Powernaps

Vi powernapar typ 3 timmar varje dag när barnen är i skolan, gud vad det behövs! Så nu är vi fit for fight igen för våra hoppiga,kramiga och fina kids :D Byyye!

Hälften kvar!





Jag och Tanja tycker det känns skönt med lite uppskattning från Prae när vi känner oss som ofräshast!


Nu har hälften av tiden här gått vilket betyder att lika mycket tid återstår, wiho! Tycker det känns lagom, hade absolut inte velat åka hem tidigare men samtidigt saknar jag er där hemma (och min säng, dig saknar jag extremt mycket). Igårkväll satt jag och Tanja och handgjorde 20 test till våra 5-6:or som vi har i skolan, det var galet tråkigt och jobbigt och vi saknade kopiatorn. Idag gjorde de testen och jag har aldrig varit med om så mycket fusk!! De ropade svaren till varandra på thai som vi ändå inte förstod och när vi sa att de skulle vara tysta låtsades de att de skulle gå och hämta något och på vägen hjälpte de varanda. Sneaky.

Är förövrigt spytrött på thaimat, jag och Tanja mår illa bara av lukten. Vi ligger och drömmer om kött, klyftpotatis och bearnaissås. Dör :( Vi ligger seriöst bredvid varandra i sängen och bara "Tänk jordgubbar" "Åh... Eller Subway!" "Fyfan vad gott! Och vattenmelon" "Åhhhh, och grillat!". Haha vi pratar typ bara om mat just nu för att vi har matpanik. Bangkok på fredag, då ska vi kränga Subway och Donken!

Trött




Prae skämtade om att en tjej inte kunde se något när hon ler för att hon är asiat, hahahah klockers.



Jag är så sjukt jävla trött, orkar knappt skriva. Minns inte om jag skrivit detta innan men våra sängar är typ träskivor med lakarn på och man sover helt galet dåligt i dem. Man vaknar upp och har ont i hela kroppen, ogillas. Annars är allt bra och helg med barnen har varit kul! Har en lite dampig unge här som bet en liten tjej i armen, satte sig på hemmets minsta unge så att han slog i huvudet i stengolvet och sen kastade han strykbrädan när han blev arg. Väldigt stabilt barn. Nu ska vi planera morgondagens lektioner och sen sova dirr, puss

Midsommar i Thailand




Vad mesig jag ser ut, haha!


Oj, vilka smickrande bilder! Tänkte bara visa hur jag och Tanja firar midsommar, vi sitter i sängen och äter mackor med jordnötssmör och jordgubbssylt (ja, tillsammans. svingott). PARTY. Jag hoppas alla där hemma får en sjuk kväll med mycket skoj. Take care, puss!


Fredag på CPH

Idag var Tanja sjuk så jag fick hålla i två lektioner ensam, lite pirrigt i början men det gick bra. Ungarna är så fina. När jag kom hem powernapade vi och sen nu ikväll har vi haft P.E. igen. Sprang runt med ungar på ryggen och blev så varm att jag dog lite, fast det var kul ändå. Jag och Tanja pratade om det att fast att vi bara varit här på barnhemmet i 5 dagar känns det som ens vardag och det är svårt att förstå att vi ska lämna om typ 2 veckor. Saknar min familj, mina hundar, mina kompisar, kranvattnet, min säng och svensk mat, annars har jag det helt suveränt här borta. Nu är det helg och ingen skola för kidsen vilket betyder heldagar för oss med dem, wiho!



Nam, blev lite förvånad när jag fick reda på att det här var en tjej. Sjukt söt är hon iallafall, tar hand om de andra barnen och står för dörröppning/stängning på bussen. Rätt blyg dock, kanske släpper!


Munkceremoni


Jag, Pleng och Noan tittar på thaidans.




Pleng bebis!



Huang and me, ih vad hon är söt.



Igår var det någon munk-ceremoni på skolan så vi fick titta på thaidans och sen kom några munkar till skolan för att välsigna den. De sjöng en låt med typ 5 meningar som de bara sjöng om&om igen, och den varade i typ 20 minuter. Samtidig satt vi tjejer i en skitobekväm position med benen, vi fick inte sitta i skräddarställning för det var "killarnas position"...It sucked.

På eftermiddag var det dags för P.E. igen och vi dansade ett tag, jag spelade badminton med Ann och sen spelade vi basket ett tag. Det var sjukt roligt och ikväll blir det något liknande igen! Avslutade kvällen med att titta på barnprogram med småttingarna.

Har typ aldrig varit så ofräsh som under denna resan, vilket kanske syns på vissa bilder. Det är så sjuuukt varmt och fuktigt ute så man blir svettig så fort man går ut, om man sportar med ungarna så rinner det över hela kroppen. Man kan inte duscha håret varje dag för det finns ju inte överdrivet mycket vatten, därför får man nöja sig med att duscha av kroppen. Efter att ha svettast på det ser håret ut att ha blivit dränkt i smör. Åh, älskar verkligen min spegelbild atm. På bilden högst upp fick jag klippa bort en bit av ryggen för där fanns fetaste svettfläcken efter att ha kastat runt med barnen, just for your information! Det här var kanske TOO much information föresten? Men skitsamma, i bloggen ska sanningen fram.

P.E

















Om någon börjat tröttna på alla barn-bilder så kommer det vanliga bloggandet tillbaka den 12:e juli, känner inte för att sitta och blogga om snygga kläder när jag är här precis. Så länge blir det massa bilder på våra bebisar!

Idag hade vi P.E. på hemmet vilket physical exercise, spelade badminton och dansade. Trodde vi skulle svimma i värmen, men kul var det. Hört att det är lite kasst väder hemma. Don't worry, har inte och kommer inte heller ägna en minut åt att sola så kommer inte hem mycket brunare än vad jag var när jag åkte. Bara för att lugna er lite, hehe!


@ bussen och i skolan












Haha, pedagog-Michelle

Tanja
som tar de flesta bilderna under resan, just so you know!


@ bussen och i skolan




Smälter en aning


Lite suddig bild, men måste visa den ändå. Den är på Pleng; så JÄVLA söt, jag dör...


Jag med Chiaw på ryggen, till vänster Noan och till höger Prae.




Chiaw skrattar i princip hela tiden, så himla söööt.



No och jag. Han är lite smått aggressiv och vår kordinator sa att han får damp när någon säger till honom, men jag diggar lillkillen ändå.


Noan, älskar den här ungen!


Jag och Tanja funderar på samma sak...HUR SKA VI KUNNA LÄMNA DESSA BARN UTAN ATT GÅ SÖNDER INOMBORDS!?!?!? De är så underbara och det tog typ en kvart med dem innan man var fast. Vill inte tänka på att säga hejdå till dem, får ont i magen.

Idag har vi hållt en lektion för barnen i skolan och det gick jättebra. Nu ligger vi på rummet och vilar och väntar på att maten ska komma. Vi har sådan lyx att en restaurang leverar lunch och middag till vårt rum varje dag, bättre kan det inte bli! Imorgon är barnen lediga så då får vi en hel dag med dem, wohoo! Här är en vanlig vardag här för mig&Tanja:

06.00 Klockan ringer (vi ska inte klaga, alla barnen går upp 04.00 för att alla ska hinna duscha, kläs på m.m.)
07.00 Skolbussen går, vi åker med där och har hittils fått ha sovandes barn i knät under resan. Mysigt!
09.00 Efter att ha väntat i en timme på skolan börjar vår första lektion med klass 5-6
10.00 Vår lektion för klass 1 börjar
11.00 Vi blir skjutsade hem till barnhemmet
12.00 Maten levereras till oss
12.00-16.00 Fri tid, barnen är i skolan och vi passar på att vila, blogga, planera morgondagens lektion m.m.
16.00-18.00 Barnen kommer hem och vi hittar på något med dem
18.00 Middagen levereras
19.00-20.30 Vi är med barnen tills de ska äta, då går vi in till rummet och gör vad vi vill fram tills vi går och lägger oss.

Hörs sen med fler bilder! Puss

Child Protection Home


Den här killen med sina glasögon var något av det sötaste jag sett!!



Hallå snyggingar! Orkade inte skriva igår så catchar upp lite snabbt nu. Vi följde med Rose till en skola hon jobbar på där vi fick vara med på två lektioner, efter det åkte vi och Brian till ett shoppingcenter för att fixa internet och byxor som täcker knäna (krävs när man redovisar), och så käkade vi där också. Avslutade kvällen med Baksmällan 2 med Tanja och Brian.

Idag efter några timmars bilfärd kom vi fram till barnhemmet vi ska bo på och även skolan vi ska redovisa på. Det verkar hur bra som helst och jag är redan kär i ungarna. De kommer fram och spontan-kramar en, sätter sig i ens knä så fort man sätter sig ner och så försöker de prata engelska fast att de inte kan, helt underbara. Jag är inte känd som någon kids-lover, hehe, men de här är så annorlunda än många svenska barn och sen är de typ tusen gånger sötare. Åhhh, jag är så glad över att vara här!

Arrival day




1. Efter 17 timmars resande kände jag mig inte mer fit for picture än såhär. 2. Där uppe ska jag sova i de två kommande nätterna,cosy!
Efter en massa timmar på ett flygplan är jag och Tanja äntligen framme i THAILAND. Vi ska i två nätter bo i världens snällaste familj och sen på måndag åka till barnhemmet där vi ska bo de resterande tre veckorna. I familjen finns mamman Rose som är sjukt pratglad och gullig, pappan David som är från Australien och har galet mysig röst och så sonen Brian som är ganska snygg och väldigt rolig (dock är han intresserad av Tanja, damn it). Imorgon ska vi följa med Rose när hon ska hålla lektion och sen åka och fixa internet till mig och Tanja som vi kan använda på barnhemmet. Åh jag tror verkligen den här resan kommer bli grym.

Thailand med Tanja




Idag åker jag och Tanja, ska bli så jävla roligt! Har typ ett dygns resa framför oss, men det kommer det ju vara värt. Har som sagt med datorn så kommer uppdatera där borta, puss!

Tv-dag

Åkte till pappa hyfsat tidigt idag och har sen jag kom hit tittat på SATC, sovit, ätit jordgubbar med pappa, tittat på Simpsons och Family Guy och nu tittar jag på världens bästa SATC igen. Det regnar ute och det är så galet mysigt.. Vaknade upp halvsjuk imorse vilket kommer sjukt olägligt till resan, hoppas att det lägger sig. Snart kommer Elaine hit och vi ska titta på film och snacka, mys!

You and your pretty face drives me crazzzzey


Frappinomys




Idag har jag städat i 4,5 timme, måste vart rätt bra träning ändå. Även varit i stan för att ta en frappino i solen med brorsan och spontanköpa blommor till mamma för att hon ska ha något fint att komma hem till ikväll. Nu ska jag sätta mig framför en film och vika tvätt så att jag får med mig allting jag behöver till resan, ska se till att bli färdigpackad ikväll så att jag kan åka till pappa lite tidigare imorgon. Var ju tänkt att Elaine skulle komma hit ikväll men hon skulle jobba så det blev inte så vilket var väldigt synd, förhoppningsvis kan vi ses imorgon istället! Nu är Pucken rastlös så ska gå ut med honom en runda innan filmen, puss

Komprimering

Sitter atm i soffan och dricker te, försöker klura ut hur man komprimerar en dator.

Jag: Min dator har blivit sjukt seg!
Mamma: När komprimerade du den senast?
Jag: Gjorde vadå?
Mamma: Komprimerade den.
Jag: ...?

Sen tyckte inte mamma det var så konstigt längre att den var seg, hehe. Idag ska jag packa till resan och storstäda hela huset för att få in de sista pengarna till Thai. Ser fram emot shoppingen där, billigt är gött. Ikväll kommer Elaine hit och sover över, hur ska jag klara mig utan henne i 3 veckor!? Inte många gånger jag varit ifrån henne så länge det senaste året. Till något helt annat så drömde jag för några nätter sen att jag var tillsammans med en knarkare och inatt drömde jag att jag gick på rundtur i ett fängelse och blev tillsammans med en av fångarna där. Börjar undra vad livet har för planer för mig egentligen!? 



day 10 – a song that makes you fall asleep


Jag brukar inte somna till musik och jag skulle inte heller göra det till denna för att den är tråkig eller så, men den är väldigt lugn och fin. Hoppade föresten medvetet över dag 9 i denna listan för att jag inte kom på någon låt, hoho.

Låttexter är enklast att ha som rubrik

Vaccineringen idag gick bra och Väla med Tanja var trevligt! Käkade sjukt god grekisk sallad och köpte raklödder, deo och tvål till resan. Tillbaka i Ängelholm träffade jag min fina Linneah, vi köpte dricka och satte oss på en flotte och åkte ut på havet. Nej, jag skojade. Men vi satte oss faktiskt på en flotte och pratade om allt möjligt. Få personer jag kan prata med om så mycket som med henne!

Har föresten inte berättat som mycket om resan på fredag så tänkte göra det lite kort här! Då åker jag och Tanja till Thailand till ett ställe norr om Bangkok där vi ska vara i tre veckor. Vi ska volentärsarbeta på ett barnhem för barn som blivit misshandlade psykiskt eller fsykiskt. Vi kommer leka med de mindre barnen, hjälpa de äldre med läxorna och även få vara med och hålla lektioner i engelska för dem på skolan de går på. Tror det kommer bli en grym upplevelse! Datorn är med och jag ska försöka blogga där borta så flitigt som möjligt, så stay tuned!

Är läskigt sugen på att klippa lugg igen, men det var rätt jobbigt när det blåste och att fixa den på morgonen så jag tror jag skippar det. Fast åh, saknar den lite ändå.


Vaccin+shopping


När klockan ringde imorse var jag helt bergis på att klockan kunde omöjligt vara så mycket redan, så jag fick för mig att mobilen bara jävlades med mig för att den tyckte det var kul vilket gjorde mig skitarg, haha. Såg dock sen att klockan visst var så mycket, såklart. En annan konstig grej jag gjort när jag varit yrvaken är att tro att min hand är min mobil (?!), jag hade "mobilhanden" stängd och med den andra handen öppnade jag upp fingrarna (hade en uppfällningsbar mobil då nämligen, ni vet sån man viker ner på mitten) för att kolla hur mycket klockan var, haha skadat.

Nu drar jag in till Helsingborg, puss på er!

It seems like more than distance between us

"Han liknar en quarterback från High school. Stilig, eller snygg kanske man säger."

Ja herre gud. Nu ska jag sova. Imorgon ska jag vaccineras, åka till väla med Tanja och på kvällen träffa min saknade Linneah. Föresten så är vissa filmkaraktärer jävligt jobbiga för de är så fina och sätter orimliga förväntingar i riktiga livet för en. I filmen jag nyss såg gav snyggingen tjejen vackraste kärleksförklaringen och jag dog lite av tanken på att sånt inte händer i verkligheten. Well well.

Tumblr_l7kbnpfbhy1qcb58yo1_500_large


I bet it sucks to be you right now


Har fixat väldigt mycket med bloggdesignen ikväll och jag blev för en gångs skull nöjd. Headern försökte jag göra lik en Vendela gjorde till mig som jag älskade men som jag fick ta bort för en tjej tyckte hela designen var för lik hennes (?). Nu kör jag på det här iallafall och jag har fixat med alla koder själv så nu kan ingen klaga!

Innan ikväll var jag ute och joggade, inte försent att börja på beach -11 väl? Mådde hemskt bra efteråt iallafall. Nu ska jag titta på den där tjejfilmen jag nämnde innan och få ögongodis på köpet i form av Kevin Zegers.


Oldies but still goldies



♦Idag har inga planer alls vilket jag njuter av till fullo.
♦Jag blev jävligt nöjd med mina betyg.
♦På fredag åker jag till Thailand, spännande och sjukt kul!
♦Imorgon ska jag&Tanja vaccineras, skriva packlista och inhandla det sista till resan.
♦Ikväll ska jag titta på chickflicken "It's a boy girl thing" som jag sett två gånger förut, men den är underhållande och den manliga huvudrollen är snygg som fan.
♦Jag blir jättesmickrad när folk säger att de läser min blogg! Dock länkar jag aldrig till den på fb eller liknande för det finns vissa som jag gärna undviker att få in hit.

Puss!


day 08 – a song that you know all the words to



Love love love


Uppskattning och problem

Man läser ganska ofta om människor som varit allvarligt sjuka eller varit med om en olycka som sedan säger "efter att jag blev frisk så tog jag inte saker för givet längre". Det är synd att vi ska behöva vara nära döden eller inte kunna gå upp ur sängen under några månader för att uppskatta allting omkring oss. Samtidigt så är det ganska logiskt, det är svårt att gå runt och tänka på hur bra allting är när det är sådant som man har haft varje dag i hela sitt liv. Efter att man varit med om att nästan förlora det eller inte få uppleva det under en viss tid, som när man är sjuk eller skadad, så förstår man nog hur lätt det är att förlora det och hur värdefullt det egentligen är.



En annan sak jag tänkt på är hur dumt det är att säga att allting var så lätt när man var liten. Man hade kanske inga kärleksbekymmer och behövde inte tänka på pressen i skolan. Man blev ledsen över att ens hund käkat upp ens finaste Barbie och arg på ens dumma föräldrar som sa att man skulle gå och lägga sig klockan 8. Idag låter det som supersmå grejer och därför tänker man att det var så lätt att vara liten, men tänk på hur man upplevde det då. Man blev både skitarg och jätteupprörd! Anledningarna spelar väl ingen roll, det är väl ganska självklart att en femåring inte har samma problem som en artonåring. Idag tycker de flesta av oss ungdomar synd om oss själva och när vuxna säger att det var så problemfritt att vara i vår ålder tänker vi att de måste ha glömt hur det var, för att vara hormonfylld tonåring är fan allt annat än lätt.

Det är precis samma sak som att vi säger att det var problemfritt att vara liten! De vuxna har en hel ekonomi att sköta, de måste jobba för att klara sig, ta hand om hus och bil, se till att barnen mår bra, ordna familjemiddagar och kalas, göra upp en budget och ja, listan kan göras lång. Så jämfört med att vara olyckligt kär (vilket alltid går över, kom ihåg det) och ha värsta identitetsproblemen med stil och liknande (baam, träffad) är kanske de vuxnas problem så mycket större. Det gör inte våra problem mindre smärtsamma och jobbiga, inte heller småbarnens problem betydelselösa och enkla. Allting är relativt, kom ihåg det!

Sweden rock festival 2011















Sweden rock har varit helt fantastiskt. Bästa konsertupplevelsen var Black Label Society tycker jag, och efter det Ozzy Osbourne. Efter semestrar och festivaler blir jag alltid lite emo när jag kommer hem till verkligheten, inte skoj. Ska bota detta med SATC och B&J, jag tror det kommer hjälpa. Simma lugnt!


Nu drar vi!


Jag kan inte fatta det, IDAG ÅKER VI! Sweden rock i 4 dagar, så fruktansvärt grymt. Ozzy Osbourne, Black Label Society, Everygrey, Hardcore superstar, Mr. Big och mååånga fler, nej gud så bra det kommer bli. Kan hända att jag bloggar från mobilen, dock utan bilder då eftersom blogg.se inte kommit med sin förbannade app än, eller så hörs vi nästa vecka. Oavsett så får ni ha det bäst, PUSS

Restless and wild




Orange country O.C. gif images seth summer ryan marissa tylor gif



Tumblr_lmdfatsdmm1qce2y5o1_400_large





Kan inte få nog av alla såna här bilder, de är så fina.


day 07 – a song that reminds you of a certain event


Den påminner mig om Helsingborgsfestivalen förra året. Inte för att det var denna låten vi taggade till, men när jag och Elaine skulle vila bort baksmällan så lyssnade vi jättemycket på denna. Otroligt fin! Vill ni lyssna på den på Spotify hittar ni den här; The National – Terrible Love (Alternate Version) 
Och ja, han sjunger "walking with spiders".

Nu ska jag titta på film, puss

Addicted to that rush












Bilder från de senaste dagarna.
Sitter just nu och lyssnar på band som kommer till Sweden Rock, atm Mr.Big som gjort denna och denna låten som ni kanske känner igen. Grymt musikaliska. Det är bara imorgon kvar och sen drar det igång, sjuuuukt underbart. Fyra dagar av galet bra musik och allt gött som hör en festival till, kan inte tänka mig en bättre start på sommarlovet. Imorgon ska jag till skolan och städa skåpet, chilla lite med Tim,Markus och Simon i Halmstad och sen åka hem för att jobba lite. Måste färga håret också, min utväxt är inte att leka med. Det regnar föresten hur mycket som helst där ute. Jag älskar solen om dagarna, men regn på natten är helt otroligt mysigt.

Förstår inte vad det är med mig, plötsligt kan jag inte tänka på något annat.


Det här är bara början

Denna långhelgen har jag spelat Metallica-låtar på guitarrhero, sjungt mig hes till The feel good drag, druckit cider på ett tak, spelat volleyboll i solen, busringt omogna samtal, spelat gris med en tennisboll, pussats, dansat på en soffa, haft morgonsamtal med en tjej jag har velat lära känna bättre väldigt länge, dansat till microfonkåt med Juliet, solat i Halmstad med min bror och bara varit allmänt glad. Idag gjorde jag klart den sista uppgiften för terminen, 10 pluggfria veckor framför mig känns som ett freaking paradis.

Alla andra

Jag kan peppa människor och säga att de är sjukt bra som de är och att livet är för kort för att haka upp sig på skitsaker. Varför har jag så svårt att fatta att det gäller mig också?

Nedräkning

Music-gives-87897-400-535_large


Music,words,lovely,quotes,quote,photography-f8d16de16d9846eb263a3c4e35e53af4_h_large_large


Elaine följer med mig en dag till Sweden rock, kommer bli så GRYMT! Världens bästa festival+min bästa kompis.
Idag har jag gjort ett matteprov som gick väldigt bra och så har jag har ätit på Burger king med Benjamin, Martina och Amanda. Om några timmar ska folk från skolan ha picnik och sen ikväll ska jag,Tim,Simon och Markus spela guitarr hero+trummor+sång och förtära god dricka. Kommer bli jävligt roligt skulle jag tro. Imorgon är det fest och i övermorgon är det fest igen. Om 7 dagar är det SRF och om 17 dagar åker jag&Tanja till Thailand. Livet ♥


RSS 2.0