Edinburgh

En torsdag i april tog jag flyget till Edinburgh där jag mötte upp Mamma och Tim. 
 
Letade jättelänge efter vår lägenhet, det fanns många små kringliga småvägar mellan husen och vi var rätt lost. Men när vi tillslut hittat dit lämnade vi våra väskor och begav oss ut igen. Först på listan var att se slottet. Hängde mest utanför dock istället för att betala och gå in, men det var fint ändå.
 
På andra sidan låg nya stan, vi bodde och hängde mest i gamla. De skildes åt av en park, en tågräls och massor av påskliljor.
 
Följde stigen nedför backen och tvingade Tim att ta en massa bilder med mig. Här ser en att han börjar tycka jag är jobbig.
 
Så overkligt fin stad, tyckte det såg ut som ett filmset?? Stort grönområde omringat av slottsliknande byggnader. 
 
Så fint!!! 
 
<333
 
Gullig affär med massa random grejer. Mycket HP-saker, suffragette memorabilia, flygplan, någon ful prydnadshare som min mamma tyckte vad värd att köpa. 
 
La ut en bild på Instagram och fick en kommentar från Vendela - "är du här!?". Vi träffades på vårt konfaläger för nio år sedan (!) och nu har hon flyttat till Edinburgh. Vi spontanbestämde att träffas upp på ett café i Old town där vi drack kaffe i källaren. Där satt en skylt på väggen där det stod "No, Harry Potter wasn't written here", tror det fanns en bar i närheten där JK Rowling faktiskt skrev några HP-kapitel. Så de var nog trötta på att få frågan om detta var stället. Var asmysigt att catcha upp, och blev avis på alla hennes flytta-till-ny-stad-historier. 
 
Derek på jobbet är från Edinburgh så frågade honom om tips och han sa att vi borde gå till The Dome för att äta. Det var stort och jättefint, men kostade typ samma som alla de andra restaurangerna. 
 
Mitt hjärta *explodes*
 
Åt musslor och drack mycket Staropramen. 
 
En välklädd Timpan och jag som nog är på väg att säga något. Detta var sista kvällen i fina Edinburgh och jag var jättenöjd med staden i sig, att få umgås med Tim&mamma, dricka öl på uteserveringar, äta svingod mat och ba' ha det gött. 5/5.

RSS 2.0