Sista dagen

De hade räknat med en mycket stressigare jul på Firebox än vad det blev och att vi alla skulle egentligen stanna tills mitten av Januari. Det blev inte så och 20 av 25 var tvungna att lämna julafton. Bland annat jag då :( Så jävla sorgligt alltihopa. När jag fick reda på det blev jag bara deppig och när jag kom hem från jobbet la jag mig på köksgolvet i jacka och allt och ville inte gå upp. Sista dagen blev supersuperfin though. På vår lunchrast gick vi till The Shoreditch och drack öl och cocktails. Kom tipsy tillbaka till jobbet och ville både fnittra och gråta samtidigt. Kramades hejdå och lovade dyrt och heligt att hålla kontakten. Sånt som en säger till vissa och menar till andra. Menade det till dessa. Fy fan vad jag kommer sakna dessa människor. 

 

Back to school

Hade julfest med jobbet i fredags och det var den roligaste kvällen på superlänge. Temat var back to school och alla var så fina i skoluniform. Fick gratis dricka hela kvällen, bar choker som back in the days, dansade på bord, skrev på varandras skjortor, utsåg headboy och headgirl, det spelades 90-talsmusik och remixer, vissa hånglade öppet för första gången och jag gjorde bort mig inför multimiljardärsägaren av Moshi monsters och delägare av Firebox (vi väntas veta vilka det är, inte fråga om de är backpackers från Australien för att "det ser ut så"). 10/10.
 
Sam, Rich och Loz 2 cool 4 school. Så himla bra människor. 
 
Vi fick tatueringar som stämpel för att komma in på baren vi skulle till.
 
Abby och Loz.
 
Alex och Jade provade kepsar.
 
Jade, Georgie, Eliza och jag. Favoriter.
 
Våra skjortor före.

Våra skjortor efter.

James och Sean (som pratar med superstark skottsk accent och jag fattar inte vad han säger)
 
Fanns en terass där folk kom upp för att få luft, ta danspaus och röka. 


Här var jag nog full. Dansades på ett bord till Kavinsky – Nightcall
 
 
Nästa dag skulle några av oss jobba och här visade Rich hur vi alla kände oss. Men no regrets. Världsbra kväll.

December

Vår manager frågade efter fem personer som kunde tänka sig jobba på en lördag. De erbjöd bättre timlön och pizza, så jag signade upp mig. Vi behövde inte ta telefonsamtal utan bara svara på email, solen sken och jag fick höra om Georgie gullisen och hennes fling med en annan kille från kontoret och det är så himla snuttigt alltihopa.
 
Passade på att fota kontoret när det var tomt. Tycker det är så fint och mysigt. Gillar hipstervimplarna.

Alltså kolla vår ena kontorshund. Skrattar varje gång jag ser honom. Jag ger honom och den andra hunden Max lite av min lunch varje dag i smyg för att de ska tycka om mig och nu tror alla mina kollegor att jag är "the dog whisperer" för att hundarna alltid väljer mig. Win!!!
 
Min mamma och moster kom till London och mitt hjärta slog dubbelt så fort där ett tag av kärlek. Fick kramas, äta riktig mat, crasha på deras hotell, shoppa lite och visa vår lägenhet. 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Tycker den här bilden är superkul. Skriver jag en bok någon dag borde detta var bilden på mig som sitter på insidan av bokomslaget ni vet, där det står lite om alla böcker hen skrivit. Exakt så ser det ut.
 
På golvet i vår lägga. Ja just det, har klippt lugg. Eller Denniz mamma klippte den, sen klippte Lisa lite till och såhär ser jag nu ut. Trivs ganska bra tror jag.

På fredag ska vi ha julfest för jobbet och temat är skoluniform. Jag och Eliza åkte till Primark för att hitta passade kjolar men det gick sådär. På torsdag ska vi hitta fler grejer till Fredag och handla de sista julklapparna. 

Mitt musikår 2014

När jag kom hem från jobbet en dag var Lisa superexalterad och sa att vi måste kolla våra Spotifyresuméer nu på en gång. Blev nog som väntat och jag tycker att jag har haft ett fint musikår. Såhär såg det ut:

 
Musikgenrer. Var ju inget konstigt, fast jag var tvungen att kolla upp Chamber pop. Vet liksom inte vad 13% av det jag lyssnat på är. Står att det är indie pop influerat av Baroque pop (?) från 60-talet och blev populärt under 90-talet som en motreaktion mot den alternativa rocken och grunge. Ja jo.
 
Top Artist. 1. The Black Keys 2. The National 3. Arctic Monkeys 4. Hozier 5. Alt-J Top Album. 1. Long way Down -Tom Odell 2. AM - Artcic Monkeys 3. Every Kingdom- Ben Howard 4. Sigh No More (M&S) 5. ( ) - Sigur rós. Top playlist är ganska ointressant tycker jag.

1. This Will Destroy You – The World Is Our ___ 
Det här är en av de bästa låtarna jag hört i hela mitt liv. Hence förstaplatsen. 
2. Ásgeir – Nýfallið regn 
En isländsk låt som jag lyssnade jättemycket på januari-mars när jag var pirrig och glad.
3. Thin Lizzy – Dancing In The Moonlight (It's Caught Me In It's Spotlight) 
Amanda berättade att de hade lyssnat på denna i början av LBS-tiden. Jag gick inte ens där då, men denna låten började ändå stå för hur himla lycklig jag var i Halmstad.
4. Desert Noises – Oak Tree 
Lyssnade på denna i takt med att det blev varmare och ljusare ute. Glad och peppig.
5. Michael Molloy & Alex Evans – Rise & Fall  
En av de absolut finaste låtarna jag någonsin har hört. Play it on my funeral please.
6. Milky Chance – Stolen Dance 
Peppig låt vi drack mycket öl till under sensommaren. 
7. Sam Smith – Stay With Me 
Min emotionellåt <3 Den stod inte för något särkskilt, var bara bra att ha när jag behövde deppa lite. Plus att den är asbra att sjunga med till i duschen.
8. alt-J – Every Other Freckle 
Jag var inte superimpad över alt-J's nya album, men deras singlar var asbra. Levde lite på dem under sommaren.
9. Marcus Foster – I Was Broken 
Denna låten hittade jag förra året, men alltså. Vilken himla keeper.
10 .The Civil Wars – Poison & Wine 
En av mina bästa låtar att vara ledsen till. Oavsett om jag har en bra anledning eller inte. Ibland känner en ju bara för att gråta lite.
 
Årstider. Hm, den första är lite knäpp. Jag älskar Korn men att det skulle vara mitt mest spelade band under vintern känns lite som en bugg. Under våren lyssnade jag mest på Sigur Rós vilket ju var när jag pratade mycket med P och det var hans favoritband. Under sommaren lyssnade jag som sagt hur mycket som helst på Alt-J's singlar och tyckte/tycker de är asbra. Under hösten har jag&Lisa lyssnat en massa på Hozier, denna begåvade man som vi ska se senare i vinter. 

Broad city

 
Broad City...big crush,we've all been there
 
Idag har jag tittat på hela första säsongen av Broad City och det känns som att huvudkaraktärerna Abbi och Ilana är mina bästa vänner nu. Är kär i denna serie och allt som den är. Det är som jag skrev om Girls, hela serien visar hur det är okej att göra och vara saker som vi lärt oss inte är det. Vi får bli för fulla ibland, ligga när vi känner för det, ha på oss vad vi vill oavsett kroppstyp, ta för oss och ibland vara vad folk kallar en bitch (för män blir kallade "starka" för samma beteende), gå in på en fest och säga "vi är fan de snyggaste tjejerna här" och vi kan fylla 25 och fortfarande inte ha vårt shit together.
 
Alltså so much love. Se den.

Barkick

I torsdags gick jag och mina work buds till Barkick i Shoreditch. Drack öl på happy hour, spelade fotbollsspel och fick chansen att prata med nya människor från andra änden av kontoret (var tipsy och började prata med ägaren till företaget och sa "ohhh my god, I'm sooo starstruck." för jag tänkte det skulle göra honom glad. lol). Försökte undvika snygg-tech för att det kändes som en bättre idé än att berätta att han är en jävla babejävel och sen bli ivägdragen av en kollega som säger att han har flickvän. Lol igen. Gick bra fram tills att han sa att Ikeaköttbullar ska ätas med pommes och att Sverige och Norge basically är samma sak.
 
 
Så förutom lite tillrättavisande var mitt ignorerande exemplariskt-ish. Tog tunnelbanan hem, skulle köpa korv från Nisa (obligatoriskt) och märkte att jag glömt plånboken i baren. Ringde Lisa vars mobil hade dött. Kom på att jag hade mina nycklar i plånboken. Satte mig på vår trappa och började storlipa för att jag inte trodde Denniz var hemma och jag såg mig själv behöva sova på trappan och gå till jobbet med kinder svarta av eyeliner och mascara. Knackade lite uppgivet på dörren ifall att och fem sekunder senare öppnade Denniz. Nästa dag gick jag till jobbet superbakis och på rasten kunde jag gå och hämta min plånbok som någon lämnat in i baren<3 Idag har jag kompenserat torsdagens bergochdalbana med att inte göra någonting annat än att titta på Svenska Hollywoodfruar, hänga på Pinterest och äta nachos. Välspenderad lördag.

Holloway Road

Denniz's bf Simon har kommit hit på besök och igår spenderade vi hela eftermiddagen på Holloway road. Där hade de gjort så julfint med marknad och karuseller. Solen sken för första gången på flera veckor och mitt D-vitamindsförråd fylldes nog på med 400%. Var jätteglad och pigg. Strange. Gick till second hand-butiker där jag köpte billiga DVD:er. Gick sedan till en pound store där allt som det låter kostar endast £1. Jag köpte bland annat en sån metallmassagegrej till hårbotten ni vet, sån en ryser av. Det var nog mitt bästa köp.  

Fin vintage butik där allting var indelat i kategorier, bland annat årtioenden. Så fint, men köpte inget.

Det här var så jävla konstigt. En man med peruk kom körandes i en jättefot. Det var inte reklam för något. Det var bara en fotbil han körde runt i. Alltså skrattade så mycket. Skrattar fortfarande. 
 
Nu ska jag käka pirre och kolla film. Min drömkväll right there.

RSS 2.0