▼ ▼ ▼ ▼ ▼

För några veckor sedan kände jag ingen tvekan över att flytta hem till Sverige i Oktober, då vårt lägenhetskontrakt går ut och vi har varit i London i ett helt år. Men sen kom solen och värmen, uteserveringarna fylldes och i takt med att temperaturen steg blev människor socialare och öppnare. Jag har blivit nykär i London igen och trots att oktober är långt bort borta tvekar jag, skriver pros and cons, ändrar mig från den ena dagen till den andra. Jaja, löser sig la. Här är några bra saker jag gjort sedan sist:

Har haft picnik i lilla parken bakom Tesco med Anette och Tina. Jackan åkte av och på för att vädret inte riktigt hade bestämt sig, men kändes ändå tillräckligt somrigt för att äta ananas och köpa hem fina rosor till vår lägenhet bara för att.

Varit på Joe's igen!! Världens bästa ställe i Camden som jag skrivit om förut. Trots att det var söndag var stället helt fyllt och jag dansade till den bästa sortens musik som alla kunde sjunga med till, drack öl och shotade tequila, fick hänga med mina två finisar, fyllebounda och försöka wingmana främlingar och lära känna nya bra människor som vi delade taxi med hem till oss. Köpte mer öl, spelade spel och avslöjade hemligheter. Det blev ljust ute och efter att de åkt hem sov vi, beställde hem pizza och tittade på Grey's anatomy. 
 
Ätit på den amerikanska dinern med Tina och Anette. Åt hamburgare och drack milkshake och ville låtsas att vi var med i Pulp Fiction/Grease.

Varit på Haggerston med Tina fast att vi egentligen har ett Haggerstonförbud just nu, för att det ligger 20 sekunder bort och vi inte vill bli bekväma och gå till samma ställe hela tiden. Men nu blev det så och först hamnade vi med Joseph, 70 år gammal. Han gav livsråd och jag ville bara att någon skulle rädda oss. En svensk tjej och hennes pojkvän från Nya Zeeland fattade vinken och när vi skulle hem bytte vi nummer och planerade in svennetacoskväll <3 


Druckit öl på The Fox med Lisa och Tina och fått sällskap av randoms som nog inte var de roligaste vi mött men som visste om ett ställe där de hade livespelning, så vi hängde på. Det var minst sagt speciellt, med Afrikansk-inspirerad musik och folk som klädde sig och dansade därefter. Tyckte det var roligt att se och höra, men kände oss lite missanpassade så gick hem och åt chips och tittade på film.

Gått med bara ben och ätit lunch på en trappa i Angel. Här om dagen var det 27 grader och jag satt ute i trädgården hela dagen på jobbet=lite fin färg i ansiktet och på armarna, superröd rygg som gör svinont. Nåväl, mycket dumt att klaga. Fast att jag inte är världens största sommardagsfan så är sommarkvällar det bästa som finns, ingen konkurrens.

Blivit hembjuden på tapas hos Anette och Jacob som hade tagit med sig mat hit från Spanien där de precis varit och rest. Åt baguetter med skinka, hummus, musslor och havsmaskar (!). Så himla gött alltihopa.

Alex, oh my


ÅNGER

Jävla skit, varför klippte jag hårEEET. Hatar min impulsiva sida ibland som bara får för sig "men du kommer glömma allt jobbigt om du klipper av allt hår, promise!!" tänker aldrig mer lyssna på den. Just nu vill jag: fika med mina föräldrar i uterummet i Ramlösa, sova i två dygn och sedan äta sweet potato fries forever <33

Translate och sommarbrunch


I fredags sa Tina att vi borde gå till Translate, hostelbaren vi spenderade vår första Londonvecka på. Jag var trött efter jobbet och sa först njae men kände sedan att äh vi gör väl det. Tvättade av eventuella barnmatsrester, bytte om till klänning och tog bussen dit vid 23.20. Deras fina lilla bakgård med ljusslingor och växter stänger vid 00 så när vi kom dit köpte vi öl så snabbt vi kunde och trängde oss bort dit för att hinna sitta innan det stängde. Lyckades och var nöjda. Det var en så himla festlig kväll, baren firade ett år och det fanns ballonger och vi fick gratis shots, ett gammalt aussiehaff hade börjat jobba som inkastare och kunde se till att vi fick smita in trots lång kö och så helt random kom Kyle, Fabio, Bridget osv dit och det kändes som en minireunion. 




På lördagen när alla vaknat gick jag över till Anette och Jacob med diverse ingredienser i en Tescopåse till vår terassbrunch! Det var säkert 20 grader, vi åt pannkakor med lax, skinka och ost, lyssnade på somrig musik i högtalarna, drack kaffe och apelsinjuice och åt glass till efterrätt. Vill bara ha ändlöst med sommardagar just nu, helst i form av ett kravlöst sommarlov uppdelat mellan London, Halmstad och Helsingborg. Men får jag två dagar i veckan som ser ut såhär är jag också nöjd. 

Några aprildagar

15 April
Hade en konstig dramatisk kväll. Jag och Tina satt och målade naglarna när någon börjar banka på vår dörr och skrika, trodde vi skulle bli rånade+mördade och panikade. När vi hörde att han sprang iväg gick jag till trappan och såg rök. Trodde vi skulle dö återigen och sprang ner för en helt rökfylld trappuppgång. Visade sig vara laundretten nedanför oss, den verkade inte ens brinna men det var galet mycket rök. Alla grannar från lägenhetshuset stod där ute på trottoaren medan brandmännen bröt sig in, Tina hade inga skor, jag hade bara pyjamasshorts och tshirt. Sköj.
 

16 April
Det kändes som sommar och jag och Tina bestämde oss för att promenera längst kanalen. Husbåtarna låg uppradade och människor satt på sina båttak i shorts, rökte cigaretter och drack öl. Kom bort till fina Angel, gick inom affären där jag jobbade vid jul, drack frappinos på Starbucks och satte oss på en trappa för att köra satc-leken. Nog med underhållning för att sitta kvar i en timme fram tills vi såg Tinas bf gå förbi och vi sprang bort för att hälsa. Satte oss vid slussen och drack Fanta med sommarsmak med alla andra som som vi försökte få lite färg på de bara benen. På vägen hem köpte vi alldeles för mycket chips som vi skulle ha till vår filmkväll. Gick och la mig lite illamående men så jävla nöjd med dagen staden livet.

17 April
På kvällen gick jag och Lisa bort till The Haggerston och satte oss på framsidan med varsin öl. Tre killar som förberedde inför den enas svensexa satte sig vid vårt bord och sa till varandra "They're foreigners, wonder if they can understand us", vi sa att det kunde vi och när stället stängde fick de följa med till oss för att dricka lite till. Snodde med ett fint ölglas från baren, diskuterade viktiga saker i fönstret, trillade av soffan med Tina, gjorde skaldjurspasta mitt i natten och gick och la mig alldeles för sent med tanke på vad klockan stod på följande dag. 

18 April 
Halvbakis köpte jag kaffe på Liverpool station och satte mig på bussen mot Paddington där jag skulle möta upp min mamma!!! Så jävla glad, åh. 
Minns inte i vilken ordning vi gjorde allting men vi åt bland annat sushi i solen, gick på Oxford street och köpte kläder, böcker, handkräm osv., drack massvis av kaffe, köpte listböcker som vi fyllde i på kvällen, drack förmiddagsöl på sterotypiskt brittiska pubar och jag var sjukligt glad att ha henne här.
Vi åt på Lisas restaurang Jackson+Rye två gånger, bland annat typ värdens godaste efterätt. Lisa var som väntat en superstar.
Sista dagen åkte vi till The Museum of Science i Kensington som var helt ok, fikade två gånger och åt helt magisk middag. Vi bestämde att hon ska komma och hälsa på igen om en månad innan hon åker bort i sommar. Trots det var det som alltid jobbigt att krama henne hejdå, fy vad hon är bra.
 
26 April
På min lediga lördag tog jag bussen till Tottenham Court road och gick bort till Lisas restaurang ännu en gång för finmiddag med min chica. Alltså åt stek, helt sjuk bacon, pommes osv. och dooog. Gick till en gaybar som hade superbilliga drinkar på happy hour som hette Pornstars+de delade ut massa gratis kondomer+killen vid toaletterna satte på kranen åt en och gav en klubba när man gick. Vilket ställe va, hur bra. Gick runt i Soho och fick flashbacks från Londonresan 2012 och natten vi var ute just där med britterna som tog oss till en klubb med åh så dålig musik men som vi dansade till ändå för att det var sista kvällen och vi var pirrigt nyförälskade i London, då funkar till och med Guetta att dansa till. Tog bussen hem, bytte om, på med rött läppstift och bort till Annetta och Jacob som hade folk över. Drack cider och hjälpte en spanjorska med Tinder, pratade relationer och försökte imponera med vår rostiga (har den någonsin varit orostig) skolspanska. Asbra ledig dag.

Apologies

Förlåt el bloggo för att jag inte skriver något. Det bästa med dig är ju att jag kan gå tillbaka till vilken månad som helst sedan 2008 och se vad jag gjorde och hur jag mådde. Så jag vill inte tappa bort dig. Hörs snart xx

PS. Förlåt Tina och Lisa också

RSS 2.0