Lunch, presenter och Skype

Idag på min lediga dag åkte jag, Pappa och Ylva till Råå för att äta lunch. Åt spätta och drack lingonsaft. Åkte hem till Tanja och Leo, tog bussen till stan, köpte presenter och fikade på Espressohouse där Tanja bjöd på födelsedagsfika! Åh, köpte även en ny kalender med små fåglar på. Mitt liv är inte fullständigt utan en kalender. 
 
Nu ikväll har jag ätit kycklingsallad, druckit massa cola zero och skypat med Chris, vi tittade på Hitta Nemo tillsammans och det var väldigt fint som vanligt. 

27 juli 1993 23:53

Igår fyllde jag 20 år och det firades först med lunch på hamnkrogen med Tim, Mamma och Peter. Åt hamburgare med mozzarellaost och bacon, så gott! Lite senare på dagen åkte jag hem till Pappa där vi åt middag på verandan och jag satt med Tim och Simon ett tag innan de skulle till Helsingborgsfestivalen. Drack cider, snapchattade och provade dyr (svinäcklig) whiskey. Alarmet stod på 5.30 nästa morgon så gick och la mig i tid utan några kvällsfestligheter, tas förhoppningsvis igen senare i sommar.
 
Tjugo år, fattar ej.

BBQ

Såhär såg min gårkväll ut. Hamburgare med bacon, sallad, melon och cola zero i uterummet med Mamma, Peter och Tim till NY-historier som gjorde mig glad och varm i kroppen. När vi var dödsmätta och dukat av hamnade jag i matkoma i soffan med Tumblr, kaffe och nagellackspåfyllning. 

Söndag till Fredag

Sommarklänningar och sena nätter för att trotsa tidsskillnaden på nio timmar. Fina kvällshimlar och te på verandan, sånt jag gör när jag är ledig nästa dag.
I söndes var jag sällskapssjuk, så smsade Julia och frågade om hon ville äta middag. Vi bestämde oss för att åka till Vejbystrand och äta pizza så tog den marinblåvitrandiga myströjan och kepsen på innan vi begav oss. Åt pizza med kebab och bacon på, drack cola zero, flyttade ut till den konstigt nog folktomma piren, njöt av solen och havet, fick skrattmagont och bestämde oss för att ha sleepover. Kan man ens bli för gammal för det?


Dagen efter skulle jag till Halmstad med Pappa för mer lägenhetsfix. Stannade på macken för energipaus och jag köpte Starbuckslatten jag druckit en gång innan jag var i Seattle, den här gången slog jag nog rekord i sentimentalitet på grund av en kaffedryck. När vi var färdiga åkte vi till Laholm för att hälsa på Farmor och Rune och dricka kaffe i solen. 


Bilden till vänster: Såhär såg det ut en morgon när jag var på väg till bussen 06.15 och det var lite lättare vakna upp och göra sig mentalt redo för jobb i åtta timmar. Bilden till höger: Hade ställt in mig på en ledig torsdag och roliga planer, men så blev jag inringd till jobbet och tackade ja. Var bara att ställa in planerna och sätta sig på bussen. Jobbet i sig var okej, men att komma hem. Slutade 20.30, men på grund av sämsta kollektivtrafiken kom jag hem 23.30. Trött och grinig la jag mig framför Sex and the City, men ca tio minuter efter det...

...Knackade de här två på dörren! De hade kört hit från Halmstad för ett spontanbesök och gissa om jag blev glad. Satt ute på verandan med filtar och pratade och peppade. Åkte till Statoil och köpte korv, gick och la oss vid 4 eller så och pratade lite till innan vi somnade. Imorse satt vi ute i morgonsolen och jag var bara överlycklig över mina blivande londonpartners in crime.
 

Smultron

Har smultronfika medan jag väntar på att Mamma och Peter ska komma hem, de har varit på bröllopsresa i New York/Washington DC och jag dör efter att få höra om allt, se bilder och eventuellt få någon turistig present som jag frågat efter. 
 
Åh och imorgon fyller jag 20. Hejdå sweet tonår. 

Sentimentalitet

 
 
brittanybeebee:

live by that darlings, so you never get hurt
 

Birdy – People Help The People
Birdy – White Winter Hymnal
Birdy – Terrible Love

Utgångsfredag och sollördag


Så i fredeskväll satt jag, Elaine och Kim på Torstens uteservering och drack Strawberry Daquari, Mojito och andra diverse drinkar. Det fylldes snabbt på med folk och välbekanta ansikten, vi började inte frysa ens litegrann förrän två och jag hade så himla roligt. På vägen hem gick vi inom Statoil och köpte allt möjligt som man kan tänkas vilja ha efter en utekväll och sedan gick vi alla tre hem till mig. Tittade på Kopps och åt ostbågar tills fem på morgonen då vi släckte ner och sa godnatt efter en helbra kväll. 

Dagen efter var det jättesoligt ute och jag var först exalterad över att få sola hela dagen. I början var det så himla härligt, läste en resetidning, skrev listor över drömresemål och drack cola zero. Fast efter sådär två timmar dog jag av uttråkning och hämtade ut datorn i skuggan där jag lyssnade runt på Spotify och läste bloggar. Det blev också tråkigt efter ett tag och jag tänkte fuck sommarregler jag tänker kolla SATC fast att den bara är fyra på eftermiddagen och vädret asfint. Så det gjorde jag, njöt så mycket mer av att hänga med Carrie&C:o i New York än att uttråkad svettas i trädgården. Tänk en årstid med höstdagar och sommarkvällar, det hade varit fanfuckingtastic.

Hyllning till takterasser

bon appetit rooftop party at brooklyn grange
 
Matushka's next garden.
Jobbar mest, skriver och skypar med C, drömmer om hösten och letar efter ny inspirationsmusik på Spotify. Planerar fortfarande in dejter med vänner jag ännu inte träffat och får pirr i magen när jag söker runt bland pinterestbilder på takterassfester. Ikväll ska jag ut och sitta på uteservering med Elaine och hennes bf Kim, andas sommarkvällsluft och dricka sommersby.

Tanja och Leo

Efter en lång sovmorgon, sminkfix/sång/dans till Tina Turner – The Best - Edit och en timlång jättefin konversation med han där på andra sidan Atlanten begav jag mig hem till Tanja och Leo som flyttat in i en ny jättefin lägenhet. Jag fick bebisgosa medan Tanja fixade med uppsättning och ihopskruvning av möbler. Leo somnade tillslut på min axel och som en del av denna generation kändes det liksom givet att fota. Köpte hem kycklingsallad, tittade på PLL och tog sedan tjugotvå.fyrtiobussen hem. 

Sommarbröllop

I lördes gifte sig Mamma och Peter i världens mysigaste kyrka i Arild. De strålade som man bara gör när man är kärast i världen och hela bröllopet var bara så fint och bra. På kvällen drack jag, Lisa och Tim rosévin i trädgården och pratade tills sent sent på natten. Min barndomsvän Julia var bröllopsfotograf och när hon skickat resultatet får jag säkert lägga ut några här, fram tills dess kommer några mobilbilder:


"Arctic Monkeys reveal artwork for new album 'AM'"

Photo: Photo: Press
 
Photo: Photo: Press
 
Photo: Photo: PressPhoto: Photo: Press
 
Source

Har aldrig längtat till eller behövt ett nytt album såhär mycket. I höst ska jag fullkomligt drunkna i AM. 

Ocean

 
Tolv minuters gitarrmagi med John Butler. 08.28 är en känslostorm och det passar när det pirrar av livseufori eller när man gråter tills det blir svårt att andas. Extra fint att lyssna på med någon, kanske i Skype eller så.

Skype och sånt


Bestämde skypedate med Chris och vi försökte se en film tillsammans, men det var svårt att synka dem exakt så ljudet hos den andra störde. Vi la ner den annars bra idén och pratade istället. I sex timmar fick jag höra hans röst, hans skratt, se hans chrisansiktsuttryck, jag fick sitta på min stol på balkongen, lyssna och prata om hur jävla jobbigt detta är, lyssna på spellistan med våra låtar på tillsammans och i slutet kröp vi båda ner i våra sängar för att vi ville gå och lägga oss tillsammans, trots avståndet på en miljon mil. 

Ätit middag i uterummet med Peter och Mamma och lax måste nog vara min top tre favoriträtt. Älskar lax. 

Idag var jag med Timsan och tränade på en låt tills lördag då Mamma och Peter ska gifta sig! Efteråt åkte jag hem till pappa och åt sallad, tittade på reseprogram (dog) och läste SOLO. När jag kom hem från USA låg det en jättestor hög på min säng med alla tidningar jag prenumererar på som kommit, ska avverka så många jag kan nästa soliga lediga dag. Föresten, jag vet att detta är förbjudet att säga i Sverige och att folk tycker man är dum i huvudet när man väl gör det. Men jag vill att sommaren ska ta slut nu för jag vill ha höstkläder, långfikor, ljus, filmkvällar och oranga löv. Speciellt höstkläder, seriöst. Fuck shorts. 

Förra veckan:

Måndag
Ville inte vara ensam och planlös en hel dag, var som att be om ångest. Åkte till Småland för att titta på ett hus med Mamma och Peter, blev skjutsad till Lisa efteråt, åkte inom Denniz, åkte till Ramlösa, pratade, hängde på gumtree, satt på verandan och drack vin och tittade på tv.
 
 
Tisdag
Åkte till Halmstad med Pappa och Peter för att fixa innan lägenhetsförsäljningen. Lämnades hos mamma för att packa upp min väska, dog lite för varje sak jag packade upp. Klädesplagg som påminde mig om fester på Capitol Hill, alla biljetter från biodater med Chris, rosen och lappen från alla hjärtans dag, mina bästa skolarbeten, mitt stalkerbrev från Blaine, teckningar från hostlet. Efter någon väldigt sentimental timme fick jag reda på att jag skulle jobba dagen efter så åkte hem till pappa igen då det är mycket närmre. På kvällen åkte jag, Lisa, Tim och Pappa till Sofiero där tre band spelade. Drack öl och lyssnade på musik tills solen gick ner.
 
 
Onsdag
Hade mitt första jobbpass. Gick bredvid och försökte lära mig så mycket som möjligt och det gick bra. Jag jobbar på Solhemmet i Ekeby och ska göra det nu i sommar, trivs än så länge! När jag slutat åkte jag till Tina i Halmstad och jag blev tårögd och kramade ihjäl mumin när vi sågs. På kvällen gick vi ut och träffade Nicolina, Sara och Benjamin! Så himla himla roligt, saknat dem så. Var på James, gick till B&B, shotade i shotluckan, spelade pingis och biljard och köpte med oss mat hem. 

 
Torsdag
Bakisåt kyckligtallrik på en uteservering. Hoppade på tåget i Halmstad vid fem mot Göteborg och fick äntligen träffa Elaine! Vi hade en långhelg i Göteborg framför oss och det kändes så himla bra. Checkade in på hotellet som hade en fin takpool och terass och jättefina rum med megabalkong och en stor hästlampa (som man kunde köpa för 40.000 kr) Gick ut och åt, tog en drink i hotellbaren och däckade sedan i världens goaste säng.


Fredag
Gick på stan hela dagen och köpte diverse småskit som jag inte behöver, träffade Elinor och fikade och lyssnade på gatumusiker som stod lite överallt. På kvällen åt vi ute med Pappa, Tim och Marcus och det var dögod mat och en väldigt rolig middag. Senare på kvällen gick jag och ut på avenyn och letade efter ett uteställe där vi kunde sätta oss. Hittade bryggeriet där vi tog varsin citrusdrink och pratade tills stängning klockan tre. 


Lördag
Vädret var fantastiskt och vi la oss vid poolen och solade i ungefär tre timmar och så varvade vi med bad när det blev för varmt. Brände mig såklart men förväntar mig inget annat efter att ha solat, jävla ginger genes som sagt. Köpte frukt, myste på rummet ett tag och lite senare gick vi ut och åt indisk mat med Ylva och Pappa. På kvällen tog vi bussen till Metal town för att se Korn och jag var pirrig och överlycklig. Det var en av de bästa konserterna jag sett i hela mitt liv och jag var full av lyckorus efteråt.

 
Söndag
Fikade, åkte hem. 

En vecka och tre dagar senare

Det är jobbigt just nu trots att jag umgås med de underbaraste mest efterlängtade personerna. Trots att jag är överlycklig över att få vara med min familj och kunna spontanträffa mina vänner. Jag var inte alls färdig med mitt Seattlekapitel och ännu mindre med Chris. Hade det varit en bok hade vi slutat mitt i och jag fick inte min sista sida med varken staden eller honom. Mentalt lever jag fortfarande nio timmar bakåt bland second hand-butikerna och fiken på Capitol Hill, havsutsikten och turisterna på Pike place market, pinballmaskinen och ölen på hostlet, klassrummen och eleverna på Seattle Central, affärerna vid West Lake och speciellt på balkongen och i sängen han fortfarande kallar vår.
 
På flygplatsen stod vi i en evighetskö och när vi kom fram fick han reda på att han inte kunde gå längre än så. Kön bakom oss väntade och jag sa "So this is how we're saying goodbye? Is this for real?". Vi tog ett steg åt sidan och stressat kramade vi om varandra och viskade ett sista i love you innan jag blev tillsagt att gå vidare. Han började gå men jag gjorde exakt vad vi sagt att vi inte fick göra, jag ropade tillbaka honom och fick en sista kyss över glasstaketet. De tretton timmars flyg till Sverige kändes som trettio och jag grät minst åtta av dem. Ofrivilligt spelade jag upp minnen från de senaste sex månaderna i mitt huvud om och om igen och tänkte att jag aldrig kommer bli hel igen. 
 
Bara en vecka och tre dagar senare känner jag mig mindre hel än någosin, samtidigt som jag vet att ingen är trasig föralltid.

C

Besvikelsen sköljer fortfarande smärtsamt över mig när jag vaknar och inser att du inte är där.

Efterlängtade dejter


Dagen efter jag kom hem följde jag med pappa till Halmstad. Han släppte av mig hos Lisa och jag var överpirrig av förväntan. Kändes overkligt att krama henne samtidigt som det var som att ingenting alls har förändrats de här sex månaderna. Pratade, gick till parken, drack cola, satt i trädgården och träffade hennes söta släktingar i slutet som kom på överraskningsbesök. Sedan kom pappa och hämtade mig igen och så åkte vi till sommarstugan för att kolla till den, gosade med hundarna och drack kaffe i solen. 

På lördagen vaknade jag jättetidigt av jetlag och pratade jag med Chris hela morgonen innan jag tog jag tåget in till Helsingborg för att fika med Tanja, och träffa Leo för första gången! Drack lemonad, catchade upp och bebisgullade. Mysigt!
Idag såg jag ut såhär när jag skulle träffa Julia. Hon kom och hämtade mig och så körde vi till Båstad och Sands backficka. Drack kaffe, försökte förstå oss på killar och blev trakasserade av små fåglar ungefär hela tiden.
Fina tjejen

RSS 2.0