Los Angeles, pt. 1

21/3
Den 21 mars 10.25 satte jag mig exalterad på planet mot LA. Hann med fyra filmer på vägen och About time var bäst, så himla fin. I och med tidsskillnaden förlorade jag bara några timmar och landade 14.30 samma dag. Där i ankomsthallen stod Petter och väntade och det kändes alldeles overkligt att se honom, men så fint.
 
Tog taxi till deras lägenhet i Hollywood där jag vilade bort jetlaggen som inte var så farlig ändå medan P spelade gitarr och jag förundrades under hela min tid där över hur duktig och hängiven han är.


På kvällen gick vi+Fabian till Buffalo Wild Wings och åt hamburgare. Gick runt vid Walk of Fame som ligger en minut om ens det från var de bor. Såg hundra Spidermans, Marilyn Monroes osvosv. och andra turister som satte sig vid varje stjärna för ett foto. Skulle man någonstans la man på 10+ minuter för att hinna ta sig igenom folkmassorna. Gillade det dock, fint och alltid lika minst sagt intressanta människor. 

Ett öppet köpcenter där vi tittade i affärer och åt godaste glassen från Cold Stone. Var helt slut framåt mot kvällen och somnade relativt tidigt, fast ändå tillräckligt sent för att vara åtta tidszoner hemifrån. 

22/3
Fick äta Applejacksflingor till frukost och jag var så nöjd, amerikanska flingor är top 5 bästa jag vet. Fick också ha hasselnöts-half and half i mitt kaffe vilket jag seriöst cravat sedan ett år tillbaka då jag drack det dagligen i Seattle. Efter denna fantastiska frukost gick vi till Guitar Center/Petters paradis där han testade pedaler och jag tittade mest runt och försökte se ut som att jag visste vad jag gjorde. I värmen gick vi sedan bort till Runyon Canyon och jag ångrade mina jeans och tjocktröjan som jag fått för mig behövdes (va). Gick upp så långt vi orkade och efter att ha sett människor springa upp för de trapporna jag knappt orkade gå uppför fick jag en uppenbarelse om träning och nyttig mat. Fast gick över när vi började planera middag igen. På eftermiddagen gick vi till ett skräckmuseeum som jag hade läst om där det stod om seriemördare, kannibaler, nazism osv. Såg de mest obehagliga bilderna och mådde nästan illa, men det var intressant och jag tycker museeum är en så himla bra grej.

23/3
Tog tåg och buss bort till Commerce outlet för att hitta billiga saker. Petter köpte massa fint, jag hittade två planscher. Så fortsatte det resten av resan och han stod för den mesta av shoppingen, fast jag var väldigt nöjd ändå. Åt hamburgare på Ruby's och det var dögott, 5/5. 

24/3
På förmiddagen åkte vi till Farmers market där det fanns jättemånga matstånd och små affärer som sålde random saker. Tittade runt, åt hamburgare till lunch igen och drack isvaniljlatte från Starbucks på trottoarkanten i väntan på bussen hem.

Hämtade Fabian och tog tunnelbanan in till downtown. Hade hittat något LA mall på google som vi ville till, men det visade sig vara ett hål i marken med ett CSV så vi gick vidare. Promenerade runt och bara förundrades över hur himla fint det var. 
Älskar skyskrapor, typ det finaste som finns.
Hittade Los Angeles första gata som var liten och Mexikansk. Kom precis när allting började stänga men hann ändå äta middag. Drack mer kaffe från Starbucks på en trappa medan det mörknade ute och åkte hem trötta i benen men så himla nöjda med dagen.

25/3

Åt frukost på Ihop och herregud. Jag beställde cheesecake pancakes och Petter cinnamonbun pancakes, heaven on earth. Var genuint ledsen över att jag inte orkade äta upp allting. 

På eftermiddagen tog vi bussen till Shrine Auditorium där vi skulle på konsert och se The National. De började med att visa en film om bandet gjord av sångaren Matts bror Tom Berninger och den var både rolig och välgjord. Konserten i sig var helt, helt magisk. Säger väl såhär efter i princip varenda konsert men detta var verkligen en av de bästa jag varit på. Helt jävla fantastisk.

26/3
På onsdagen satte vi oss på tåget mot San Diego. Hade fin havsutsikt och vi köpte pizza, kaffe, kakor och Snickers från cafévagnen, Petter skrev musik och jag njöt av att ha wifi.

Här hade vi precis kommit fram och gitarren var såklart med.
Landade på hotellrummet en stund och det var rätt litet men mysigt. 

På hotellet fanns det en takterass där vi gick upp och tittade. Fin utsikt och nästan helt tomt, så där var vi ju tvungna att gå upp senare när det blivit mörkt och hela staden lös.

Medan det fortfarande var dag gick vi till Horton Plaza Mall som var ett fint öppet köpcenter med en massa affärer. Hade fortfarande ingen särskild shoppingtur och hittade bara en kalender med en filmposter för varje månad. Mysigt ändå att vandra runt och vi åt middag, gick runt lite till och stannade på CVS där jag köpte ostbågarna jag cravat i ett år. Så. himla. goda. 

Satt uppe på takterassen och som nästan alltid var staden ännu finare i nattljus. 

LP finis.

Såhär såg det ut!

27/3
Vaknade, åt halvtråkiga pannkakor på restaurangen nedanför, gjorde oss redo och började vår i princip dagslånga promenad. Gick ner till vattnet, kom ut på en liten ö mitt i allt där vi satt på en bänk en stund, gick vidare upp mot Gaslamp district, åt lunch, gick upp för en oändlig backe mot Balboa park och hamnade på San Diegoes zoo ganska så spontant. 

Förutom en liten guidad busstur inne på zoot gick gick gick vi och mina fötter dog. Fast så himla värt. Såg alla möjliga sorters djur, bland annat isbjörnar och flamingos. Tog taxi hem, gick runt på Gaslamp District och tittade i affärer. Som alltid fick Urban outfitters mitt hjärta att slå extra hårt och jag lyckades faktiskt gå därifrån med en ny svart spetsklänning. Åt på TGIF och sällan har mat smakat så gott. Ville äta föralltid. 

28/3
Gick till Starbucks och köpte med cappucino och morningbun som vi åt till frukost uppe på takterassen där solen stod på. 

Det blev dags att åka tillbaka till Hollywood efter några dagar i San Diego som var en stad vi båda tyckte om. 

På kvällen gick jag, Petter och Fabian till restaurangen Toi on Sunset som var inrett med rocktema och var allmänt kickass. Märkte att vid bordet bredvid satt freaking Steven Tyler och jag&P blev så galet starstrucked. Han gick iväg en stund och när han kom tillbaka tittade han på oss och blinkade och då dog vi. Herregud. Efter att ha försökt smälta detta och kommit hem maratontittade vi American Horror Story och åt glass. Bäst.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Alltså, hur mysiga är ni!! Fint!! Puss och kram

2014-04-07 @ 17:44:48
Postat av: Tanja

Holy f-ing crap, jag är avis... Skype snart! <3

2014-04-09 @ 14:03:05
URL: http://kolumnisten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0