Fiskebäckskil

För snart två veckor sedan tog jag bussen till Uddevalla där Emma och hennes kusin hämtade upp mig. Det var så konstigt att se henne i svensk miljö men åh så roligt att träffa henne. Åkte till deras jättesöta sommarstuga som ligger i Fiskebäckskil, åt räkor med hennes överfina morföräldrar och blev guidad runt bland klippor och bryggor och det såg så idylliskt svenskt ut. Husen ligger tätt, alla grillar och envisas med att spela dansbandsmusik, 80% bor bara där över sommaren och säkert varannan familj har en båt. Det var så fint och vi satt på en bänk med denna utsikten och pratade tills det blev kallt och vi gick tillbaka för att umgås med hennes kusiner, kusinbarn, morbror osv.
Nästa dag var planen att ta båten över till Lysekil och vi tänkte trotsa regnet som fullkomligt öste ner, men när vi såg att båten inte gick förrän om 40 minuter köpte vi glass och bad hennes morfar komma och hämta oss. 
Gjorde te, tog på oss myskläder och satt och lyssnade på musik istället tills regnet lugnat ner sig.
Så åkte vi över ändå, men kom på att affärerna stängde vid 14. Så gick bara runt och tittade, fotade, pratade och tittade på båtar. Missade båten hem med en minut så vi bestämde oss att gå till ett litet akvarium som fanns där.
Tittade på fina och fula fiskar.

På kvällen firade vi Emma som inte fyllt år än men som de ville fira innan hon åkte hem till USA igen. Så vi grillade och åt jordgubbstårta, lekte med hennes små kusinbarn och drack vin. På kvällen badade Emma (fegade ur pga alla brännmaneter) och sen samlade vi ihop popcorn, godis, läsk och annat gött och tittade på Crazy Stupid Love under våra täcken. Så mysig sistakväll.
 
På söndagen tog vi båten ut till blåbärsön (eller något blåbär-igt).
Solade och åt medtagna mackor, fint.

Absolut avskyr brännmaneter, men Emma var tåligare och fick själv hoppa i vattnet och putta ut båten när vi skulle tillbaka hem. Det blåste och vi åkte in i några klippor, men jag skrattade mest medan Emma fick göra allt jobb. Hon fick tillslut ordning på båten och vi kom säkert hem. 
Tog med hennes kusin till köpcentrumet där min buss gick ifrån, han var sterotypiskt killig när vi tittade på skor. Min buss gick vid 17 så kramade om Emma, tackade för helgen och sa vi ses nästa år. Så himla fint med sommarstugeliv för en helg med en person jag tycker så mycket om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0