I hate about Boston" och läser varenda forum- och blogginlägg jag kan hitta. Eftersom jag var helt hundra på skolan där blev jag besviken när jag fick byta. Seattle verkar vara prima på alla sätt och vis, men ni vet hur det är när man ställt in sig på något. Så nu övertygar jag mig själv om att jag är menad för Seattle. Det är så man får göra ibland när saker inte blir som man tänkt sig. Som när plagget man tittat på inte längre finns kvar, då får man tänka att man ändå behöver spara sina pengar. Eller när en kille man tycker om inte tycker om en tillbaka, då får man sitta och diskutera alla hans brister med sina vänner. Eller när staden och skolan man ställt in sig på inte blir av, då får man googla upp saker folk hatar med det. Ibland måste man se till att skydda sig själv och vrida lite på sanningen så att den blir som man vill. 
 
Seattle är staden av kaffe, de har finare dialekt än i Boston, mildrare vintrar, det är renare, Boston är mer likt Sverige när det kommer till att prata med främlingar och sätta sig bredvid dem på bussen, det är mycket billigare i Seattle och skolan har ett campusboende med dorms och hela grejen. Det är så man får tänka.
 

Lite känslomässigt rubbad

Det är klart jag har tyckt om någon. Det är klart det har pirrat och jag med darriga händer försökt formulera sms till någon som kräver finare och fyndigare sms än någon annan. Det är klart jag har gråtit för att någon jag velat ha inte velat ha mig tillbaka. Men. Det stora mennet. Jag har aldrig fortsatt tycka om någon jag fått, på det pirriga viset. Mina längsta och intensivaste förälskelser har alltid varit i de som inte tyckt om mig tillbaka. Om det bara var ett spel man spelade med sig själv utan att veta om det, och man slutar vara intresserad när man lyckats vinna. Då har man ju fan inte varit kär. 19 år och känslomässigt handikappad. "Det finns någon för dig med, du måste bara hitta honom" sa säkerligen någon till tanten i skogen med femton katter också. 

Guds gåva till mig en ensam helg som denna

 
För ett tag sedan såg jag The Inbetweeners Movie och tyckte den var jätterolig. Det är från början en serie och igår hittade jag den här länken där man kan se alla avsnitten. Så jag har i princip maratontittat på 18 avsnitt och jag minns inte sist jag skrattade så mycket. Är frälst. Jag har bara ett avsnitt kvar på den tredje och sista säsongen och jag vill inte ur The Inbetweenersbubblan, åhh. Det är är omoget, snuskigt, brittiskt och absurt. Bland det bästa jag sett i hela mitt liv.

Antagningsbesked

 
Igår fick jag ett mail från min kontaktperson Kajsa att jag är antagen till Seattle Central Community College, skolan jag sökte till! Så pirrigt och fantastiskt. Jag har fått datum när jag åker dit och nu är det bara att börja fixa med visum, CSN, flygbiljetter, rumskompisar och annat roligt. Jag har suttit hur länge som helst på Google maps och beräknat ut avstånd mellan skolan och football- och baseballarenorna, närmsta Starbucks (8 min gång!), vart de olika shoppingcentren ligger osvosv. ÅH MEN VAD GLAD JAG ÄÄÄR.
 
115 dagar.

The boat

Idag har jag sminkat mig och fixat håret efter en youtube tutorial, haft hemmapass, tittat på DHW och fått ett bra mail. Jag berättar om det imorgon! Just nu är himlen täckt av nästintill svarta moln och det ösregnar. Hade tänkt att steka champinjoner&sparrisar med avokado till middag ikväll, följt av att dricka te till en film. Hardcore myskväll.

Laga-mat-musik:
Devlin – Watchtower - Radio Edit
Tin Sparrow – Fool's Gold
Tin Sparrow – The Boat
Priory – Lady of Late

Frukt och film

 
Nu när Johanna ska vara hemma över helgen bstämde vi oss för att ha ännu en myskväll innan hon åker. Så vi köpte frukt och mörk choklad att doppa i. Dog godhetsdöden. Tittade på filmen The Avengers och det var det sämsta jag har sett, såg inte ens färdigt den. Mysig kväll i alla fall. Nu blir jag ensam en hel helg och jag har fortfarande inte hittat min nyckel så jag kanske blir kvar här inne tills på söndag när J kommer tillbaks. Kul.

Promenadsbilder


Just do it

Sen jag kom till Oslo har jag tränat mer än vad jag gjort hemma på typ ett år, typ. Den största skillnaden är att jag blivit konsekvent. Hemma gymmade/promenerade/joggade jag när jag kände för det. Det kunde vara veckors mellanrum mellan två joggingrundor och då är det ingen idé. Nikes citat "Just do it" är det bästa träningscitatet jag vet, för så är det. Det är bara att göra det. Jag är världens lataste människa och kommer jämt med bortförklaringar till varför jag inte borde träna. I morse bestämde jag mig för att gå ut på en powerwalk men så hittade jag inte mina nycklar och tänkte att jag skiter i det. Sedan vaknade Johanna och jag hade tappat suget på att gå, men så gjorde jag det. Bara gick ut. 50 minuter senare var jag hemma igen, och var gladare och piggare än när jag gick upp. 
 
På en fest för något år sen satt jag på en stol och tittade på när de andra badade i poolen, för att jag inte ville visa min kropp. När jag har kläder som på min skala är tighta drar jag alltid in magen och försöker sätta mig så sällan som möjligt. När jag shoppar tittar jag nästan mer på vilka kläder som kommer dölja det jag inte tycker om på mig själv än vad som är snyggt. Jag vägrar åka till stranden utan ligger hellre hemma i trädgården och solar där ingen ser mig. Det är inte okej mot mig själv. Jag tror inte på BMI, jag tror inte på någon drömvikt för alla, jag tror inte på något generellt ideal. Det är när man ser sin kropp som en begränsning man måste ta tag i sig själv. Man ska kunna klä sig som man vill och vara med på det man vill, det är allas målvikt. Och det finns inga ursäkter. 


Tea time

Har myskväll med Johanna. Tittar på tv och dricker citronte. Kollar också kläder på internet och dör så mycket fint det finns. Hittade nyss en t-shirt som fick mitt hjärta att hoppa över ett slag. Åh. Har föresten precis skaffat Pinterest och jag förstår ingenting, men det är väl så det ska vara när man blir medlem på ett ny hemsida. Tänkte ge det en chans i alla fall, verkar finnas en massa fint där. (Här hittar ni mig föresten)
 
 
 

23:35

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag är i stad långt från min familj och mina vänner och i en situation där jag inte får tillfälle att träffa nya människor förrän jag får jobb. I helgen kommer varken Johanna eller Therese vara här så jag funderade på om jag också skulle åka hem. Men jag kan inte, för no way in hell att jag kommer kunna åka hit på söndag igen. Innan jag åker hem måste jag skaffa mig något här att åka tillbaka till. 

Tack

 
Åh. Alltså min pappa. Han gav mig en adress som jag letade upp i förmiddes och det visade sig vara en blomsterhandel där de gjorde en jättefin bukett till mig. För att jag tycker det är jobbigt att vara här, för att jag längtar hem, för att jag tycker det är läskigt att inte veta om det kommer lösa sig och för att han är världens mest omtänksamma människa. 

A hard day's night


Mulet

Inledde dagen med iste och sista avsnitten av DHW säsong fem. Så jobbigt spännande. Precis varit ute på promenad och gick jättevilse men det var en bra gå-vilse-promenad bland de sjukt fina husen i Frogner och med The Who i hörlurarna. Dags för middag, idag blir det fisk. Surprise surprise.


Veckoslut

 
Idag har vädret varit hur fint som helst så efter att Johanna haft sitt danspass gick vi ut till kullen som ligger precis utanför vårt lägenhetshus och solade någon timme. Gick och handlade, köpte bland annat mer iste och även Seattle latte från Starbucks. Som sagt, så söt att man nästan (bara nästan) mår lite illa. Men åhhh så god den är. Nu ikväll har vi tittat på The hunger games, den var bra men inget fantastiskt som jag kommer se om. Tror jag. Nu ska jag titta på några avsnitt av Despies innan jag går och lägger mig, godnatt!

Fancy

Johannas syster Emelie visade mig appen Fancy för några dagar sen och jag har spenderat mycket tid på den sen dess. Det finns även som hemsida, http://www.thefancy.com/. Där finns oändligt med bilder som är indelade efter kategorier, bara tryck på bläddra och välj. Det är svårt att sluta scrolla, så himla fint alltihopa.
 
En av mina favorikategorier är Resor&Destinationer. Platser man knappt tror är sanna, vill bara skriva en "must-visit"-lista när jag bläddrar igenom de här bilderna. En annan är Djur, det pirrar i magen på mig så söta de är och jag vill bara kidnappa dem allihopa.
Och så Mat-kategorin såklart, den är en jävla plåga att ta sig igenom. 

Godmorgon


Iste och film

Idag har jag och Johanna varit på stan ett tag. Delade ut några CV:n och tittade i affärer. Åt senlunch på Jensens Böfhus med J&T's gamla rumskompis Sara, gott med maaat. Vi var nyss och handlade lördagsmys, lånade Johannas lite för tighta och alldeles för långa mjukisbyxor som jag missmatchade ganska brutalt med en mystjocktröja. Det är så man ska klä sig om man vill vara säker på att gå förbi en förfest och ungefär tio hunkar med svarta stuprörsjeans och keps. Köpte en stor flaska iste som jag ska kalasa på ikväll, en av de godaste dryckerna som finns om ni frågar mig!
 

TGI friday's

Igår var jag och Johanna på TGI friday's och åt varma brownies med vaniljglass. Det kan varit den godaste efterrätten jag någonsin ätit på en restaurang, dog. Tittade även i drinklistan länge och valde verkligen med omsorg, men så visade det sig att man måste vara 20 för att köpa alkohol med en procenthalt över 25% eller liknande. Gäller på restauranger, barer, överallt. Därför jag inte kommer in på de flesta barerna, för att det säljs sprit där. Så då vet ni det, om ni tänkt komma hit och förtära alkohol. Idag regnar det, mysigt.


Gym och sol

Idag har jag och Therese gymmat, ätit och solat. Är helt färdig och hade så gärna powernapat ett tag, men först måste jag söka fler jobb. Behöver jag säga att jag är så trött på det att jag spyr? Jajaja. Nu kör jag.


17 augusti

 
Det är en sådan dag då jag bara vill ligga ensam i ett mörkt rum och titta på en massa filmer jag aldrig sett förr med fina soundtrack och snygga skådespelare. 

Bagels and juice

Druckit islatte, luktat på parfymer och tittat på kläder. Mysig dag på stan trots att inte solen varit framme så mycket. Nu är vi hemma igen och Therese har redan hunnit somna på mattan. Ska peta på henne snart för att vi ska hinna gymma innan middagen. Blir lax ikväll, gud längtar redan.


Frogner park

 
Igår efter gymmet gick vi inom en affär där vi köpte yoghurt och persikor till middag. Hämtade upp Thereses kusin Louise och gick sedan genom Frogner (typ Oslos finaste område, dödsmysigt) till parken som ligger där. Den var enorm och såg inte alls ut som något som ligger i Norge. Så där satt vi på trapporna och åt i ett soligt Frogner park, helt förundrade över hur fint det var. Himla bra kväll.
 
Idag ska jag och Therese följa med Louise som ska dela ut CV:n till olika dagis, skönt att göra något annat än att ligga på soffan och dö av tristess. 

Vadfanihelvetet

Mitt månadskort till spårvagn,buss och tåg är just nu i Göteborg, jag vet inte hur jag ska göra med jobb och nu har en massa gamla blogginlägg hoppat fram. Hatar denna dagen mer än något annat. Ska gymma med Therese nu, skönt det i alla fall.


Fjorton dagar

Just nu är det bara jobbigt att vara här. När Therese och Johanna är borta har jag ingen, ingen att umgås med. Ingen jag kan spontanfika eller promenera med, ingen att bjuda över på filmkväll eller bara sitta på en bänk med och dricka cola zero. Det är så jävla ensamt och begränsande. Jag saknar mina föräldrar, jag saknar min bror, jag saknar mina hundar, jag saknar mina vänner, jag saknar tryggheten hemma. Det har bara gått två veckor och jag tänker redan, var norge en så jävla bra idé?

Away we go

 
 
 
Ett par som väntar barn försöker hitta det perfekta stället att bo på. Enkel handling, men så himla välgjord. Väldigt inte-hollywood, fin musik, halvråa skämt och inte det minsta klyshig eller förutsägbar. Se se se.

Tappat bort mig bland dagarna

 
Idag har varit jobbig. Åkte in till stan för att prata med en butikschef som de sagt skulle vara där, men det var hon inte. Så istället gick jag och spenderade pengar som jag egentligen måste spara på ett spetslinne och en sov-mys-tränings-strand-tshirt från Monki (rea dock), ett nagellack och duschtvål. Innan jag skulle åka hem gick jag inom affären igen men då hade hon gått för dagen. Jag får göra ett nytt försök imorgon, vill ha det här jobbet så bad. Annars då. Har legat på vardagsrumsmattan, stirrat upp i taket och känt mig fruktansvärt omotiverad. Förhoppningsvis ska jag och de andra se Warrior ikväll, världens bästa film.

Gym och räksallad

x I förmiddes drog jag och gymmade. Sprang, svettades, lyssnade på bland annat Leony! – Last Night A D.J. Saved My Life - Radio Mix och fick lyckorus när jag var färdig.
 
x Gick inom affären på vägen hem och köpte räksallad och redbull till lunch. Så. Himla. Gott.
 
x Dagens spellista:
The Kinks – Sunny Afternoon
The Hives – Main Offender
The Black Keys – Gold On The Ceiling
The Shins – New Slang
 
x Ikväll ska jag, Johanna, Emelie och hennes pojkvän Martin ut och äta "Oslos godaste hamburgare". Kommer antagligen dö godhetsdöden.

Closing ceremony 2012

 
Explosion of light marks the end of a spectacular ceremony
 
Explosion of light marks the end of a spectacular ceremony
 
Explosion of light marks the end of a spectacular ceremony
 
 
 
Så himla himla fint. Allra bäst var The Who, Freddie Mercury och John Lennon som visades upp på storbildsskärmar. Hela kvällen var så storslagen. Himla fint.

Fint veckoslut

 
Tog spårvagnen ut till Majorstuen där vi åt jättegod mexikansk mat. Det fina vädret höll i sig och det kändes lite som att vara på semester. Innan jag kom hit trodde jag Oslo och Stockholm skulle vara ganska lika, men det är de inte. Tycker att Oslo är både finare och mysigare faktiskt! Efter vi ätit gick vi till ett café och jag tog en latte, inte för att jag är någon hardcore kaffedrickare men efter att inte ha druckit kaffe på en vecka är det faktiskt himlahimla gott. Nu ska jag fortsätta titta på OS-avslutningsceremonin som är så fin att jag blir tårögd sisådär varannan minut. 

Söndag 12/8

 
Idag hade jag ställt klockan för första gången sen jag kom hit. Johanna är instruktör på Actic där hon håller i danspass och idag ville jag vara med och testa på. Väldigt jobbigt, men kul! När vi kom hem gjorde vi kycklingsallad till lunch, önskade oss en balkong lite extra mycket just då att sitta på. Vädret är så himla fint och man blir så glad! Hade köpt med mig Coca cola zero hem som smakar himmel nu när jag nästan bara druckit vatten i 10 dagar. Vatten är inte min grej, men det är gratis och bra för kroppen på många sätt. Nu är det snart dags för andra halvlek i handsbollsfinalsmatchen mellan Sverige och Frankrike, heja heja.
 
(Hej Johanna)

Islatte och shopping

 
Bilderna från igår. Vi gick runt och kollade i affärer och drack islatte vid fontänen, vädret var alla tiders och jag fick med mig lite smink och ett par solglasögon hem. 

Friidrottskväll

Vårt internet är jobbigt långsamt ikväll så jag laddar upp bilder från idag senare, om det går. Just nu sitter jag, Emelie och Johanna framför tv:n, dricker te och tittar på friidrott. De ska ut ikväll men jag måste tänka ekonomiskt fram tills jag får jobb så jag stannar hemma och har lördagsmys med avokado (äter typ inget annat, är helt frälst), en massa ljus och någon film!


Last night

Inatt drömde jag att mamma sa "Låt oss vara ärliga, Michelle. Att du kommer vara singel hela livet vet både du och jag, så därför har jag anordnat giftemål mellan dig och en kille jag träffat genom jobbet. Jag har kontaktat en adoptionsbyrå också, så ni kan hämta barnet om några veckor från idag." Så jag började planera bröllop och Lisa&Tina var överlyckliga och fixade blommor, klänningar, mat osv. Men dagen vi skulle gifta oss kom jag på att jag inte visste hur han såg ut, så jag ställde in allting. När jag väl fick träffa honom var han världens babe och han sa att han inte kunde ge mig en chans till, för jag hade förstört allt. Om drömmar speglar det undermedvetna...Ska man skratta eller gråta?

Har precis ätit avokado- och äggfrukost och ska alldeles strax ut med Johanna och hennes syster på stan. Vädret är jättefint och shortsen är på, skönt.


Tioende augusti

Vi drog till ett B&J-café istället där vi åt glass i solen. Åh så gott.
Kände att det var på plats med ett peacetecken idag.Tittade på den här killen ett tag och han var så jävla rolig, skrattade dömycket från början till slut.
Avslutade denna dagen med film, ansiktsmask och ljus. Jag och Johanna har klagat hela kvällen hur sugna vi är på att festa. På de ställena där jag kommer in hänger antagligen endast 18- och 19-åringar och jag vill ju haffa dudes över 20 med lite skäggstubb och fina skjortor.

Så jävla ogulligt

"I'm in love with you." Och det var inte mig du sa det till. Men ni får ha det så gött i skjulet, ni två. 


TGIF

 
Jag har inga andra planer för idag än att ha myskväll med Johanna, men efter att ha gått runt i dagar i myskläder, håret i en knut och utan smink kände jag mig som i en grå sunkig bubbla. Så nu har jag dushat (okej, det har jag gjort innan), sminkat mig, målat naglarna och klätt på mig vanliga kläder. Känns jävligt bra faktiskt. Nu kan jag i alla fall få känna mig fräsch på vägen till och från affären där vi ska handla fredagsmys. Jag kanske eventuellt kan få med J till Wayne's coffee först, jag behöver kaffe. 

Nu

Tumblr_m8b2ytschc1qio9b0o1_500_large
 
427550_271210019645304_1478256429_n_large
 
Kyssar och vampyrer i ett Twilightmaraton och massor av blåbärste. 

Den enda låten du förstörde

"What song do you want to hear?" "Shuffle by Bombay Bicycle club" och så satt vi där i ösregn under ett partytält bland trasiga bandspelare och en krukväxt och lyssnade. Say you wanna try, say you haven’t had enough. Jag frågade om han ville ha en cigarett, han svarade "you read my mind, thank you. you're beautiful". Det var menat som ett tack och inte att jag var vacker men ändå spelade jag upp den meningen hundra gånger i mitt huvud och tjatade på mina vänner om den. Once you get the feeling, it wants you back for more. När vi tittade på ett band jag inte minns och jag tog till mig modet att plocka fram min engångskamera och fota en bild på bara oss två. Jag glömde sätta på blixten så när jag öppnade påsen med kort några veckor senare fanns den inte där. Why won’t you believe in it until it’s gone. Surt. Den hade blivit fin. 
 
Jag tycker inte ens om honom längre, det var en crush som dog ut några dagar efter att vi (inte) sa hejdå. Men ibland gillar man inte någon särskild men ändå har man någon som i alla fall ligger på förstaplats. Han är min sån. Jag blir varken pirrig eller särskilt glad över honom, men det är honom jag tänker att jag vill ska väcka mig med ett sms, som jag vill gå på tivolidejt med, visa de finaste ställena i Halmstad och Helsingborg för, dricka vodkadrinkar och dela cigaretter med tills solen går upp, hångla med utan tidsuppfattning och som ska kalla mig "love". Jag tycker antagligen mer om de tankarna än vad jag tycker om honom, men någon annan än jag själv måste ju vara med i dem. Så det får bli aset som hade sex i ett tält några meter ifrån mig fram tills jag träffar någon som är bättre i verkligheten än i mina önskedrömmar. Fading out the light. Softly saying get it out my mind.

Frukthandel

 
Precis nedanför oss finns en affär som säljer lite vanliga saker som godis, mejeriprodukter, flingor osv. Men det allra bästa är alla frukter och grönsaker de har ståendes precis utanför. Har varit där nere ett antal gånger sen jag kom hit och köpt persikor, nektariner och avokado. Visst finns det frukt i vanliga ICA-affärer men det känns annorlunda när de har det såhär, lite mer som när man är på semester. Planerat att äta just avokado med citronpeppar de fyra närmsta morgnarna, världsgott. 

Garden state

 
Tittat på film och ätit avokado med citronpeppar, galet gott. Är jätteuttråkad, det är hemskt att vara arbetslös i en stad där man inte känner någon. Ska strax städa lägenheten till hög musik och hoppas på att tiden tills jag får jobb går snabbt, det här kommer inte hålla länge till. Är rastlös så att jag dör och önskar inget hellre än att jag var hemma.

Filmkväll

Ordnade hemmagym med T. Dushade med hårinpackning och hårolja. Åt advokado och lax till middag. Himla bra eftermiddag. Sitter här med nyrakade ben och håret luktar svinigt gott av den marockanska oljan jag köpte hos frisören sist (tips). Alldeles strax ska vi titta på This means war, vi orkade aldrig se den när jag skrev att jag skulle få se Hardy babe. Det blir ikväll istället! Här får ni en bild och en gif på honom i min blogg, för tusendemiljonte gången. You're welcome.
 
Tumblr_m5rxxfcrwe1qho4vjo1_500_large
 
Tumblr_m83miej9311rbnja0o1_500_large

View

Idag har jag hittils promenerat runt i området, tittat på DHW, druckit oboy och lyssnat på The Who. Känner att jag borde göra någon nytta så ska sätta på hög partymusik, städa lägenheten och tvätta innan Therese kommer hem. Här är en bild på vi ser utanför vardagsrumsfönstret, fint att bo på femte våningen.
 

I saw you standing there

 
En hemskt fin bild på ett hemskt fint band i en hemskt fin stad. 
 
Har tänt ljus i mitt rum som luktar kakor, choklad och kanelbullar. Perfekt om man vill bli sockersugen, vilket jag inte vill. Imorgon har jag egentligen en jobbintervju men när jag vaknat ska jag ringa och avboka den, för jag vill inte ens ha jobbet. Jag vet att det är dumt att vara kräsen, men det är som försäljare och jag känner inte för att försöka sälja saker till folk som redan hatar mig på grund av vad jag jobbar med. Skulle jag inte få något annat jobb så finns det alltid ett behov av just försäljare, så det löser sig. Nu ska jag titta på despies, puss och godnatt!

Ambulanser och snygga doktorer

Idag följde jag med Therese till sjukhuset för hon skulle kolla sitt ena öga. Vi var på tre olika ställen och det tog allt som allt åtta jävla timmar. Men det var ganska roligt i mellan åt. Såg en snygg läkare som Therese givetvis fick, och han tittade på hennes öga med ansiktet ca 5 centimeter från hennes och jag höll på att dö inombords av allt innehållet skratt. När vi skulle vidare till nästa sjukhus frågade snyggedoktorn om vi hade bil, vi sa nej, och så fixade han en ambulans till oss. Så Therese fick spännas fast i en bår för att hon hade ont i ena ögat, haha dog. Slutade hos en läkare som pratade på norska med finsk brytning (=fattade ingenting) men han var söt. Två snygga läkare på en dag, score. Fick även en sjuksköterska smuggla gratis mat till oss. Så, detaljerad uppdatering om våra åtta timmar på sjukhuset. Spännande.


The oh hello's

hello, my old heart 
how have you been? 
are you still there inside my chest? 
I've been so worried 
you've been so still 
barely beating at all 

oh, don't leave me here alone 
don't tell me that we've grown for having loved a little while 
oh, I don't want to be alone 
I want to find a home and I want to share it with you 

hello, my old heart 
it's been so long 
since I've given you away 
and every day I add another stone 
to the walls I built around you 
to keep you safe 

hello, my old heart 
how have you been? 
how is it, being locked away? 
don't you worry 
in there, you're safe 
and it's true you'll never beat, but you'll never break 

because nothing lasts forever 
some things aren't meant to be 
but you'll never find the answers 
until you set your old heart free
 
 

Regnigt

Legat i soffan, tittat på serier, lyssnat på musik, städat köket. Det regnar i Oslo och jag har huvudvärk. När Therese kommer hem ska vi gymma och jag behöver det, springa av mig allting. Jag vill bara gråta och förstöra mina lungor och lyssna på The Smiths just nu. Åh så depp. Palla. 
 
Cool-cute-explore-plane-tattoo-favim.com-186857_large
 
 
 

Födelsedagshelg i göteborg

Den 27 juli (my b-day) packade in oss i en liten minibuss.När vi kom fram vandrade vi runt på Avenyn.Fikade.Jag drack lemonad vilket var lite surt, men gott i solen.Ellika och Erik.Senare på eftermiddagen drog vi till Universeum där vi tittade på bland annat hajar.Giftiga ormar.Jag, Tim och en söt dinosarie som ser ut att njuta av solen.Mer fika.På lördagen efter att jag köpt en Beatles-LP och vi varit på ett sjöfartsmuséeum öppnade himlen sig och det öste ner i timmar.
 
Som tur var slutade det lagom till konserten med BRUCE FREAKING SPRINGSTEEN. I tre timmar och fyrtio minuter fick vi beskåda konsertmagi av The Boss.Sista dagen åkte vi med paddan för att få se mer av Göteborg, mysigt.Ellika.

Alexa chung


 
Faktumet att hon har fått kyssa på och ligga med Alex Turner får mig att hata henne lite. Men fyfanihelvetet vad snygg hon är, jag dör.

Söndagssummering

 
Idag vid 12 gick jag och Therese bort till Friskis&Svettis där jag köpte ett gymkort för resten av året. Tyckte det för en gångs skull var roligt att träna och ser faktiskt fram emot att gymma imorgon (wtf). Annars idag har jag tittat på DHW, powernapat, fixat i mitt&Fridas rum och lagat mat med mina roomies. Imorgon har jag lägenheten för mig själv när de andra jobbar, men om det är fint väder åker jag antagligen in till centrum och turistar lite!
 
(Alltså. Jag kan inte släppa priserna här. Jag räknade ut att salladen vi åt igår till lunch kostade drygt 200 svenska kronor. En jävla sallad? Gud, ge mig ett jobb nu. Jag behöver det.)

Partymood

Grannarna i lägenheten över oss har fest, så vi kontrade med minst lika hög musik. Plötsligt skickar de ner en lapp i ett snöre till vårt fönster, men tyvärr så sitter vi här i myskläder halvsunkiga efter några timmar på Ikea och möblering i lägenheten. Kul grej dock, och då jag inte kommer in på krogen här i Norge (!) så kan det ju vara bra att flirta in sig på hemmafester. Hoho. Nu ska vi titta på tv innan vi går och lägger oss, sleep tight


Hamnlunch och ikea

Idag åt vi lunch vid Aker brygge som är ett jättemysigt ställe med en hamn, caféer och restauranger. Det ligger bara 5 minuters gång bort från oss vilket är så skönt. Vika, området vi bor i, är så himla himla bra. Det är fint, spårvagnshållplats ligger två minuter bort, det finns parker runt om kring och det tar ca 10 min att gå in till centrum med alla affärerna. Kan inte bli bättre! Annars idag har vi träffat den fjärde tjejen som ska flytta in 1 sep och dela rum med mig. Vi har också varit på Ikea och köpt mattor, sängar, gardiner och grejer. Ska ha inredningskväll ikväll, något jag blir tjejigt överexalterad över.


Tacofilmfredag

Haft tacokväll vilket var delicious. Pratat skola och killtyper och nu ska vi titta på film. Har det bra och hoppas jag får ett jobbsamtal snart, märker hur snabbt pengarna rinner iväg med dessa priserna. Nu ska jag få avnjuta Hardy babe på tvskärmen, oh heaven!


Soligt oslo

Varit och lämnat 20 CV:n i olika affärer, blivit guidad i stan av J och ätit glass vid en hamn. En försäljare kom fram och frågade om jag sökte jobb när han såg mig dela ut CV:n, jag sa ja och han sa att han gärna tog en ansökan som han kunde ge sin chef. Sånt händer inte i Sverige, sjukt! Oslo är mycket finare än vad jag tänkt mig att det skulle vara, hur mysigt som helst. Nästa vecka när jag antagligen kommer vara arbetslös tänkte jag turista runt i staden medan de andra tjejerna jobbar. Har köpt månadskort till spårvagn och buss vilket jag ska utnyttja för fullt!


Stadstur

Sitter här i soffan vilket är min tillfälliga säng tills jag köpt en egen. Har precis ätit frukost med Johanna och nu ska jag kolla ett avsnitt DHW medan hon fixar sig. Snart ska vi ut på stan, jag ska dela ut CV:n och hon ska visa mig runt. Okej, jag känner att min blogg kommer bli jag gjorde detta-sen detta-och sen ska jag göra detta extra mycket just nu. Men så får det bli, i och med att allting är så nytt. 
 
Vill bara inflika att jag är så himla tacksam över mina vänner där hemma. Att ni smsar, hör av er och bryr er. Att ni önskar mig lycka till, tror på mig och vill hälsa på. Riktiga änglar.

Första natten

Är äntligen på plats och det känns bra. Lägenheten är jättefin och tjejerna som bor här är hur snälla som helst. Varit och handlat lite och fått en chock av priserna, men det är bara att vänja sig. Nu dör jag av trötthet, så godnatt! (ni får fler bilder på lägenheten sen)


På bussen

 
Världens. Bästa. Buss.
 
Skinnsäten som är som små fotöljer, fotstöd, gratis internet, eluttag vid varje säte, mycket plats för benen osvosv. När jag såg bild på sätena på hemsidan trodde jag att det skulle vara jättedyrt, men bussresan+platsreservation+avbokningsskydd blev tillsammans 339:- från Helsingborg till Oslo. GALET. (Detta är en hint till mina vänner som eventuellt kanske någon gång för får sig att hälsa på. Puss)
 
Detta är förövrigt första inlägget i min nya kategori Oslo. Here I go.
 

43 minuter

Kommer blogga sönder min blogg idag, för den får mig att känna mig mindre ensam. Att få berätta och veta att några läser känns tryggt. Sitter på Espressohouse och väntar på att tiden ska gå. Ska snart gå till Pressbyrån och köpa mat till bussresan. Sa precis hejdå till pappa och det var hemskt, och nu spelar de Bon Iver på EH. Jobbigt sorgligt. Ser fram emot att komma på bussen och hänga med tjejerna i DHW. Tänker göra det i sex timmar tills vi kommer fram, ser fram emot det.


Go die slowly

Dagen börjar inte bra. MItt abonnemang går inte ut förrän i mars nästa år vilket betyder att jag inte kan teckna nytt i Norge. Detta leder i sin tur till att jag kommer få betala varje gång jag får sms från Sverige, kan inte surfa utan att bli ruinerad och det blir dyrt att ringa människor och jobb i Oslo. Så. Att. Ja. Jag älskar verkligen livet at the fucking moment. (och jag kan inte hjälpa att jag är the queen of bitterfittor just nu. jag kan verkligen inte det.)
 
Denna gången stavas lösningen Viber. Det är en app där man smsar och ringer gratis över internet. Jag kommer som sagt inte ha internet påslaget men jag har internet i lägenheten och sen kryllar det av WiFi på stan så kanske kan använda det också ibland. Så vill någon mig något, skriv på Facebookchatten eller på Viber så svarar jag så fort jag har internet. Jag har samma nummer som innan, lägg bara till +46 och ta bort första nollan i mitt nummer. Skaffar ni Viber lär jag finnas där i kontaktlistan ändå, så ni hittar mig säkert!

Sista dagen av slösande

 
Varit på Väla med Julia idag och bränt pengar. Köpt kläder, lite nödvändigheter till flytten och ett fint anteckningsblock som Julia sa såg lite ut som något från Harry Potter. Tänkte vara duktig och skriva upp inkomster, utgifter och budgetar i den. Brukar inte göra sånt annars, men åker ju till Oslo för att tjäna pengar och då är det bra att ha koll. Nu ska jag och pappa ut och äta, sen ska jag ägna resten av kvällen åt att packa. Gud, jag fattar inte det här händer.

Som lyckligast

Det här är ett av mina favoritinlägg från min blogg, för jag har aldrig varit lyckligare än vad jag var under den perioden och jag minns verkligen hur jag kände när jag skrev det här. Bubblande glädje som exploderade i mig lite varje dag och jag var så nöjd med livet att jag inte lät mig påverkas av småsaker. Det är så det ska kännas.


RSS 2.0