Perfect is just a fantasy word

Ska plugga hemifrån idag, av någon anledning vaknade jag 5.30 och kunde inte somna om, många har ju en "inbyggd" väckarklocka i huvudet så att man vaknar ungefär då klockan brukar ringa. Gick upp, drack min Vitamin C-dricka (testar det för jag har i princip alltid ont i huvudet), kollade nyheterna och sen på ett ganska vidrigt program på E!, kändiskanalen ni vet. Det var något program där de listade de 50 värsta&bästa strandkropparna hos kändisarna och de kläckte ut sig några kommentarer som störde mig något enormt. Någon kvinna på kanske 55,60 bast hade celluliter och lite hängig rumpa, då sa någon av de som satt och kommenterade kropparna att hon kunde väl burit en sarong för att täcka och inte dra till sig onödig uppmärksamhet. "Som kändis måste man tänka på att man hela tiden har världens ögon på sig, så för guds skull, bär något som täcker de där celluliterna".

Come ON! Hur många tjejer har inte celluliter egentligen? Många. Hur många skäms inte för dem? Många. Så kan inte såna pantade människor göra världen en tjänst och SLUTA att tracka på människors utseende och låta folk leva, äta, gå stolt i bikini (eller badbyxor för den delen) trots lite gropiga lår och putmage och inte behöva bry sig ett skit om hur man BÖR se ut. Det är inget fel att träna och äta hälsosamt, det är tvärtom bra. Men det sjuka har inte med det att göra, det sjuka är att folk tycker att man ska ta bort eller dölja saker som inte anses perfekt. Det finns ideal, men inget "perfekt". Den kroppen du tycker är skitsnygg tycker någon annan är för smal eller tjock, garanterat.

Vi har sett så många för- och efterbilder på människor som retuscherats på tidningsomslag att vi måste insett vid det här laget att folk inte ser ut sådär! Och folk på röda mattan, de har stylats i timmar av proffs och många av dem bär olika korsetter/strumpbyxor som drar in mage och gör rumpan fast. Det finns inget "perfekt" så vi måste sluta sträva efter det, för man kan inte nå något som inte finns.


Kommentarer
Postat av: Tove

Dessutom är 99 procent av alla modeller räknade som anorektiker, roliga ideal det ju när någon säger att man vill se ut som en modell! :p <3

2011-03-24 @ 12:22:16
URL: http://topplare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0